• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşum galiba hasta

Merhaba, ben Yıldız. 2 hafta önce 2 muhabbet kuşu sahiplendik. 1 hafta önce buraya üye oldum. Buradan çok bilgi edindim, öncelikle teşekkür ederim.

Gelelim kuşlarıma; bir erkek ve bir dişi, yetişkin yaştalar. 2 haftadır düzenli olarak suyunu her gün değiştiriyorum. Her pazartesi multivitamin veriyorum. Ayrıca, bir gün ara vererek 2 damla elma sirkesi, yine bir gün ara vererek 2 damla limon suyunu sularına ekliyorum. Probiyotik henüz temin etmedim. Haftada bir yumurtalı mama verdim. Maydanoz sapı, havuç ve yeşil elmayı haftada bir kez verdim.

Uyku düzenini de iyi ayarladığımı düşünüyorum. Gün batımında kafesin bir tarafını açık bırakacak şekilde, sıcak olsun diye örtüyorum. Sabah 8'de örtüyü açıyorum ve yemlerini tazeliyorum. Ancak dişi kuşun dışkısına bakınca bir sorun var gibi geliyor. Dişi kuş biraz durgun. Bir kere çiftleştiklerini gördüm. Acaba yumurtlayacak mı? Genel bir değerlendirme yaparak bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Sirke yada limon kullanmayın asidiktir zarar verir bağırsak florasına aşağıda linkini verdiğim konuyu inceleyin lütfen örnek takvim mevcut oradaki ürünlere ek grit kum ve kalamar kemiği temin edin mamaist.com bölünmüş olarak alabilirsiniz. Pankreas sorunu gibi duruyor ama son zamanda yediği içtikleri neler probiyotik temin edip 3 gün üst üste tazeleyerek verip tekrar dışkı resmi atın yine de diğer arkadaşlarım da yorumlasın @Demet bükay @Aslı Ö. @Burçak A.

Kalamar kemiği ve kuş kumu yeni aldım. Dün yumurta maması yemişti. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kum grit değil mi beyaz kristal olansa kullanmayın. Siz eksikleri temin edip probiyotiği dediğim gibi kullanın 3. Gün sonrası tekrar ekleyin resim arkadaşlarım da yazacaktır gördüklerinde rica ederim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sirke ve limon kullanmayın bağırsak florasını bozar ki bozmuş bir de yumurta maması vermişsiniz dışkı rengi ondan değişmiş. Tarık hocamın dediğini uygulayıp 3 gün sonra dışkı resmi atarsanız daha sağlıklı olur 😊🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, ben Yıldız. 2 hafta önce 2 muhabbet kuşu sahiplendik. 1 hafta önce buraya üye oldum. Buradan çok bilgi edindim, öncelikle teşekkür ederim.

Gelelim kuşlarıma; bir erkek ve bir dişi, yetişkin yaştalar. 2 haftadır düzenli olarak suyunu her gün değiştiriyorum. Her pazartesi multivitamin veriyorum. Ayrıca, bir gün ara vererek 2 damla elma sirkesi, yine bir gün ara vererek 2 damla limon suyunu sularına ekliyorum. Probiyotik henüz temin etmedim. Haftada bir yumurtalı mama verdim. Maydanoz sapı, havuç ve yeşil elmayı haftada bir kez verdim.

Uyku düzenini de iyi ayarladığımı düşünüyorum. Gün batımında kafesin bir tarafını açık bırakacak şekilde, sıcak olsun diye örtüyorum. Sabah 8'de örtüyü açıyorum ve yemlerini tazeliyorum. Ancak dişi kuşun dışkısına bakınca bir sorun var gibi geliyor. Dişi kuş biraz durgun. Bir kere çiftleştiklerini gördüm. Acaba yumurtlayacak mı? Genel bir değerlendirme yaparak bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.
Merhaba 😊
Kafeskuslari.com dan bilgi aktarımı yapabiliyorsak sizlerde uyguluyorsanız ne mutlu bizlere🤲😊emeğinize yüreğinize sağlık 🥰🐦
Fakat bazı noktalar gözden kaçmış, limon sirke olmaz😔
Flora bozulmuş, az da bakteri var oda hasta kuşu iyice hasta etmiş😔ishal yapmış

Bütçeniz uygunsa eğer
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w/ multivitamin
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler

Elinizdeki vitaminin faydasını bilmiyorum sadece şunu yazabilirim %10 en fazla
Röhnfried ürünleri %90 fayda gösterir
Lütfen temin edin
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz güvenilir ve Bölünmüş olarak cam şişede geliyor

Kuşlarınıza kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka verin, grit kum kullanın

Not: yulaf doğal probiyotiktir faydalıdır, bağırsak florasını düzenler
Prinç haşlayın az bişey
Suluğuna doldurun, haşlanan pirinci yedirin bağırsağı tutar
Aspur ishali keser😊🤲

Merhaba 😊
Kafeskuslari.com dan bilgi aktarımı yapabiliyorsak sizlerde uyguluyorsanız ne mutlu bizlere🤲😊emeğinize yüreğinize sağlık 🥰🐦
Fakat bazı noktalar gözden kaçmış, limon sirke olmaz😔
Flora bozulmuş, az da bakteri var oda hasta kuşu iyice hasta etmiş😔ishal yapmış

Bütçeniz uygunsa eğer
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w/ multivitamin
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler

Elinizdeki vitaminin faydasını bilmiyorum sadece şunu yazabilirim %10 en fazla
Röhnfried ürünleri %90 fayda gösterir
Lütfen temin edin
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz güvenilir ve Bölünmüş olarak cam şişede geliyor

Kuşlarınıza kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka verin, grit kum kullanın

Not: yulaf doğal probiyotiktir faydalıdır, bağırsak florasını düzenler
Prinç haşlayın az bişey
Suluğuna doldurun, haşlanan pirinci yedirin bağırsağı tutar
Aspur ishali keser😊🤲
Yardiminiz için çok tesekkur ederim.😊🙏

Üst Alt