• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşum erkek kuşun tünekte durmasına izin vermiyor ve kafesin aşağısına atıyor

Hcrn

Yeni Üye
Merhabalar,
Benim 5yasinda bir dişi kuşum var kendi kendine yumurtladi içi boş sanırım kızgınlık yumurtasıydi bende petshoptan ona 3yasinda erkek kuş aldım ama cins olarak benim kusumdan büyük duruyor. Bir süre yanyana ayrı kafeslerde tuttum sonrasında birbirlerine yaklaşmaya çalıştıklarını görünce aynı kafese aldım ve çok güzel anlasiyorlardi hiç kavga etmiyorlardı ben daha sonra yavruları olmasını istediğim için onları ayrı bır odaya koydum sadece yem ve su takviyesi yapıyodum, dişi kuşum yuvalığa girip çıkıyor henüz bişey yok ama bu bir haftalık süreçte gözlemledim erkek kuşa çok kötü davranıyor tunekte durmasını istemiyor ve onu kafes aşağısına atıyor ama nazende bakiyorum birbirlerini kasiyolar ve çok iyiler fakat bu kafes aşağısına atma durumu çok olmaya başladı bu arada dişi kuşum kafes dışına da çok çıkmak istiyor bende yumurtlamasi için çok çıkarmıyorum ama en son erkek kusumu çıkardım çünkü yine aşağı atmıştı orda duruyordu. Neden bu şekilde bı davranış değişikligi oldu sizce ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ediyorum şimdiden,Ekli dosyayı görüntüle 10111Ekli dosyayı görüntüle 10112Ekli dosyayı görüntüle 10113

Selin

Paylaşımcı
Salıncağı kafesten almanızı öneririm onun için de kavga ediyor olabilirler

Hcrn

Yeni Üye
Teşekkür ederiim cevaplarınız için evet salıncağı da kaldırdım bu arada☺

Selin

Paylaşımcı
Rica ederiz sağlıklı günler 🍀

Bahar Y.

Müdavim
Erkek daha sonradan geldiği için kıskanma durumları olabiliyor, benimde dişi kuşum erkek kuşumdan önce geldi ve kıskançlık hareketleri yapıyor, kafes tabanına atma vs değil ama bazen erkek teldeyken ve tüneğe inmek isterken dişi tüneğin tele yakın olan tarafında duruyor ki erkek kuş inemesin.. Bunun gibi bir kaç tane daha sayabileceğim kıskançlığı var, yani normal bir durum alışırlar :)

Hcrn

Yeni Üye
Evett benim dişi kuşumda kafes aşağısına attıktan sonra tünek başında bekliyoki çıkamasın😟biseyler de yediremiyorum marul vs götürdüğümde dişi kuşum erkeğin yemesine izin vermiyo onunkine saldırıyo🥲aslında sevdiğini de düşünüyorum çünkü dişiler öldürür eğer sevmese diyorlar yaklaşık 5ay oldu bu ara böyle şeyler başladı umarım geçer dediğiniz gibi zamanla Şimal kuş teşekkür ediyorum sanada 💐

Bahar Y.

Müdavim
Rica ederim ne demek, yavrularınıda görmek nasip olur inşallah :) Benim dişide sırf kıskançlığından ek gıdaları yiyordu

Üst Alt