• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşum alışır mı?

Omerke

Paylaşımcı
Arkadaşlar bende bir dişi bir erkek yavru muhabbet kuşu var erkek ele alışık evede alışık bu kuşların birbirinden haberi yok Dişiyi zaten yeni aldık o da yavru farklı odadalar

Dişi biraz sinirli ele alışmadı aynı kafese koysam erkeğin ele geldiğini göre göre ele alışırmı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz ☺Başlığı düzenledim 👍 Dişi kuşunuz yavru mu? Video ekler misiniz bir görelim kuşları ve ortamı .
1704689887145.png

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Arkadaşlar bende bir dişi bir erkek yavru muhabbet kuşu var erkek ele alışık evede alışık bu kuşların birbirinden haberi yok Dişiyi zaten yeni aldık o da yavru farklı odadalar

Dişi biraz sinirli ele alışmadı aynı kafese koysam erkeğin ele geldiğini göre göre ele alışırmı
Merhaba öncelikle yavru olması daha koylaslastırıyor ben dişiyi 7-8 aylıkken aldım ve bebek gibiydi geldiği gün parmağından 1 saat inmemişti sabırlı olmanız gerekiyor ve korkutmamanız gerekiyor parmağınızı sürekli ayağının altına koyun ayrı bir kafeste aynı kafes olursa alışması imkansız oluyor dişim bana alışıktı ve yanına erkek aldım 2 hafta önce ve şuan erkek olanı alıştırmaya çalışıyorum ve alışıyor ayrı kafeslerde alıştırın aynı kafes olursa zorlanırsınız ve alışamazlar kuşu korkutmamaya dikkat edin ve erkekle sürekli dışarı çıkarın erkek olan elinize geliyorsa oda aynı harekletleri yapmaya başlar ve size guveneciktir benim dişi elime atkayaraktan geliyor ve ikisini ara sıra çıkarıyorum ikisinin yaşı bir yaşına yakın olmasına rağmen erkek olan bile bana neredeyse alıştı ve dişi elime gelince oada korkmasan geliyor bunlar benim fikrim bir ele alışık dişi kuş sahibi olarak

Omerke

Paylaşımcı
Merhaba öncelikle yavru olması daha koylaslastırıyor ben dişiyi 7-8 aylıkken aldım ve bebek gibiydi geldiği gün parmağından 1 saat inmemişti sabırlı olmanız gerekiyor ve korkutmamanız gerekiyor parmağınızı sürekli ayağının altına koyun ayrı bir kafeste aynı kafes olursa alışması imkansız oluyor dişim bana alışıktı ve yanına erkek aldım 2 hafta önce ve şuan erkek olanı alıştırmaya çalışıyorum ve alışıyor ayrı kafeslerde alıştırın aynı kafes olursa zorlanırsınız ve alışamazlar kuşu korkutmamaya dikkat edin ve erkekle sürekli dışarı çıkarın erkek olan elinize geliyorsa oda aynı harekletleri yapmaya başlar ve size guveneciktir benim dişi elime atkayaraktan geliyor ve ikisini ara sıra çıkarıyorum ikisinin yaşı bir yaşına yakın olmasına rağmen erkek olan bile bana neredeyse alıştı ve dişi elime gelince oada korkmasan geliyor bunlar benim fikrim bir ele alışık dişi kuş sahibi olarak
teşekkürler şimdilik ayrı kafeslerde 2 hafta deneyeyim

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Kuşum kafesten kaçmaya çalışıyor
erkek olanın videosunu bu soruya koydum dişiyi çekmedim daha
İzledim çok iyi alışmış size belli benim dişiyle erkekde ayrı dişi olan tüyde erkek kafesten çıkmak için deliriyor böyle aralardan kaçmaya çalışıyor kolay alistirirsiniz bu kuşu bide plastik tünek yerine tahta tünek kullanın ayaklarını mantar yapar

Omerke

Paylaşımcı
İzledim çok iyi alışmış size belli benim dişiyle erkekde ayrı dişi olan tüyde erkek kafesten çıkmak için deliriyor böyle aralardan kaçmaya çalışıyor kolay alistirirsiniz bu kuşu bide plastik tünek yerine tahta tünek kullanın ayaklarını mantar yapar
Daha yeni sayılır kuş eve yakın petshop yok bi ara alıcam

Omerke

Paylaşımcı
Aynen alın kuşu nerden aldınız acaba petshopdan felanmı? yoksa üreten birindenmi çünkü çoğunlukla petshopta olan kuşlar vahşi ve ele alışması zor oluyorda
Petshoptan aldım ama adam petshopta üretiyordu annesi ve babasınıda gösterdi kuşun

Doğacı

Eski Forumcu
Aynen alın kuşu nerden aldınız acaba petshopdan felanmı? yoksa üreten birindenmi çünkü çoğunlukla petshopta olan kuşlar vahşi ve ele alışması zor oluyorda
Hayır yok öyle bir şey. Bu kuşun karakterine bağlıdır genellikle. Uysal yapıdaki kuşlar alışırlar kolayca. Karakteristik özelliği önemli bir faktör. Ben yetişkin dişi aldım petsoptan onu bile eğittim yine de..

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Hayır yok öyle bir şey. Bu kuşun karakterine bağlıdır genellikle. Uysal yapıdaki kuşlar alışırlar kolayca. Karakteristik özelliği önemli bir faktör. Ben yetişkin dişi aldım petsoptan onu bile eğittim yine de..
Çoğunlukla yazdım zaten hepsi aynı deil iyi bir petshopsa bakımı ve durdukları yer iyiyse iyi oluyor çünkü bir kafeste 100 kuşun bir arada durması maalesefki vahşi oluyor hayvanlar yemek bile yiyemiyor kuş almak istediğimde hayvanları ellerine vahşice sokarak korkutarak alıyorlar çok kuşum oldu petshoptan aldım erkek dedi dişi çıktı onlar için maksat satmak kuşlara önem veren bir petshoptan almak en iyisidir böyle bir petshop buldum ve erkek kuşumu oradan aldım

Omerke

Paylaşımcı
En iyisidir maksat satmak olsun diye 100 kuşu bir kafeste tutmak eziyet hayvanlar korktukları için alismalarıda zor oluyor zaten
aynen öyle erkek kuşumu aldığım petshop gayet düzgün kafeslerdeki kuş sayısının maks 4 olduğu bir yerdi annesi babası vs belliydi dişi kuşumu ise kuş pazarından aldım gayet asabi ama alışcak inşallah

limonpaşabulut

Paylaşımcı
aynen öyle erkek kuşumu aldığım petshop gayet düzgün kafeslerdeki kuş sayısının maks 4 olduğu bir yerdi annesi babası vs belliydi dişi kuşumu ise kuş pazarından aldım gayet asabi ama alışcak inşallah
Pazardan bende kuş aldım felçli kuşum vardı ve yanına dişi olduğu için bende dişi aldım ve sizide üzmek istemem ama çoğunlukla hastalıklı olanları getiriyorlardı aldığım dişi kuş isaldı ve uçamiyordu ve felçli kuşuma zarar verdiği için değiştirdim ve yeni bir dişi kuş aldım şuanki kuşum 1 yaşına yakın ve geldiği gün bebek gibiydi parmağımda 1 saat durdu ve bana çok iyi alıştı felçli kuşumada çok iyi arkadaş oldu bazen şanş iyi olabiliyor pazardaki kuşlar ama size önerim buradan dişi kuşunuzu ekleyin yada bir petshopa götürün baktırın iyimi diye bilen çok kişi olacaktır bazen yaşları büyük olabiliyor ve hasta olabiliyorlar zaman geçmeden verirsiniz çünkü ilk kuşuma 1 yaşında dedi 2 yaşından büyük çıktı

Üst Alt