• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Dişi Kuşu Ayırmalı mıyım?

berkaytpk

Yeni Üye
Daha önce de burada konu açmıştım 1.5 yıllık erkek muhabbet kuşum eş tutmuyordu bir kaç tane dişi kuş denedim bir tanesi ile anlaşamadı sert kavgalar oluyordu geri götürdüm diğeri de üzülerek söylüyorum öldü sonra karar verdim kuşumu götürdüm petshop sahibi kuşumu alıp diğer kuşların yanına koydu dişi kuşlar etrafını sardı aralarından bir tanesi bizimki nereye giderse yanına gidiyor gagasıyla oynamaya çalışıyordu fazla beklemeden aldım eve getirdim önceki iki kuştan farklılar birbirlerini vurmuyorlar bizimkini yem kusarken bir çok kez gördüm bizimki dişiyi kaşıyor da ama izliyorum bizim ki dişi kuşu darlıyor sanki, ayağını üstüne koymaya çalışıyor dişi kuş müsade etmiyor defalarca kez deniyor bunu dişi kuş kızdığını belli edecek şekilde bağırıyor, arada bu bağırışlar karşılıklı yüksek sesli oluyor ve bazen görüyorum dişi kuş kaçmak için mi bilmiyorum ama kafesin tavanına köşesine gagasıyla bacaklarıyla tutunup duruyor acaba ayırmam mı gerekiyor?

berkaytpk

Yeni Üye

Kuşlarımın bir dakikalık videosunu yükledim genellikle bu haldeler.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ayırma sebebi olması için kanlı kavga olması gözle görülür bir kavga olması lazım videode kur hareketleri gördüm

berkaytpk

Yeni Üye
Ayırma sebebi olması için kanlı kavga olması gözle görülür bir kavga olması lazım videode kur hareketleri gördüm
yok öyle kanlı kavga olmuyor aksine arada gagaları ile oynaşıyorlar da ama bizimki sürekli yanına gidip kur yapıyor ayağını üstüne atıyor falan ama dişi uyarır gibi gagasıyla vuruyor ve bazen de bağırıp uzaklaşıyor

berkaytpk

Yeni Üye
yok öyle kanlı kavga olmuyor aksine arada gagaları ile oynaşıyorlar da ama bizimki sürekli yanına gidip kur yapıyor ayağını üstüne atıyor falan ama dişi uyarır gibi gagasıyla vuruyor ve bazen de bağırıp uzaklaşıyor
arada ikisi de epey yüksek sesli bağırıyorlar kızma tonunda

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba, öncelikle dişi kuş eve yeni gelmiş anladığım kadarıyla ve ortama alışması zaman alır, korkuyor. Kesinlikle ayormayın. Erkek dişiyi yuvaya çekmeye, çiftleşmeye çalışıyor. Dişi hazır olduğunda ve yerine alıştığında yumurtlama gerçekleşecektir. Dişinin kafes üst tellerinde gezinmesinin sebebi yumurta kanallarını açmak için. Bu beklenen, istenen bir durum. Kuşlarınıza gerekli takviyeleri vermeniz hem süreci hızlandırır hem de hastalanmamaları için bağışıklıklarını güçlendirir. Aşağıdaki takviyeleri bölünmüş olarak güvendiğimiz bir yer olan mamaist. com dan almanızı öneririm;
Röhnfired gerwit
Röhnfried entrobac
Röhnfried bt amin
Kanatlı oil kalsimin d3
Grit kum
Mineral blok, kalamar kemiği
Mama için yağ; kanatlıoil formmix

berkaytpk

Yeni Üye
Merhaba, öncelikle dişi kuş eve yeni gelmiş anladığım kadarıyla ve ortama alışması zaman alır, korkuyor. Kesinlikle ayormayın. Erkek dişiyi yuvaya çekmeye, çiftleşmeye çalışıyor. Dişi hazır olduğunda ve yerine alıştığında yumurtlama gerçekleşecektir. Dişinin kafes üst tellerinde gezinmesinin sebebi yumurta kanallarını açmak için. Bu beklenen, istenen bir durum. Kuşlarınıza gerekli takviyeleri vermeniz hem süreci hızlandırır hem de hastalanmamaları için bağışıklıklarını güçlendirir. Aşağıdaki takviyeleri bölünmüş olarak güvendiğimiz bir yer olan mamaist. com dan almanızı öneririm;
Röhnfired gerwit
Röhnfried entrobac
Röhnfried bt amin
Kanatlı oil kalsimin d3
Grit kum
Mineral blok, kalamar kemiği
Mama için yağ; kanatlıoil formmix
detaylar için çok teşekkür ederim bu arada havuç ve turpu verdim bizimki böyle şeyleri yemiyor (yumurta da dahil)

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Kullandığınız ürünler hangileri

berkaytpk

Yeni Üye
Kullandığınız ürünler hangileri
hocam öncelikle sevinmeli miyim bilmiyorum ama söylediğiniz gibi yaptım hayvanları rahatsız etmedim ve hatta iki gündür tamamen ev boştu derslerimden ötürü bugün eve geldim ve baktım dişi kuş gözükmüyor korktum bir önceki kuş hibi öldü diye baktım tabanında da değildi bu yuvadan çıktı sevindim ne olmuş olabilir yoksa meraktan falan girer mi hayvanlar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
hocam öncelikle sevinmeli miyim bilmiyorum ama söylediğiniz gibi yaptım hayvanları rahatsız etmedim ve hatta iki gündür tamamen ev boştu derslerimden ötürü bugün eve geldim ve baktım dişi kuş gözükmüyor korktum bir önceki kuş hibi öldü diye baktım tabanında da değildi bu yuvadan çıktı sevindim ne olmuş olabilir yoksa meraktan falan girer mi hayvanlar
Dişi kuş kuluçka hazırlığı yapıyordur veya yapmıştır 😅 hiç çıkmıyorsa büyük ihtimalle yumurtlar, çok fazlaca girip çıkıyorsa meraktandır 😊

berkaytpk

Yeni Üye
Dişi kuş kuluçka hazırlığı yapıyordur veya yapmıştır 😅 hiç çıkmıyorsa büyük ihtimalle yumurtlar, çok fazlaca girip çıkıyorsa meraktandır 😊
ilk defa bugün girdiğini gördüm ben odaya geçince herhalde sesten mi bilmiyorum erkek kuş deliğe yaklaştı artık seslendi mi bilmiyorum:d çıktı odanın kapısını kapattım rahat etmiyorum artık:)