• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuş yavru ile uyumak istemiyor

Şerbet

Paylaşımcı
Arkadaşlar yavru kuşumun ayak problemleri falan vardı çıkarıp kelepçe taktık arada ilgilendik bugün 20 günlük oldu anne dün gece yuvalığa girmiyordu gündüzde çok gitmiyor yanına yem yumurta yedikten sonra besleyip çıkıyor ama gece yavru ile uyumak istemiyor bu normal mi yavru ölmez değil mi?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Arkadaşlar yavru kuşumun ayak problemleri falan vardı çıkarıp kelepçe taktık arada ilgilendik bugün 20 günlük oldu anne dün gece yuvalığa girmiyordu gündüzde çok gitmiyor yanına yem yumurta yedikten sonra besleyip çıkıyor ama gece yavru ile uyumak istemiyor bu normal mi yavru ölmez değil mi?
Kelepçeyi çıkarıpta mı koyuyorsunuz dişinin yanına. Yavruyu beslemiyorsa elle besleme yapın

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
daha detaylı bilgi gerekli, yuvada birtek o yavru mu var, resim görebilir miyiz?
Eğer besliyorsa ısınma durumunu değerlendirmek lazım.

Şerbet

Paylaşımcı
daha detaylı bilgi gerekli, yuvada birtek o yavru mu var, resim görebilir miyiz?
Evet besliyor biz arada çıkarıp bakıyoruz kursak dolu geliyor kelepçeyi çıkardık kelepçe varken onunla yatıyordu şimdi yatmak istemiyor bizim kuşlar evde bizimle yaşıyor kafes kapısı açık uyuyana dek dışarda oluyorlar kafese kapatınca durmuyorlar kavga ediyorlar ya da yem su içmiyor bağırıyorlar açana dek. Yavrusu tek diğerleri çıkamadı kızımız sıkılmış ve bizi özlemiş gibi yem yemeye bile elimize gelip bizden istiyor.

Şerbet

Paylaşımcı
Biz bebeğe bakınca geri dönüyor genelde gündüz dışarda arada giriyor beslemek için sanırım

Şerbet

Paylaşımcı
Kelepçeyi çıkarıpta mı koyuyorsunuz dişinin yanına. Yavruyu beslemiyorsa elle besleme yapın
Kelepçeyi çıkardık da ben daha önce yavru bakmadım ilk yavrumuz normal mi bu yavru ile yatmak istememesi birde bu yavruya su ne zaman vermeliyiz siz biliyor musunuz?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kelepçeyi çıkardık da ben daha önce yavru bakmadım ilk yavrumuz normal mi bu yavru ile yatmak istememesi birde bu yavruya su ne zaman vermeliyiz siz biliyor musunuz?
Yavrunuz kaç günlük? Yavru tüylendiği için üşüyeceğini sanmam. Anne besliyorsa su vermenize gerek yok. Ama yuvada yavru varken anaçları salmasanız daha iyi olur ya da erkek kuş yavruya bakıyorsa o da yuvada yavru ile durabilir

Şerbet

Paylaşımcı
Yavrunuz kaç günlük? Yavru tüylendiği için üşüyeceğini sanmam. Anne besliyorsa su vermenize gerek yok. Ama yuvada yavru varken anaçları salmasanız daha iyi olur ya da erkek kuş yavruya bakıyorsa o da yuvada yavru ile durabilir
20 günlük oldu yavru. Anne babayı yuvaya zaten yaklaştırmıyor bazen kafesin içinde olmasına bile tahammül edemiyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yavruyu besliyorsa bir zamn sonra anne sadece beslemek için yuvada bulunmaya başlar

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Artık yavrunun ayrılma zamanları geliyor annenin ilgisiz yada isteksiz olması normal gibi geldi bana benimki bu kadar tuylenene kadar bile bekletmemisti .

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bir şey olmaz inşallah zaten kendini kurtarmış artık sadece kursak takibi yapın 30. güne yakın az az yem verirsiniz kırmayı öğrensin diye yuvadan da çıkar artık tabana inmeye başlar

Şerbet

Paylaşımcı
Artık yavrunun ayrılma zamanları geliyor annenin ilgisiz yada isteksiz olması normal gibi geldi bana benimki bu kadar tuylenene kadar bile bekletmemisti .
Sağolun elime alınca bana sokuluyor üşüyor mu diye tedirgin oldum sadece

Üst Alt