• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuş sanırım çok kızıştı erkeği kovalıyor ama kavga etmiyorlar erkeğin üzerine atlamaya çalışıyor

Emrelyus

Aktif Üye
Kullanılan İlaç
Avisol se veriyorum haftada bir
Merhabalar dişi muhabbet sanırım çok kızıştı birbirleriyle anlaşıyorlar kavga etmiyorlar ama dişi ötüyor erkek gibi hareketler yapıyor kafasını sağa sola sallıyor sonra erkeğin üzerine atlıyor oda kaçıyor yem kusma baş kaşıma var erkek bugün yuvayı inceliyordu kemiriyordu ama pasif kalıyor dişiye göre korkuyor acaba erkek normal muhabbet dişi alırken jumbo dedi biraz cüsse olarak büyük erkekten herhangi bir sıkıntı olur mu eş olamada dişiyi aldığım yer sıkıntı olmaz dedi 1 hafta oldu dişi alalı

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle ailemize hoş geldiniz :) kuşlarınızın kafes ortamının ve kuşlarınızın da olduğu bir video çekip gönderirseniz daha doğru yorumlayabiliriz. Videoyu streamable.com a yükleyip linkini buraya atabilirsiniz

Emrelyus

Aktif Üye

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle kafesinizde kalamar kemiği ve grit kum göremedim, onları temin edin ve plastik yerine tahta tünek kullanın ve tünek boyunuz kafesinizle uyumlu olsun şu anki tüneğinizin bir ucu havada kaldığı için rahat edemezler. İkinci olarak kafesiniz üretim için küçük geldi bana. Kuşlarınız da henüz eş olmamış bence, biraz daha zaman tanıyın gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ek olarak, kafesi aynı ortamda yüksek bir yere koyun, kuşlar yere yakınken kendilerini güvende hissetmezler, bu sebeple yuva kurmak da istemezler. Erkek olan sizin kendi kuşunuz mu size çok alışkın mı?

Emrelyus

Aktif Üye
Anladım hocam teşekkürler evet bende farkıdnayım eş olmadıklarınında acaba dişi öyle yapıyor diye bir sorun olur mu diye bilgi almak istedim

Hocam birde şu videoya bakarsanız
Streamable Video
Tekrardan teşekkür ederim

Emrelyus

Aktif Üye
Ek olarak, kafesi aynı ortamda yüksek bir yere koyun, kuşlar yere yakınken kendilerini güvende hissetmezler, bu sebeple yuva kurmak da istemezler. Erkek olan sizin kendi kuşunuz mu size çok alışkın mı?
Evet çok alışkın korkma felan yok 2 aylıkken aldım 2 yıla yakın benimle berabar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet çok alışkın korkma felan yok 2 aylıkken aldım 2 yıla yakın benimle berabar
Bu yüzden de olmuyor olabilir, dediğim şekilde kafesi yüksek bir yere koyun ve bu süreçte baş başa bırakın yani siz yanlarına yem su değişimi ve temizlik dışında gitmeyin dışarı da salmayın. Haftada 1-2 kere yumurta maması yapabilirsiniz :)

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Maşaallah kuşlarınıza o erkek ortama alışsın baskın gelecektir zıpır zıpır maşaallah. Bu dişiye gitmemiş renk be boyut olarak ama yavru alırsınız bence sadece anjelina jolie be cuguli olmuşlar 😊

Üst Alt