• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuş erkek kuş ile atismaya başladı

alex-

Yeni Üye
Merhaba.

Bir çift kuşum var 4 yavru aldım 5 bu gün çıkacak Allah izin verirse.
Ama dişi kuş erkeği yuvaya yaklaştırmıyor. Sadece bu gün yapmaya başladı. Yumurta maması verdim 6 gün boyunca.

Birbirlerini kasimaya devam ediyorlar yem de kusuyorlar. Ama dişi yuvaya yaklaştırmıyor.

Bu şekilde tepki veriyor ayırmalı mıyım?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ayırmayın kanlı kavga olmadıgı sürece dursunlar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende ayırmanızı öneririm. Geçmişte benzerini yaşamıştım. Çok çok iyi anlaşan çiftti. Yumrtalara bile beraber yatmışlardı. Yavru çıkınca dişi çok değişti. Bugün başlayan kavga yarın ölümle sonuçlandı. Evde olmadığım bir ana denk gelmişti yoksa kavga seslerinde müdahale ediyordum ama olan oldu. 😕

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba.

Bir çift kuşum var 4 yavru aldım 5 bu gün çıkacak Allah izin verirse.
Ama dişi kuş erkeği yuvaya yaklaştırmıyor. Sadece bu gün yapmaya başladı. Yumurta maması verdim 6 gün boyunca.

Birbirlerini kasimaya devam ediyorlar yem de kusuyorlar. Ama dişi yuvaya yaklaştırmıyor.

Bu şekilde tepki veriyor ayırmalı mıyım?

Merhaba bazen erkek kuş aşırı kızgınlıktan yavrulara zarar verebilir ya da tüylerini yolmaya kalkabilir. Dişi kuş bunu fark ettiyse, yavruları korumak için erkeğe saldırmıştır. Tersi durum da olabilir. Erkek, dişinin yavrulara davranışından hoşşanmazsa dişiyi yuvadan kovalayıp saldırabilir. Ayırmakla iyi yapmışsınız.

alex-

Yeni Üye
Şuan da ayırdım dişi tek başına yavrularla birlikte 4 yavru var 5 gelecek inşallah bakabilir çok teşekkür ederim hepinize.

Son düzenleme:

alex-

Yeni Üye
Merhaba.

Dişi kuş yavrulara bakıyor ancak. Yuva malzemesini dışarı atıyor. Talaş ve quik çam pellet kullandım hepsini kafesin tabanına atıyor yavruların ayağı da pislik oluyor. Bir öneriniz var mıdır. Ne yapabilirim

Bizim burda mısır granürü satan yer bulamadım.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba.

Dişi kuş yavrulara bakıyor ancak. Yuva malzemesini dışarı atıyor. Talaş ve quik çam pellet kullandım hepsini kafesin tabanına atıyor yavruların ayağı da pislik oluyor. Bir öneriniz var mıdır. Ne yapabilirim

Bizim burda mısır granürü satan yer bulamadım.
Günlük folluk değiştirin. Her değişimde yuva malzemesini değiştirin. Yavrular uzun tüylerini çıkardıklarında kokusuz, bentonit kedi kumu koyulabilir.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam her gün değiştiriyoruz. Talaşı kum gibi yaptım yine dışarı attı. Sanırım huyu böyle.
Bazı kuşlar maalesef böyle yapabiliyor. Benim 23 çiftimde de böyle yapan bir iki dişi oluyordu. Yavrular biraz büyüyene dek, çam cipsine devam. O attıkça siz yenisini koyacaksınız, mecbur. Yavrular uzun tüylerini çıkarmaya başladıklarında internetten mısır granülü ya da bentonit kedi kumu koyabilirsiniz folluğa. Granül hiç denemedim ama kedi kumunu devamlı kullanırım.

alex-

Yeni Üye
Bazı kuşlar maalesef böyle yapabiliyor. Benim 23 çiftimde de böyle yapan bir iki dişi oluyordu. Yavrular biraz büyüyene dek, çam cipsine devam. O attıkça siz yenisini koyacaksınız, mecbur. Yavrular uzun tüylerini çıkarmaya başladıklarında internetten mısır granülü ya da bentonit kedi kumu koyabilirsiniz folluğa. Granül hiç denemedim ama kedi kumunu devamlı kullanırım.
Yavrular büyüdü aslında 5 yavru var 3nün tüyleri çıktı diğerleri büyüyor. İşte o zman her gün değiştirelim. Cins çıktı biraz dışı olan. Tek çiftim var bu arada. Teşekkür ederim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Üst Alt