• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dişi kuş erkeğin başını gagalamış

nesli

Yeni Üye
merhaba eve geldiğimde erkek kuşun başı kanamış ve kurumuş. dişi kuşun yaptığını düşünüyorum.olabilir mi?? kafesde yuva takılı ve dişi yuvaya girip çıkıyor ama erkek girişde bekliyor. çiftleştiklerini görmedim. şimdilik farklı kafeslere koydum. ne yapmalıyım bilmiyorum??

nesli

Yeni Üye
teramisin krem sürmemi söylediler dün ve bugün sürdüm devam edeyim mi??? ne kadar ayrı dursunlar ?? dişinin yanına koyasam tekrar kavga eder mi??

Omerf

Yeni Üye
Merhaba,

Dişi kuş çok kızgın olduğu için erkeğe saldırabilir hatta yuvadan çıkıp yeme düşen yavrularına bile saldırabilir. Bence dişiyi yumurtladıysa +3-4 adet tek bakın fakat gözlemleyin. Cenin yavru varsa kursak kontrolu yapın dişi kuş yavrulara bakabiliyor mu diye tek başına.

Benimde aynı durumda olan bi dişim vardı ne yazık ki acemilik durumuma denk geldiği için erkeğini öldürmüştü. Sizinde başınıza gelsin istemem.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir süre ayrı kalsınlar kafasını batikonla silin geçer

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Geçmiş olsun acaba dişi mi yaptı yoksa tüy kapsülümü patladı izlemek gerek

EnesGenç

Eski Forumcu
Ayırın kuşları kafasını kasimasina izin vermeyin tekrardan yarayı acabilir

nesli

Yeni Üye
Kuşları 2 gündür ayrı kafeslere koydum. Arada çıkartıyorum ama erkek dişinden kaçıyor dişi peşinden gidiyo 😔şuan yuvada 2 tanede yumurta var. Çiftleştiklerini görmedim. Yavru olabilirmi? Kavga ediyorlar emin deilim. Dişinin kızgınlığı ne zaman geçer?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşları 2 gündür ayrı kafeslere koydum. Arada çıkartıyorum ama erkek dişinden kaçıyor dişi peşinden gidiyo 😔şuan yuvada 2 tanede yumurta var. Çiftleştiklerini görmedim. Yavru olabilirmi? Kavga ediyorlar emin deilim. Dişinin kızgınlığı ne zaman geçer?
6 gün yumurta Dursun ışıkta kontrol ediniz embriyo yoksa boştur atarsınız

Üst Alt