• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuş ele geliyor ama çok fazla ısırıyor

Cxcx

Paylaşımcı
Merhaba, 2 ay önce erkek kuşumuzun yanına dişi yavru muhabbet kuşu aldık. Başlarda elimize gelmiyordu, artık geliyor alıştı gibi ancak evdeki herkese gelmesine rağmen etimizi koparıp kanatıyor, bunu sürekli yapıyor elimize geldiği andan uçana kadar sürekli koparıyor derdimizi. bunun için ne yapabilirim ve neden böyle yapıyordur?
Hala korktuğu için mi diyeceğim ama ısırmaktan zevk alıyor gibi, bizde malesef yeterince iletişim kuramamış oluyoruz.
Erkeğin kafasını kaşıyor ama pekte yanına yaklaştırmıyor, erkek ilgi gösterince onu itekliyor 😅desteğinizi rica ediyorum 🙏

Soner

Aktif Üye
Dişi kuşlarda anac duygusu daha baskın oldugu icin savunma mekanizmaları ne yazık ki dişilerde bu şekilde çalışıyor ısırma konusunda bu yüzden yapabileceğiniz cok fazla bir şey yok icgüdüsel olarak bunu yapacaklardır dişi kuşlar

Cxcx

Paylaşımcı
Dişi kuşlarda anac duygusu daha baskın oldugu icin savunma mekanizmaları ne yazık ki dişilerde bu şekilde çalışıyor ısırma konusunda bu yüzden yapabileceğiniz cok fazla bir şey yok icgüdüsel olarak bunu yapacaklardır dişi kuşlar
Anladım mantıklı, ara sıra yapsa normal gelecekte hiç durmadan sürekli koparıyor, hayırlısı bakalım teşekkür ederim sebebini öğrenmiş oldum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benimde erkek kuşum anlattığınız gibi ben her gün aynı saatte elime alıp sevdiği yemden veriyorum artık ısırmayı bıraktı sayılır en azında koparacak gibi ısırmıyor ona zarar vermeyeceğimi zamanla anlayacağını düşünüyorum

Cxcx

Paylaşımcı
Benimde erkek kuşum anlattığınız gibi ben her gün aynı saatte elime alıp sevdiği yemden veriyorum artık ısırmayı bıraktı sayılır en azında koparacak gibi ısırmıyor ona zarar vermeyeceğimi zamanla anlayacağını düşünüyorum
Haklısınız inşallah daha güzel anlaşabiliriz, elle yem verince doyasıya kadar bi tek o zaman ısırmıyor 😅 umarım daha güzel bağ kurarız 🤲

Üst Alt