• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kanaryam öldü erkek kanaryam onu arıyor

Nrslsss

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Depresyon
Hastalık Belirti Tarihi
4 Nis 2024
Dişi kanaryam son bir haftadır hastaydı dün öldü erkek kanaryam yokluğunu farketti çağırıyor sürekli.
Sesini duyurmak içinde uzun uzun ötüyor aslında başka bir eş almıştım daha eve getirmeden hasta olduğunu farkedip aldığım yere iade ettim başka eş almak istemiyorum erkek kanaryamı tek beslesem depresyona girer mi veya ölen eşini nasıl unutturabilirim eşi yaşıyorken sürekli döverdi ama ölüncede çok arıyor geceleri normalde hiç ses çıkarmazdı erkek kuşum gece tek uyurken hafif hafif ağlar gibi ses çıkardı üzerini açıp baktığımda uyanık olduğunu gördüm geri örttüm üstünü sabah oldu şimdiyse sürekli ötüp dişisini çağırıyor ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Erkek kanaryalar tekken normaldede fazla öter. Eşinin ölmeside illaki etkiler ama şuan ölmesinden ziyade tek kaldığı için ötüyor. Hatta ötüm eğitimleride bu sebeple tek verilir. Üstünü örtmenizde durumu değiştirmez.

Dİnlemesi terapi gibi ben çok severim. ☺ötmemesi sorun olurdu ötmesi iyi birşey aslında 🧿

Nrslsss

Yeni Üye
Baya bir süre ayrı kafeslerde beslemiştim birbirini görüyorlardı ama aynı kafesteyken kavga ediyorlardı ayrı kafeste olunca normalden fazla ötüyor birleştirdiğimde çifleştiği için ötme sıklığı azalmıştı kavga etseler de eşini çok seviyordu sürekli kafesten çıkartırdım ikisini de dişisini elime aldığımda kurtarmaya gelirdi bana saldırırdı o derece düşkündü eşine şimdi de yokluğunu çok farkediyor depresyona girip ölür diye korkuyorum😔