• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Dişi ile erkeğim anlaşamıyor

BayanLegolas

Aktif Üye
Herkese hayırlı geceler ben 1 aydan fazla bir süre önce yetişkin dişi kuş aldım ancak erkeğimle sorunlar yaşıyorlar maalesef erkeğimde gece korkusu stresi var ve bu dişi çok baskın gündüz çok sorun olmuyor erkek kaçıyor ancak gece dişi erkeği hiç bir tüneğe yaklaştırmıyor erkeğim 3 yaşını geçti bu dişi 1 buçuk yaş civarında lütfen bana bir akıl verin erkeğimin stresi azalsın diye dişi getirdim ancak erkek dişi ile tanıştığından beri çok daha mutsuz ve stresli 😅

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese hayırlı geceler ben 1 aydan fazla bir süre önce yetişkin dişi kuş aldım ancak erkeğimle sorunlar yaşıyorlar maalesef erkeğimde gece korkusu stresi var ve bu dişi çok baskın gündüz çok sorun olmuyor erkek kaçıyor ancak gece dişi erkeği hiç bir tüneğe yaklaştırmıyor erkeğim 3 yaşını geçti bu dişi 1 buçuk yaş civarında lütfen bana bir akıl verin erkeğimin stresi azalsın diye dişi getirdim ancak erkek dişi ile tanıştığından beri çok daha mutsuz ve stresli 😅
Dişiyi ayırın, baskın arkadaş dahi olmuyor, stres bir başlangıçtır

BayanLegolas

Aktif Üye
Dişiyi ayırın, baskın arkadaş dahi olmuyor, stres bir başlangıçtır
Sürekli oğlanı kovuyor tüneklerden abla 🥹 çok nadir karşılıklı mırıldandıklarını görüyorum kaşıma öpüşme yok ben alışır diye bekledikçe dişi daha çok alanı sahipleniyor özellikle geceleri tam bir kaos erkek nereye tünese dişi gelip zorla kovuyor gece erkek tellerde kalıyor 2 3 defa erkek kur kusması yaptı dişi yedi ama sonrasında hemen bir gaga vuruşu yapıp uzaklaştırdı ve dişinin en ufak bir kıpırdamasında bile erkek kaçıyor sanırım benim oğlum fazla nazik 😅 bu dişinin ayrı kafeste de olsa zamanla alışma imkanı varmıdır acaba

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sürekli oğlanı kovuyor tüneklerden abla 🥹 çok nadir karşılıklı mırıldandıklarını görüyorum kaşıma öpüşme yok ben alışır diye bekledikçe dişi daha çok alanı sahipleniyor özellikle geceleri tam bir kaos erkek nereye tünese dişi gelip zorla kovuyor gece erkek tellerde kalıyor 2 3 defa erkek kur kusması yaptı dişi yedi ama sonrasında hemen bir gaga vuruşu yapıp uzaklaştırdı ve dişinin en ufak bir kıpırdamasında bile erkek kaçıyor sanırım benim oğlum fazla nazik 😅 bu dişinin ayrı kafeste de olsa zamanla alışma imkanı varmıdır acaba
Tabiki var kızgınlığa girdiğinde büyük ihtimalle sıkıntı yapmaz, kur kusması falan da yapmış😊🤲ayrı kalsınlar 10 gün birbirlerini görsünler
Sonra yolumuza bakarız ablacığım 😊

BayanLegolas

Aktif Üye
Tamamdır abla dişiyi ayıracağım dişiyi alma sebebim erkeğin özellikle gece stresini düşürmekti ancak bu dişi erkeği daha çok strese sokuyor 🥹 çok sert mizaçlı ve kemirgen bir kız

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır abla dişiyi ayıracağım dişiyi alma sebebim erkeğin özellikle gece stresini düşürmekti ancak bu dişi erkeği daha çok strese sokuyor 🥹 çok sert mizaçlı ve kemirgen bir kız
Yağmurdan kaçarken doluya tutuldun o zaman 🙈🙊🙉

BayanLegolas

Aktif Üye
evet abla aynen öyle oldu 🤣 dün akşam birlikte son geceniz dedim kuşlara anladılarmı artık ne olduysa gece hiç kriz çıkarmadılar aynı tünekte uyudular erkeğin gece üst tünekte uyuma alışkanlığı vardı dişide üstü çok istiyordu dün tüneklerin yerini değişmiştim üstü komple iptal ettim alttakilerin yüksekliklerini eşitledim gece biraz kafeste turladılar sonra ortadaki ana tünekte uyudular yanyana değillerdi tabi 😅 gece erkek 3 4 defa uyarı sesi çıkardı ama kavga vesaire olmadı