• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışarıda anlaşan kuşlar neden kafeste anlaşamıyorlar?

Oğuzhan balcı

Yeni Üye
Sorum bu arkadaşlar olaya gelirsek:
Bundan 4 veya 5 gün önce arkadaşımdan yaşı olgun yaklaşık (1-1.5 yaş aralığında bir kuş aldım(dişi kuş ve kızgınlık döneminde) benim erkekte yaklaşık 2.5 yaşında ilk geldiklerinde ikisini ayrı ayrı kafeslerde tuttum. Sonraki gün çıkartıp gözlemledim gözlemlerim sonucu:kuşlar dışarıda 2-3 dk kovalama sonucu yan yana durmaya başladılar (kavga etmeden) hazır dedim böyle oldu ikisini aynı kafese atayım, birde ne göreyim dişi kuş (kanatacak derecede değil) erkek kuşu korkutuyor ve bildiğiniz ısınıyor. Daha sonra ikisinide kendi kafeslerinde yan yana koymaya başladım. 2 3 gün geçtikten sonra dışarıda birbirlerine kur yapmalar ,yem kusmalar başladı şimdide farklı kafeslerde birbirlerine karşı yaklaşıyor ,birbirlerini dinliyorlar.
Sorum şu kuşlar kafeste birbirlerini yiyorlar dışarıda ikisi bir çift gibi geziyorlar
Ne yapabilirim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba eğer mümkünse bize kısa bir video ekleyin bakalım

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ufak kavgalar olabilir 1 hafta 10 gün müsade edin büyük kavga olmadığı müddetçe ayirmayin. Tek yemlik tek mamalik kavgaya sebeb verir

Üst Alt