• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Deprem sonrası kanat düşüklüğü

OnurAb

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar dün gece herkesin bildiği üzere Türkiye'de deprem gerçekleşti depremin sebep olduğu sarsıntı ile kuşumun kafesi de sallandı deprem sonrasında kuşumun yanıma gittim yanına gittiğimde tek kanatının aşağıda ve uzun tüylerinden 1 tanesinin yere düştüğünü fark ettim şu an düşmüş olan kanat tekrar sağlam gözüküyor fakat düne göre kuşum hareketsiz veterinere götürmek lazım mı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Korkmuş olabilir ondan sessizdir. Sarsıntıdan dolayı kanatını çarptıysa zarar görmüş olabilir. Fotoğrafını ve videosunu atarsanız daha sağlıklı bilgi verirler. 😊

hatfa54

Yeni Üye
kuşlar ani sarsıntı hareketlilik ses ile korkarlar
deprem sebebiyle korkuyla can havliyle kafesinden kaçmaya çalışmıştır
gece karanlık olduğu içinde gözü göremez
o yüzden o anlık olay ile 5 6 kez çarpmış olabilir
eğer kafes düzeni onu yaralayacak bişekilde değilse 2 3 gün içinde kendine gelecektir normal şartlarda
kafes düzeninizi bilmediğim için birşey diyemem

bir de böyle durumlarda hızlıca ışığı açarsanız sakinleşecektir
yoksa kendisi baya bir denemeden sonra pes edecektir o da değişiyor sanırım kuş cinsine göre

geçmiş olsun

not: daha önce depremden dolayı sultan papağanımda benzer olmuştu o yüzden biliyorum.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ben de geçenlerde meydana gelen İzmir depreminde bu tarz şeyleri yaşadım. Kuşlari kuluçkada oldukları için dolabimin üstüne koymuştum ve 1 yumurtaları vardı anne kuşum yuvalikta yakalandı depreme ve çok korktu o korku nedeni ile 2. Yumurtasını 1 gün geç bıraktı hatta yumurta sıkışmasından şüphe edip burada konu açmıştım ancak depremden dolayı korkmuştu. Daha sonra kendine geldi. Tabi kuşun karakteri de çok önemli. Diğer kafesteki kuşum bu durumdan hiç etkilenmedi ve etkilenen kuşlarım da hemen 1- 2 gün içinde kendine geldi. Umarım sizin kuşunuz da bu durumu hemen atlatır🙁 çok geçmiş olsun 💜

Üst Alt