• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dengesiz hareketler durum acil

limon2021

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
çırpınma
merhabalar
Kuşum aniden şiddetli dengesiz hareketler yapmaya başladı. gece kuşun seslerine uyandım. Kuşu aldığım günden bu yana ilk defa böyle bir şey yapıyor çok şaşırmış ve ne yapacağımı bilemez haldeyim. dışkı örneklerini ve çektiğim videolarda durumunu görebilirsiniz.

Bir süredir zaten normalinden daha farklı davranıyordu daha durgundu. fakat bu ani hareketler neden oluyor hiçbir fikrim yok. birkaç gündür poposuna dışkı yapışması sebebiyle popo tüylerini de yoluyordu. (videoda belli oluyor) vitamin ve prebiyotik takviyesi yapmıştım. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapacağımı bilemez haldeyim.
videolar:
1) Streamable Video
2) Streamable Video
3) Streamable Video

katze

Yeni Üye
hiç tünekten düştü mü? ilk başta inme tarzı bir şey düşündüm ancak tünekte de sabit kalamazdı muhtemelen. ilk olarak hemen dal darı yulaf yağsız tuzsuz lapa pirinç pilavı vermekle başlayın iyileşene kadar meyve sebze yok. kendisi anladığım kadarıyla tüy döneminde o yüzden röhnfried tarzı bir markanın b vitaminini temin edebilirsiniz bölünmüş alın tek paket çok pahalı ve tek kuşa fazla gelir. onun dışında nefes alışı çok ağır ancak veterinere gitme şansınız yoksa evde tedavi uygulamanızı tavsiye etmem ishal yüzünden. iyi haşlanmış yumurta da verebilirsiniz tüyleri tüy dökme dönemine göre bile fazla dağınık b vitamini iş görür o yüzden. popodaki dışkıları da ıslak pamukla temizleyin zamanla oluşan bakteriler daha da kötü yapabilir ve plastik tüneği lütfen değiştirin doğal ağaç tünekler en iyisidir ve unutmayın tüy dönemleri bazı muhabbet kuşları için çok ağır geçebilir çok fazla enerji gerektirdiği için protein bazlı (yumurta kabuğu alınmış tuzsuz yer fıstığı dal darı) besleyin ve mineral bloğunu eksik etmeyin, ayaklarından ısısını öğrenebilirsiniz çok fazla sıcağa maruz bırakmayın bol bol banyo hazırlayın

Bahar Y.

Müdavim
Dış parazit yapın kuşa, parazit rahatsız ediyor gibi görünüyor

limon2021

Yeni Üye
kendisine daha büyük boy kafes de aldım tahta tünek de aldım fakat hep bu plastik tüneklerde durmak istiyor. ben de tahta tünekleri geri çıkardım. ayrıca dışarı çıkardığımda son zamanlarda eskisi gibi uçamamaya ve denge sorunu yaşamaya başladığını fark ettim. gün boyu neşeli olan kuş son 1 2 aydır sadece kafasını sırtına sokup uyuyor arada canı isteyince oyuncaklarıyla oynuyor ama genel hali durgun bir şekilde. yem yeme durumunda bir sıkıntı göremedim yiyor fakat az az ama sık olarak yediğini gözlemledim. ( 5 dk da bir 1-2 tohum vs. gibi).

Elimde aşağıda fotoğrafını çektiğim vitaminler ve prebiyotikler mevcut. sarı kutulu olanda sinir sistemi için yararlı yazıyor. gerwit mi yoksa bu mu daha fayda sağlar bilemiyorum. yaklaşık 1 aydır kafa tüyleri bu şekilde. yenisi çıkıyormuş gibi diken diken. eskiden tüy döneminde 1 2 gün sonra bu durum kaybolurdu ama bu sefer 1 ayı geçmek üzere. 6 yıldır benimle (erkek kuş) birlikte ama açıkçası ilk defa bu kadar durgun görüyorum kuşumu. acaba sinir sistemiyle alakalı ya da dış parazit kaynaklı bir sorunu mu var diye düşündüm ama tüylerini incelediğimde (elime asla aldırmıyor) farklı bir şey fark edemedim.

bunun haricinde bir de son birkaç gündür karnının altında bir şişlik gözlemledim fakat kontrol etmeye çalışırken asla ele gelmediği için zarar vermek istemediğimden sadece uzaktan bakarak bu durumun farkına vardım. açıkçası bu durumu neyden kaynaklanıyor, bulunduğum şehirde(Ankara) kuşlarla ilgilenen bir veteriner hekim bulabilir miyim bilmiyorum. birkaç tanesine gittim ama pek kuşlarla ilgili olmadıklarını anladım. yardımlarınızı bekliyorum.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kullandığınız takviyerlede sıkıntı yok ama diazyme yada entrobactan birini kullansanız yeterli olur. Gervit ve entrobac yeterli bana göre b vitamini tüydeyse verebilirsiniz

limon2021

Yeni Üye
ben becalm vitamini haftada 2 kez suluğuna 5 damla olarak veriyorum fakat gerwit ve prebiyotikleri daha yeni aldım. prebiyotikleri de mi haftada 2 kez vermeliyim? bir de dış parazit için önerebileceğiniz bir ilaç var mı? eskiden bit spreyi kullanmıştım ama hiç işe yaramadı. yardımcı olursanız çok sevinirim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
dış parazit için vilmectin damla alın enseye sadece 1 damla olcak sekılde kullanın

limon2021

Yeni Üye
cok teşekkür ederim. gelişmeleri aktaracağım.