• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! d vitamini tedavisi sonrası mikostatin kullanımı

Pikacu

Aktif Üye
Merhaba ;
Benim dişi sultan papağanım 15 gün d vitamini tedavisi aldıktan sonra düzelmişti ama üst üste iki kere daha yumurtlayınca tekrardan ayagı tutmamaya başladı ve uçarken düştü iki kez , bir 15 gün daha d vitamini tedavisi uyguladık. Yine seyrekte olsa kafeste düşmeleri devam etti ve veteriner mikostatin almamı ve 14 gün sabah akşam birer damla vermemi söyledi ama internette araştırdığımda bu dozun fazla olduğunu gördüm aklım karıştı @Şehmus BAKIR @Demet bükay bu dozda kullanmalımıyım yardımlarınızı istiyorum.

drachen

Yeni Üye
Beşeri ilaçlar hakkında bu tavrınızda çok haklısınız özellikle bağışıklık sistemi şu an düşükse ağır gelebilir yavruya hocalarımızın değerlendirmesini beklemekle çok iyi etmişsiniz.

Pikacu

Aktif Üye
Teşekkür ederim bende kaldıramaz gibi hissediyorum içime sinmedi o yüzden son günlerde d vitmani var diye suyundan bile içmemeye başlamisti şimdi kesince yeme içmesi düzeldi hareketlendi

drachen

Yeni Üye
Teşekkür ederim bende kaldıramaz gibi hissediyorum içime sinmedi o yüzden son günlerde d vitmani var diye suyundan bile içmemeye başlamisti şimdi kesince yeme içmesi düzeldi hareketlendi
Mikostatin'i farklı farklı tedavi yöntemlerinde veriyorlar bizzat ben de kullandım. Burayı daha keşfetmemiştim gerisi bende kalsın 😊 Tam olarak bu yüzden hocalarımızın konuya dahil olmasını sabırla bekleyelim 🐦

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ;
Benim dişi sultan papağanım 15 gün d vitamini tedavisi aldıktan sonra düzelmişti ama üst üste iki kere daha yumurtlayınca tekrardan ayagı tutmamaya başladı ve uçarken düştü iki kez , bir 15 gün daha d vitamini tedavisi uyguladık. Yine seyrekte olsa kafeste düşmeleri devam etti ve veteriner mikostatin almamı ve 14 gün sabah akşam birer damla vermemi söyledi ama internette araştırdığımda bu dozun fazla olduğunu gördüm aklım karıştı @Şehmus BAKIR @Demet bükay bu dozda kullanmalımıyım yardımlarınızı istiyorum.
Merhaba hem d vitamini hem mikostatin fazladır zararlıdır

Mikostatin mantar için veriliyor
Size miyostatin vermiş olabilir mi?
Nörolojik bir sıkıntı olabilir
Bu gibi durumlarda veterinerlik fakültesi keppra öneriyor,

Pikacu

Aktif Üye
Mikostatin şurup yazmis

gofrik

Yeni Üye
Merhaba hem d vitamini hem mikostatin fazladır zararlıdır

Mikostatin mantar için veriliyor
Size miyostatin vermiş olabilir mi?
Nörolojik bir sıkıntı olabilir
Bu gibi durumlarda veterinerlik fakültesi keppra öneriyor,
Bi de abla 30 gün d vitamini biraz fazla değil mi minicik kuş için ?

Pikacu

Aktif Üye
Mantar yok çocukta dengesizlik var büyük ihtimalle nörolojik sıkntısı
Nörolojik olmasından şüphelendiğimi söylediğimde öyle birşey yok d vitmani eksikliği bu demişti avcılar hastanesi bana çok uzak ve benim kuşum hassas bu veterinere bile götürüne kadar yolda çok strese girdi korktu

Pikacu

Aktif Üye
Anadolu yakasında önerebileceginiz yer var mı ? Güvenilir bir veteriner var mı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bi de abla 30 gün d vitamini biraz fazla değil mi minicik kuş için ?
D vitamini fazlası çok zarar verir, damarlarda kireçlenmeye kadar gidebilir, verme ablacığım
Kanatlıoil Formmix de tavsiye ederim
Ağızdan 1 damla veya sebzesine olabilir, fakat koku ağır, yağ asidi, biotin içerir ayrıca E vitamini vardır, stresi azaltır, içeriğini oku istersen😊
Ama benim tavsiyem iyi bir nörolojik muayene🤲

Pikacu

Aktif Üye
Bu gittiğim veteriner kuşlara tomografi çekilmiyor zaten dedi nörolojik muayene istediğimde Anadolu yakasında nerede nörolojik muayene yaptırabilirim bilmiyorum Ataşehir hastanesi var orayı önerir misiniz

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Bu gittiğim veteriner kuşlara tomografi çekilmiyor zaten dedi nörolojik muayene istediğimde Anadolu yakasında nerede nörolojik muayene yaptırabilirim bilmiyorum Ataşehir hastanesi var orayı önerir misiniz
İmkan varsa Kağıthane'ye gitmekte fayda var, yok ise orası öneriliyordu öncesinde evet.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Nörolojik muayeneyi fiziksel ve denge muayenesi, gözlerdeki tutum, yürüyüş şekli ile anlarlar, tomografi çekilmez

Pikacu

Aktif Üye
Bunları yaptı veteriner nörolojik birşeyi olmadığını söyledi genel olarak çok sağlıklı bir kuş dedi sadece yumurtlamadan dolayı d vitmani kaybı olduğunu söyledi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bunları yaptı veteriner nörolojik birşeyi olmadığını söyledi genel olarak çok sağlıklı bir kuş dedi sadece yumurtlamadan dolayı d vitmani kaybı olduğunu söyledi
Calsiyum eksikliği yapar yumurta
Calsilüx tavsiye ederim 🥰

Pikacu

Aktif Üye
Evet calcilux aldım yumurta ile beraber veriyorum mercimek tanesi kadar yazıyordu forumda o şekilde verdim ama bu durumda daha fazla vermem gerekir mi dozu nasıl olmalı . D vitamini çok yoğun aldığı için fazlaliktan da ayağına baskı yapabilir diye okudum nette şu an olmus olabilir mi çünkü toplamda 30 gün d vitmani almış oldu bir hafta ara verdim ama

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet calcilux aldım yumurta ile beraber veriyorum mercimek tanesi kadar yazıyordu forumda o şekilde verdim ama bu durumda daha fazla vermem gerekir mi dozu nasıl olmalı . D vitamini çok yoğun aldığı için fazlaliktan da ayağına baskı yapabilir diye okudum nette şu an olmus olabilir mi çünkü toplamda 30 gün d vitmani almış oldu bir hafta ara verdim ama
3 - 4 gün hiç bişey vermeyin dinlensin gözlemle ablacığım ona göre yol çizelim

Pikacu

Aktif Üye
Bugün aşırı mutlu ve enerjikti kaç gündür su içmiyordu bugün bol bol içti yemek yedi birkaç gün dinlendirmek en iyisi bencede çok teşekkür ederim hepinize

Üst Alt