• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çok enteresan tüy sorunu

Merhaba sitede yeniyim balkonda muhabbet kuşu besliyorum, Ayrı ayrı kanlardan 3 takım muhabbet kuşumdan yavru alıyordum birden 3 takımında tüm yavruları yeme düşünce kanat kuyruk dökmeye başladı sorun ne olabilir eşleri ayırdım şuan şimdiden teşekkürler 🙏

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
3 takımın hepsinde olması ilginç. Herhangi bir beslenmede ve bakımında değişiklik yapmış mıydınız? Kuşların hepsine ivermektin uygulayın. Aklıma başka rahatsızlıklarda geliyor fakat öncelik ivermektin uygulayıp gözlemlemek olsun. Yavruların çıkan tüyleri tekrar düşecek mi kontrol edin. Bu evrede B vitamini ve çinko ile destekleyin.

Vilmectin kullanıyorum enseye ve ağızlarına damlattim ortamı dezenfekte ettim iç parazit mantar bakteri tedavi uyguladım bir ara aşırı bit vardi ama çözdüm onu ondanmi oldu diyorum acaba bende anlamadım hepsinde olmasıni çözemedim şuanda b vitamini kullanıyorum bir kaç ay daha bu şekilde dinlendirip tekrar eşe atacağım yavrularda gelen tüyler geri dökülüyor bozuk çıkıyor anlamış değilim

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Tüyleri dökülmeden öncemi ivermektin uygulamıştınız? Hem ağızdan hem enseye fazla gelir. Ense damlası yeterli olurdu. Kas içinden emilimi ilacın yan etkilerini azaltır.

Malesef sonradan uyguladım muazzam derece bit sarmıştı benim hatam önlem almamistim sebacil ile hepsi yok oldu çok şükür bu dediklerimi sorun olduktan sonra uyguladım

Üst Alt