• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çok çaresizim lütfen bana yardım edin

MURAT AKAR

Aktif Üye
Merhabalar 6 aylık erkek muhabbet kuşum var kuşumda iki gündür titreme kabarma mevcut yemesi iyice azaldı çok halsiz uçamıyor elime alınca omzumdan boynumdan ayrılmak istemiyor kafasını zikir çeker gibi yukarı aşağı sallıyor yeni farkettim biraz yem kusmuş ne yapmalıyım hemen suluğuna limon suyu damlattım 5-6 damla başka ne önerirsiniz?

ROMM48

Aktif Üye
Geçmiş olsun,benim pek bilgim yok ama daha önce ablamların kanaryaları benzer haldeydi,b,rkaç veterinere götürdük herbiri farklı ilaç verdi,en son işinin ehlidir kanatlı hayvanlarda dedikleri veteriner e gittik,ur belirtisi olabilir demişti ama sonra kendisi düzeldi,tabi yem falan yemediği için 1 hafta kadar mama ile beslemiştik,geçmiş olsun tekrardan,yine aklınıza kötü birşey getırmeyın tabi de ben böyle birşey yaşadım,umarım bi an önce düzelir

MURAT AKAR

Aktif Üye
Sulu olup olmadığını anlamak için peçete koyun dışkısını yapınca eklerseniz resmini bana normal gelmedi dışkısı
Şu anda esneme hareketleri yapıyor yemliğe gidiyor iki çıt çıt sesi geliyor ama doymadığına eminim peçete de serdim altına dışkısını yapınca eklerim hemenIMG_20220405_211400.jpg

MURAT AKAR

Aktif Üye
Kuşunuz çok halsiz ve bitkin duruyur elle beslemeniz gerekiyor
Ne zamandır bu durumda kuşunuz
Dün akşam keyfi yerindeydi bugün işten gelince farkettim tepkisi yok vardım yanına oynamak için uçmak için takati bile yoktu ev ahalisinin tüm keyfi kaçtı evin neşe kaynağı kendisi elle nasıl beslerim acaba

ROMM48

Aktif Üye
Dün akşam keyfi yerindeydi bugün işten gelince farkettim tepkisi yok vardım yanına oynamak için uçmak için takati bile yoktu ev ahalisinin tüm keyfi kaçtı evin neşe kaynağı kendisi elle nasıl beslerim acaba
cicibebe bisküvisini mama şekilde şırıngayla verebilirsiniz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Resmi yakinlastirmada bulanık oluyor birşey sorcam kuş tüy dönemine girdi mi acaba kafasında tupcukler varmı yoksa ben mi yanlış gördüm

beyyza02

Müdavim
Şu anda esneme hareketleri yapıyor yemliğe gidiyor iki çıt çıt sesi geliyor ama doymadığına eminim peçete de serdim altına dışkısını yapınca eklerim hemenEkli dosyayı görüntüle 22800
kuş kusmuş bence kafasındaki ıslaklıklar öyle gibi. öncelikle yemek yemesi gerek mama yapıp çay kaşığı ile uzatmatıyı deneyebilir misiniz yiyor mu

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun zehirlenme ihtimalini göz önünde bulundurun evi inceleyin bakalım bitki farklı birşey yeme ihtimali varmı. Yemi tazemi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Limon suyu daha çok kötü yapar kuşun kursağı yıkanması gerekir önce şırınga ile su basın ve kusturun sonra elle besleme yapmanız gerekiyor..Besleme Mamasina probiyotik koyun ve kursaktan besleyin

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun kursağını kontrol eder misiniz sanki zayıflamış bu kuş

MURAT AKAR

Aktif Üye
Limon suyu daha çok kötü yapar kuşun kursağı yıkanması gerekir önce şırınga ile su basın ve kusturun sonra elle besleme yapmanız gerekiyor..Besleme Mamasina probiyotik koyun ve kursaktan besleyin
Hocam besleme mamam yok probiyotik elimde yok ancak şırınga var nasıl yol izleyeyim evdeki imkanlarla

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Önceliğiniz Şehmus abinin dediği gibi kursagina su basmak ve kusturma ya çalışmak. Birde bakın bakalım ağızda kötü koku varmı salyalı kusmaya rastladiniz mi ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
@Şehmus BAKIR abi direncini kaybetmemesi için 1 mercimek tanesi kadar şekeri suda eritip şırıngadan çekmek arkadaşımızın kuşa icirmesi mantıklı olurmu kusturduktan sonra ?

MURAT AKAR

Aktif Üye
Önceliğiniz Şehmus abinin dediği gibi kursagina su basmak ve kusturma ya çalışmak. Birde bakın bakalım ağızda kötü koku varmı salyalı kusmaya rastladiniz mi ?
Ağzında kötü koku gelmiyor ancak akşam üzeri omzumda iken kustuğuna denk geldim salyalıydı

MURAT AKAR

Aktif Üye
Suyu nasıl basacağım acaba internette uygulama videosu mevcut mu

Üst Alt