• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ÇOK ACİL LÜTFEN

Taha şahin

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kırık ayak
Yavru kuşum (32 günlük) yavruluktan düşmüş sanırım az önce gördüm ne zamandır öyle bilmiyorum dün yuvalıktaydı bu sabah yukarı kattan inşaat sesleri geliyordu acaba korkudan mı düştü diyorum yerdeydi ve yavruluğu bir iple sabitlemiştik ayağı ipe takılıydı ben hemen çıkardım ama dengesi bozuk ve ayağı kırık galiba emin değilim NAPMAM LAZIM kuşun sağ kanadı normal ama sol kanadının üst kısmındaki tüyler yok yolunmuş mu annesi babası mı yapmış henüz çıkmamış mı bilmiyorum lütfen yardım edin ve sol kanadını garip açıyor tüyü olmayan kanadı mı kırıldı acaba
Video da yükleyeceğim

Ekli dosyalar

Taha şahin

Aktif Üye
Arkadaşlar kafasının arkasındaki tüyler tam çıkmamış sol ayağı gördüğünüz gibi sol kanadı yolunmuş mu anlamadım ama o yuvalıktayken de öyleydi düşmesiyle alakası yok herhalde bir de şeffaf büyük tanecikli garip şeyler dökülüyor yavrudan o ne? Ve boyun kısmında tüyler çıkmamış yokmuş mu annesi babası yoksa yakında çıkar mı
@Şehmus BAKIR

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O dökülen şey kepek, sultanlar çok dökerler ancak muhtemelen kırığı var ve ağrısı var kanatlı uzmanına bir an önce götürün lütfen 🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Peki abla tüyler neden dökük
Anne baba yolmuş olabilir ablacım ama şu an en önemli mesele kanatlı uzmanına gitmesi ve ağrısının geçmesi 🙏 Ve kırık bacak kısmında ise atel takarlar, yanlış kaynarsa engelli kalır o nedenle kanatlı uzmanına bir an önce götürmelisin 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Videoda tam göremedim ama ayak nereden kırık? Elinizle dokunduğunuz zaman kavrama yapabiliyor mu?

Taha şahin

Aktif Üye
Arkadan iyi kavrıyor önden yine kavrıyabiliyor aslında ama ayağı baya dışarı kaymış sola doğru iyileşir mi kendiliğinden ben müdahele edeyim mi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadan iyi kavrıyor önden yine kavrıyabiliyor aslında ama ayağı baya dışarı kaymış sola doğru iyileşir mi kendiliğinden ben müdahele edeyim mi
Benim tavsiyem kanatlı uzmanı görsün ne olur ne olmaz ☺

Taha şahin

Aktif Üye
Az bekleyince normal gibi duruyor ama ayağıyla oynadıktan sonra dışarda kalıyor 10-15 saniyede normal gibi durmaya başlıyor

Taha şahin

Aktif Üye
Benim tavsiyem kanatlı uzmanı görsün ne olur ne olmaz ☺
Teşekkürler abla 😊 bi de abla dişi baya hapşırıyor ve az önce yere indi kafes tabanına yerde tüyünü kabartıp kuyruğunu kaldırdı yumurta sıkışması olabilir mi 2-3 kez de kafes tellerine ayağı takıldı aslında pek önemli bir şey değil ama çok hızlı kanat çırparak çekmeye çalışıyor niye öyle yapıyor anlamadım öyle yaptıktan sonra herhalde panikten olsa gerek erkeği ittirerek yere düşürdü

Taha şahin

Aktif Üye
Ve abla yavruyu geri yuvalığa koysam bir şey olur mu bir de kafesi ayırdım diyelim kabuksuz yem yiyebilir mi? Z önce yumurta maması verdim onu yiyebildi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkürler abla 😊 bi de abla dişi baya hapşırıyor ve az önce yere indi kafes tabanına yerde tüyünü kabartıp kuyruğunu kaldırdı yumurta sıkışması olabilir mi 2-3 kez de kafes tellerine ayağı takıldı aslında pek önemli bir şey değil ama çok hızlı kanat çırparak çekmeye çalışıyor niye öyle yapıyor anlamadım öyle yaptıktan sonra herhalde panikten olsa gerek erkeği ittirerek yere düşürdü
Videosunu atabilir misin ablacım eğer yumurta varsa sıkışma olabilir

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ve abla yavruyu geri yuvalığa koysam bir şey olur mu bir de kafesi ayırdım diyelim kabuksuz yem yiyebilir mi? Z önce yumurta maması verdim onu yiyebildi
Bence ayır ablacım çünkü anne baba yolmuş gibi gözüküyor aspur, kızıl darı, yulaf koy önüne yiyebiliyor mu bak yoksa elle besleme maması temin edip kendin beslemelisin ☺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşu tek bir kafese tabanda ızgara olmayacak şekilde koyun, tabanlığa da hamster talaşı koyabilirsiniz. Ağrısı için fucidin sürebilirsiniz.
Siz elle besleme yapmanız lazım bu süreçte, bilekten kırılmadığı sürece veterinerlerde pek bir şey yapamaz ayak için. Bilekten kırıksa götürün vakit kaybetmeden.

Taha şahin

Aktif Üye
Bence ayır ablacım çünkü anne baba yolmuş gibi gözüküyor aspur, kızıl darı, yulaf koy önüne yiyebiliyor mu bak yoksa elle besleme maması temin edip kendin beslemelisin ☺
Abla anaçlarla aynı kafeste kafes tabanına koydum sabah binyere gitmem gerekiyordu anaçlar besliyorlar yavruyu yine ama sizce tamamen mi ayırayım yoksa daha vakti var mı? Muhabbet kuşumdan kalma kafesin var aşırı küçük değil ama plastik tüneller küçük yemlikler var o yeter mi bu yavruya