• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çok acil bakar mısınız?

Şerbet

Paylaşımcı
Bu yavru annesi tarafından beslenebilmiş mi ben tecrübesizim ilk yavrumuz yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Evet kursak sütü var kursak dolu 🙂

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Diğeri nasıl öldü acaba beslememisler miydi hasta miydi

Şerbet

Paylaşımcı
Diğeri nasıl öldü acaba beslememisler miydi hasta miydi
İlk çıktığı gün sesleri geliyordu ertesi gün baktık hareketsiz onun kursağı boştu annenin yanından almak istememiştik ama bakamadı bunda da aynı şey olur korkusuyla çıkardım çok az kürdan ucuyla mama verdim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Mümkün olmadığınca siz beslemeyin, anne babaların ilk deneyimi sanırım böyle şeyler ilk kuluckalarda olabiliyor 2. Kuluckada böyle olmaz ama hasta olmadığına eminsen. Anne babayı da sürekli kontrol et dışkısı olur hal ve hareketlerinde bir problem olur en azından hocalarımız da sana bu konu hakkında yardımcı olacaktır, ve ozellikle sürekli kafes temizliği yapmaya özen gösterin kafes alti yemlik ve suluklar dezenfekte edilmelidir

Şerbet

Paylaşımcı
Mümkün olmadığınca siz beslemeyin, anne babaların ilk deneyimi sanırım böyle şeyler ilk kuluckalarda olabiliyor 2. Kuluckada böyle olmaz ama hasta olmadığına eminsen. Anne babayı da sürekli kontrol et dışkısı olur hal ve hareketlerinde bir problem olur en azından hocalarımız da sana bu konu hakkında yardımcı olacaktır, ve ozellikle sürekli kafes temizliği yapmaya özen gösterin kafes alti yemlik ve suluklar dezenfekte edilmelidir
Yuvayı da temizledim kafes ve sulukları temizliyorz sürekli ama anne sulu büyük dışkı lar yapıyor babanın kursak problemi var pek besleyemiyor anne gelip bizden yem istiyor veriyoruz geri gidiyor bu aralar babayı kutuya sokmuyor bile

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Babada rahatsızlık varsa ayırmanız gerekiyor tedavi altına girmesi şart. Yavrular bu yüzden ölmüş olabilir. Babada halsizlik kafes altında durma gibi şeyler gozlemlediniz mi ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Birde güncel dışkı resmi atarsanız hocalarımız da bir baksın hem dişi hem erkek için. Ona göre babayı ayırmak lazım anne besliyorsa problem yok ama anneden de gözünüzü ayirmayin hal ve hareketlerinden

Şerbet

Paylaşımcı
Babada rahatsızlık varsa ayırmanız gerekiyor tedavi altına girmesi şart. Yavrular bu yüzden ölmüş olabilir. Babada halsizlik kafes altında durma gibi şeyler gozlemlediniz mi ?
Yok oğlum yiyor içiyor konuşuyor ama Kursakta sıkıntı var

Şerbet

Paylaşımcı
Birde güncel dışkı resmi atarsanız hocalarımız da bir baksın hem dişi hem erkek için. Ona göre babayı ayırmak lazım anne besliyorsa problem yok ama anneden de gözünüzü ayirmayin hal ve hareketlerinden
Peki sağolun babaya ilaç veriyoruz zaten bakalım yeni dışkı çıkıp yapsınlar atarım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
@Şehmus BAKIR, zeolit tozu entrobac( probiyotik) bulundurmanız gerekiyor. Zeolit tozu kursak enfeksiyonuna ve bağırsak enfeksiyonuna iyi geliyor bende aldım kendisinden. Allaha şükür böyle bir durumla karşı karşıya şuan gelmedim ama yedekte bulundurmak gerekiyor

Şerbet

Paylaşımcı
@Şehmus BAKIR, zeolit tozu entrobac( probiyotik) bulundurmanız gerekiyor. Zeolit tozu kursak enfeksiyonuna ve bağırsak enfeksiyonuna iyi geliyor bende aldım kendisinden. Allaha şükür böyle bir durumla karşı karşıya şuan gelmedim ama yedekte bulundurmak gerekiyor
Zeolit tozu duymadım hiç probiyotik olarak dıazyme veriyoruz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Şehmus abi müsait olunca zeolit tozu hakkında size bilgi verecektir zeolit tozu kursak ve bagirsak enfeksiyonunda kullaniliyor diazyme de çok iyi ama kuşun durumunda ilerleme olursa zeolit tozu şart

Şerbet

Paylaşımcı
Zeolit tozu dediğiniz insanlar içinde kullanılan mı trendyolda var ama anlamadım kuşlarda nasıl kullanılır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zeolit tozunu biz kanatlı uzmanı hocamızın tavsiyesi üzerine iki yıldır hastalarda kullanıyoruz bunu hazırladığımız besleme mamasina bir mercimek tanesi kadar koyuyoruz lakin günde bir kez zeolitli besleme öneriyoruz çünkü yararlı birşey ama fazlası da oldukça ağır gelir bağırsakları besler ve aniden sindirim duzenliyici özelliği var Kursak enfeksiyonunda ilk yaptığımız tedavi zeolitli kursaktan besleme ve bunda çok iyileşme gördük onu da belirtmek isterim forumda çok arkadaş var bunu bilen ve bana kuşunu getiren 😊