• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Çıtırım çok hasta yardım

çıtır04

Yeni Üye
Merhabalar 4.5 yaşındaki kuşum 5-6 gündür hasta.Yılbaşında kusmuş salyalı bir şekilde ve ishalmiş.(44 gr dan 36 ya düşmüştü) Eve dönünce onu veterinere götürdük.Kursak mantarı olduğu söylevdi ve toz ilaçla sirkeli besin takviyesi verdi.6 ocak gibi toz ilacın içinde böcekler gördüm bayat bir ilaçtı sanırım o yüzden vermeyi kestik.Başka bir veteriner mantar olmadığını diğer veterinerin neye göre mantar dediğini ve enfeksiyon olduğunu(kuruma hastalığı) söyleyip baytril isimli bir ilaç verdi bugün.(7 ocak)

Baytril jel formunda suya 1 damla karıştırıp şırıngayla ağzına damlattık şuan kuşum kusuyor ve çok korkuyorum ishali de tekrardan başlamış gözüküyor ilk veterinere mi güvenmeliyim ikinicisine ni kafam çok karıştı kuşumuz bizim her şeyimiz lütfen yardım edin:((((((((((( hayatımız mahvoldu şuan kuşum 32 GR yardım

çıtır04

Yeni Üye
kuşum erkek bu arada , çıtır için en doğrusu neyse yapabilriiz şuan kanatlı hayvanlardan anlayan veteriner yok şehrimde şehir değiştirip hayvanı da strese sokmak istemiyorum açıkçası ama bir şey olmaz değiştir derseniz balıkesirden izmire götürebilirim onu kafesin etrafını battaniyeyle sarabilirim

Ekli dosyalar

çıtır04

Yeni Üye
Bu arada iştahı var yem de yiyor ama hızla kilo kaybediyor :( hiç hali de yok arada canlanıyor gibi oluyor sonra kafasını poposuna gömüp uyuyor,sürekli tüylerini düzeltiyor .
bir de zil oyuncağı vardı üzerine kusup kur yapıyordu… eşi gibi görüyordu depresyona gimesin diye çıkartmamıştık o metalden mi zehirlendi acaba bunu nasıl kesinleştirebiliriz 3 ihtimal var şuan kursak mantarı - mega bakteri - metal zehirlenmesi bir bilsek sebebini ufacık hayvan nasıl kaldıracak her seyi cok üzlüyoruz ailecek

çıtır04

Yeni Üye
Balıkesir izmir bursa civarı detaylı dışkı analizi tedavi uygulayacak klinikler biliyorsanız yazar mısınız? Mega bakteri / Metal zehirlenmesi /kursak mantarı ihtimalleri var yardım

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sanıyorum ki iki veteriner de kanatlı uzmanı değil. Aşağıda önerilen klinikleri paylaşıyorum, ek olarak hocalarım gün içerisinde konunuza geri dönüş yapacaklardır. Streamble.com üzerinden güncel videosunu da ekleyin.

Bursa / Vetorka Veteriner Kliniği
Eskişehir / PetLife Veteriner Polikliniği
İzmir / Petyum Veteriner Kliniği - Derya Kılıçoğlu

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Balıkesir izmir bursa civarı detaylı dışkı analizi tedavi uygulayacak klinikler biliyorsanız yazar mısınız? Mega bakteri / Metal zehirlenmesi /kursak mantarı ihtimalleri var yardım
Bursa size otobandan yakın kesinlikle gelmenizi tavsiye ederim. Bursa Vetorka veteriner kliniği Erol hoca kanatlı uzmanıdır. Gelecek olursanız bilgi verin arkadaşımdır her konu da yardımcı olurum.

Üst Alt