• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyeti nedir?!! Yardımcı olabilir.misiniz!

Emredemo

Paylaşımcı
genellikle petshopçular çok cinsiyete önem vermiyor bazı insanlar mesela dişi bir kuşa erkek diyor ve satıp para kazanıyor yada dişi deyip erkek satıyor günümüzde iyi bir petshopçu bulmak gerçekten zor mesela geçen petshopa gittim erkek kuş istedim bana dişi verdiler. Eğer yavru bir erkek kuş satın alacaksanız ceresi bu renkte oluyor dişi alacaksanız burun deliği kısmı beyaz diğer taraflar açık mavi oluyor bunlar sadece yavrular için geçerli yetişkin kuşlarda erkeğin ceresi koyu mavi olur dişilerinki ise kızışmışsa kahverengi kızışmamışsa krem rengi olur bilginize

meftun06

Yeni Üye
genellikle petshopçular çok cinsiyete önem vermiyor bazı insanlar mesela dişi bir kuşa erkek diyor ve satıp para kazanıyor yada dişi deyip erkek satıyor günümüzde iyi bir petshopçu bulmak gerçekten zor mesela geçen petshopa gittim erkek kuş istedim bana dişi verdiler. Eğer yavru bir erkek kuş satın alacaksanız ceresi bu renkte oluyor dişi alacaksanız burun deliği kısmı beyaz diğer taraflar açık mavi oluyor bunlar sadece yavrular için geçerli yetişkin kuşlarda erkeğin ceresi koyu mavi olur dişilerinki ise kızışmışsa kahverengi kızışmamışsa krem rengi olur bilginize

Sürekli gittiğim bir petshop aslında ama bir kere daha cinsiyette yanilmisti o yüzden emin olamadım 4-5 aylık olarak söyledi kendisi dişi dedi bende önceden yanilmada olduğu için buraya yazmak istedim çünkü tam emin olamadım ceresinden

Emredemo

Paylaşımcı
Sürekli gittiğim bir petshop aslında ama bir kere daha cinsiyette yanilmisti o yüzden emin olamadım 4-5 aylık olarak söyledi kendisi dişi dedi bende önceden yanilmada olduğu için buraya yazmak istedim çünkü tam emin olamadım ceresinden
Anladım siz bu kuşu ne için satın almıştınız?

meftun06

Yeni Üye
Malesef ki güvenilir petshop bulmak cok zor iki tane muhabbet kuşum varken 2 ay önce 3. Muhabbet kuşunu sahiplenmek istedim ve sürekli gittiğim petshopta olmayınca başka bilmediğim bir petshoptan sahiplendim görün ki hasta kuşu satiyorlarmis 1 ay içinde öldü ve aynı kafeste oldukları için ondan sonrada kuşlarım öldü ilaç dahi versem vitaminde versem kurtaramadim o yüzden petshoplara güvenmek gerçekten çok zor bu da yeni yavrum inşaallah uzun yaşar

Emredemo

Paylaşımcı
Üç kusumda ölünce üzülüyoe insan ve kendime dost olarak aldım desem doğru olur
anladım inşallah kuşunuz uzun yaşar yeterli ilgi ve sevgi gösterin onu mutlu edin ki daha fazla yaşasın erkek kuşlar dişilere göre daha iyi konuşur isterseniz konuşturabilirsiniz kuşunuzu yeterli şekilde ilgilenirseniz

meftun06

Yeni Üye
anladım inşallah kuşunuz uzun yaşar yeterli ilgi ve sevgi gösterin onu mutlu edin ki daha fazla yaşasın erkek kuşlar dişilere göre daha iyi konuşur isterseniz konuşturabilirsiniz kuşunuzu yeterli şekilde ilgilenirseniz

2 yıldır muhabbet kuşu besliyorum ilgimden kismayacagima eminim inşaallah bu bıdıkla aramiz güzelleşir de sever beni daha ilk gunleri bakalım

meftun06

Yeni Üye
Dişiye göre isim koymustum değiştirecek miyim şimdi ben bu ismi erkeğe de kadife ismi koyulabilir bence ya dimi 😁

Emredemo

Paylaşımcı
Dişiye göre isim koymustum değiştirecek miyim şimdi ben bu ismi erkeğe de kadife ismi koyulabilir bence ya dimi 😁
bende mesela dişi kuşuma çiko ismini verdim bana erkek dediler sizin gibi boncuğada erkek dediler o yüzden boncuk koydum adını

meftun06

Yeni Üye
ama bir fobisi var oda elden çok korkuyor
Ah ah insan kendine alistirip o korkuyu yenene kadar ne yapacağını şaşırıyor bende bugün elde yem vermeyi denedim yemliği alıp elimde ilk korktu ama sonra yavaş yavaş yem yedi öyle bir tık daha az kaçmaya başladı

Emredemo

Paylaşımcı
Ah ah insan kendine alistirip o korkuyu yenene kadar ne yapacağını şaşırıyor bende bugün elde yem vermeyi denedim yemliği alıp elimde ilk korktu ama sonra yavaş yavaş yem yedi öyle bir tık daha az kaçmaya başladı
bende yaptım onlar 2 defa yedi sonra yemedi hala korkuyor hastalığı bitsin sonra eğitmeyi düşünüyorum