• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyet ve yaş tahmini

Bhrky

Yeni Üye
Merhaba.
Bu çocuğum evimize geleli beş gün oldu. Çok sakin, minnoş bi şey. Üreticiden bir-bir buçuk yaşında dişi olarak aldım. Kendim de biraz anlarım ama yine de emin olamıyorum sanki bir yaşından küçük ve turuncu yuvarlakları da biraz koyu olduğundan erkek gibi geldi. Sizin de görüşünüzü alabilirsem çok sevinirim, ötüş videosu da ekledim, şimdiden teşekkürler.
Watch unnamed | Streamable

Ekli dosyalar

Sss855

Yeni Üye
Yavru olsaydı derdim belli değil ama 1 bucuk yas diyorsun ötmesi lazım bül bül gibi büyük ihtimal dişi fikrimce uv fener varsa kanatlarınım altına bakarmısın

Ece A.

Paylaşımcı
Merhaba.
Bu çocuğum evimize geleli beş gün oldu. Çok sakin, minnoş bi şey. Üreticiden bir-bir buçuk yaşında dişi olarak aldım. Kendim de biraz anlarım ama yine de emin olamıyorum sanki bir yaşından küçük ve turuncu yuvarlakları da biraz koyu olduğundan erkek gibi geldi. Sizin de görüşünüzü alabilirsem çok sevinirim, ötüş videosu da ekledim, şimdiden teşekkürler.
Oy maşallah boncuk boncuk bakıyo🥰 sultişler hakkında özellikle de cinsiyet konusunda benim pek bir bilgim yok ama sizin bebişi görünce bi yazasım geldi☺ ilgili arkadaşlarımız gördüğünde yardımcı olacaktır🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba.
Merhaba ötüş tek tip ve %90 dişi diyebilirim
Fakat yaş olarak 1-1,15 dan daha ufak yaklaşık bana göre 6-7 aylık olabilir, belki daha da ufak olabilir
@İhsan Z. 😊🤲

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba.
Bana da küçük gibi geldi ve kendisi dişi 🌸

Bhrky

Yeni Üye
Teşekkür ederim öncelikle, biraz daha zaman geçirince iyice anladım küçük olduğunu, henüz çok minnoş ve hemen bağ kurdu, elde oyun hamuru olma yolunda ilerliyor :)
Bir sorum daha oluştu, altı yaşındaki erkek kuşumun yanına koydum, o da ne yazık ki kendisini hiç kabul etmedi aşırı ısırma ve üzerine yürüme hareketleriyle kovalıyor. Bu yüzden sanırım, kafesteyken günün büyük bir kısmını kabarmış ve mutsuz bir halde geçiriyor ve dışkısı koyu yeşil. İshali yok. Stres yüzünden dışkıda böyle bir durum olabilir mi?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim öncelikle, biraz daha zaman geçirince iyice anladım küçük olduğunu, henüz çok minnoş ve hemen bağ kurdu, elde oyun hamuru olma yolunda ilerliyor :)
Bir sorum daha oluştu, altı yaşındaki erkek kuşumun yanına koydum, o da ne yazık ki kendisini hiç kabul etmedi aşırı ısırma ve üzerine yürüme hareketleriyle kovalıyor. Bu yüzden sanırım, kafesteyken günün büyük bir kısmını kabarmış ve mutsuz bir halde geçiriyor ve dışkısı koyu yeşil. İshali yok. Stres yüzünden dışkıda böyle bir durum olabilir mi?
Merhaba dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız

Bhrky

Yeni Üye
Tekrar merhaba. Ancak çekebildim foto ve videoları.
Dışkısı ne yazık ki siyaha yakın koyu :/ kısmen de cıvık. Sağlıklı gözükmüyor. Ama yemliğe koyduğum versele laganın içinden sadece aspuru tüketiyor diğerlerini kırmıyor bile. Dışkısı düzelmeyince diğer kuşumdan ayırdım :/
Gördüğüm en insan sever kuş :/ kafeste durmak istemiyor sürekli elimizde ve sevilmek derdinde.
Ne yapmalıyım sizce :/

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tekrar merhaba. Ancak çekebildim foto ve videoları.
Dışkısı ne yazık ki siyaha yakın koyu :/ kısmen de cıvık. Sağlıklı gözükmüyor. Ama yemliğe koyduğum versele laganın içinden sadece aspuru tüketiyor diğerlerini kırmıyor bile. Dışkısı düzelmeyince diğer kuşumdan ayırdım :/
Gördüğüm en insan sever kuş :/ kafeste durmak istemiyor sürekli elimizde ve sevilmek derdinde.
Ne yapmalıyım sizce :/
Merhaba aspur dışkı rengini koyulaştırır, sıkıntı yok, dışkıyı ezince sünme var mı

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba, görünüş dişi. Yaşı kesin olarak bilmek mümkün değil ama gaga çevresinin yoğun tüylenmiş olmasından yola çıkarak 1 yaşında veya daha büyük diye bir tahmin yapabiliriz. Hayırlı olsun ❤😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok hafif sümüksü bi yapı var, bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Tekrar merhaba...
Sünme sebebi parazit kaynaklıdır. İç parazitten dışkı sünet yada popodan sarkar, uzar, formu bozulur doğal bir takviye olan zeolit tozu sorununuzu çözer, iç parazit olan kuşlar kabarır keyifsiz olur bazende sürekli popo kaşır😔ishal dağınık dışkı olabilir, yeme içme az olduğu için bağışıklık düşer
İç parazit önce bağırsakta ilerlerse sindirime kursağa kadar ilerler
Zeolit tozu bakteriyi önce öldürür, döker yumurtaları düşürür
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w /multivitamin
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler, sinir sistemini dengeler ve güçlendirir
Lütfen temin edin
Zeolit tozu mamaist.com dan başka yerdeyim yok Kuşlarımız için satışta
Şehmus BAKIR hocamızla watsap hattından iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur, geçmiş olsun 😊🤲
Zeolit tozunu :En az 15 gün Sebzesine yada en çok sevdiği besine mercimek tanesi kadar sabahları günde 1 defa verin

Üst Alt