• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyet tayini ve eş seçimi konusu

iceberg987

Aktif Üye
1 tane sultan papağanım.var cinsiyeti henüz bana göre net olmasada size göre %90 erkek olan. Şimdi buna bir eş almak istiyorum ama henüz 3-4 aylık. aklıma takılan sorular var;

1.si küçük olması nedeniyle yanına alacagim dişi kuşla arkadaş gibi mi olurlar, erken yaşta alırsam arkadaş olurlarmis dedi bir arkadasim.
2. eğer yukarıdaki doğruysa ergenliğe girince mi almaliyim.
3. alacaksam bu resimdeki kuşlardan soldkaini alacağım, petshopcu dışı diyor, üreticiden bugün geldi, üretici yanılma şansım çok az diyor bencede soldaki dışı gibi.

4. Yanına illaki bir kuş daha almak istiyorum velevki Sultan dan vazgectim muhabbet kuşu alsam uyumlu olur mu

Düşünceleriniz neler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

iceberg987

Aktif Üye
Uzman arkadaşlarımdan yorum bekleniyor. Çok altta kaldığı için yukarı taşımak durumunda kaldım.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İkisi de yavruyken muhabbetle arkadaş olabilirler, ikisini de yavruluktan dişi sultan alacaksanız evcilleştirebilirsiniz yani tamamen size kalmış bir şey ama muhabbetle sultan bence aynı kafeste olmamalı 😊

iceberg987

Aktif Üye
İkisi de yavruyken muhabbetle arkadaş olabilirler, ikisini de yavruluktan dişi sultan alacaksanız evcilleştirebilirsiniz yani tamamen size kalmış bir şey ama muhabbetle sultan bence aynı kafeste olmamalı 😊
Hocam sultani disi alacağım, benim sultanla aralarinda 2 ay falan var. Bir önce yorum yapan arkadasin dediği aklıma takıldı , erken kizginliga girince zarar verir mi ? Öncelik sultan almak istiyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Alacaksanız sultan eş alın. Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Kesin dişi dediğiniz kuşu mümkünse sırttanda görebilir miyiz?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Soldaki kuş lutino pearl yani dişi olma ihtimali yüksek. Yavrudan birlikte büyüyen kuşlar çok güzel eş olurlar şüpheniz olmasın 👍🏻.

iceberg987

Aktif Üye
Kuşu aldım yuvaya koydum. Baya küçük uçmuyor korkuyor yeni ortama girdiğinden normal karşılıyorum. Yalnız benim kuş biraz agresif davranıyor önce bi kuyruğundan tüy asılmaya calıstı. sonra fake yuzune dogru gaga atmaya calıstı.. Başında bekliyorum birşey olacak diye. 2 gün bakacağım, alışamazsa geri veririm. An itibariyle normale döndüler gibi sanki. Çok yakıştılar burhan ve makbule :) @Semiha S. , @İhsan Z.sırttan resim bu dişiye benziyor. Benim kuşuda dişi diye aldım erkek çıktı:)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Demir E.

Paylaşımcı
Kuşu aldım yuvaya koydum. Baya küçük uçmuyor korkuyor yeni ortama girdiğinden normal karşılıyorum. Yalnız benim kuş biraz agresif davranıyor önce bi kuyruğundan tüy asılmaya calıstı. sonra fake yuzune dogru gaga atmaya calıstı.. Başında bekliyorum birşey olacak diye. 2 gün bakacağım, alışamazsa geri veririm. An itibariyle normale döndüler gibi sanki. Çok yakıştılar burhan ve makbule :) @Semiha S. , @İhsan Z.sırttan resim bu dişiye benziyor. Benim kuşuda dişi diye aldım erkek çıktı:)
Sizin kuş gagalayabilir çok normal yuvasını koruyor kendisinin olduğunu söylüyor bende dişi sultan aldim erkeğime hala arada bir erkek döver dişiyi ama birbirlerini kaşıyor lar o problem degil ve eş tutma işi çok uzayabilir yani geri vermeyin, 3 gun de belli olacak bir konu değil

iceberg987

Aktif Üye
Sizin kuş gagalayabilir çok normal yuvasını koruyor kendisinin olduğunu söylüyor bende dişi sultan aldim erkeğime hala arada bir erkek döver dişiyi ama birbirlerini kaşıyor lar o problem degil ve eş tutma işi çok uzayabilir yani geri vermeyin, 3 gun de belli olacak bir konu değil
Şuan alışıklar gibi çünkü benim erkekte yavru. Ama doğası gereği ufak savunmaları görmezden gelebilirim kanlı olmadıkça. Şuanki izlenimim anlaşıyorlar gibi, yemliğin yanınada çıktı kovalamadı bizim erkek. Normalde savunmasunu bekliyordum gayet iyiler şuan allah bozmasın :)

iceberg987

Aktif Üye
Kuşlarım tam bir uyum içinde bizde çok sevindik. Erkek tüylerini tarıyor dişinin :) Nasıl mutlu olduk anlatamam :)