• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyet meselesi

asena

Aktif Üye
Acaba ben cinsiyette mi yanılıyorum mavisi erkek Sarısı dişi biliyorum arkadaşlar doğrumu acaba 😂

Ekli dosyalar

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Evet ben de öyle gördüm. Ustalarımız şimdi yorumlar. :)

asena

Aktif Üye
Peki abi bunlar nezaman bebek verebilir hep durgunlar arada bi öpücük oluyor sonra çatışma

asena

Aktif Üye
Petşoptaki adam erkek çiftleşmek için hazır ama dişi bir hafta zamanı var demişti 5 gün oldu ama sadece minimal yakınlaşmalar dışında bişi yok

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ard arda yorum yazma kardeşim bir mesajda yazarsan sevinirim 😊 resimler hep yanıltır sen mümkünse kisa bir video ekle bakalım streamable com dan yükleyip linkini buraya eklersin

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şey ben acemiyim biraz kaç tane tünel kalsın olması gereken herşeyi söylermisiniz kusura bakmayın ama çok seviyorum onları ve eksikleri olsun istemiyorum 🥰🥰🥰
Tek tünek kalsın o da lütfen tahta tünek olsun plastikten kaçınalım, ayrıca ballı krakeri çıkaralım zararlı 😓 salıncak ve hamağı da çıkarırsanız birbirlerinden başka ilgilenecek bir şeyleri kalmaz 😉

asena

Aktif Üye
Tek tünek kalsın o da lütfen tahta tünek olsun plastikten kaçınalım, ayrıca ballı krakeri çıkaralım zararlı 😓 salıncak ve hamağı da çıkarırsanız birbirlerinden başka ilgilenecek bir şeyleri kalmaz 😉
Salıncakla hamak yoktu aslında yeni aldım onlara belki mutlu olurlar beraber oynaylar diye ama öyle diyorsanız çıkarıcam hemen 🙏 teşekkür ederim ❤🙏

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Neden Tahta Tünek?
  • Kafesin içinde bulunan tünekler pürüzsüz tahtadan olmalıdır. Kuşun ayak sağlığı, gaga ve tırnakları için tahta tünekler çok önemlidir. Kafes kuşları için en ideal tünek tahta ve ağaç dalından yapılmış tüneklerdir. Böylece kuşunuzun tırnakları kendiliğinden törpülenecek ve siz kesmek zorunda kalmayacaksınız.
  • Tahta tünekler mantar enfeksiyonunu ve parazit yuvalanmasına engel oldukları için diğer tüneklere (plastik tüneklere) göre daha sağlıklıdır. Kuşlar hayatlarının büyük bölümünü tüneklerin üzerinde geçirdiklerini unutmayalım. O yüzden tahta tüneklerin kullanılması kanatlı uzmanlar tarafından da sık sık tavsiye edilir.
  • Çünkü kuşlarımızın daha sağlıklı yaşaması için ve dolayısıyla mutlu olmaları için tahta tünek kullanmalıyız. Unutmayalım ki kuşlarımız hayatlarının büyük bir bölümünü tüneklerinde geçirirler. Diğer taraftan birçok muhabbet kuşu ve diğer kafes kuşları tüneklerini bir nevi oyuncak ta kabul eder ve üzerinde sağda sola, soldan sağa koşturur ya da bir tünekten diğer tüneğe atlar. Sonuçta biz kafes kuşları olarak, ülkenin önemli kanat uzmanları tavsiye ettiği gibi, bu saydığımız nedenlerden dolayı tahta tünek kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
Neden Dışardan Aldığımız Ballı Krakerleri Almamalıyız?
Kuşlarımızın kafeslerine astığımız, pet shoplardan paket halinde aldığımız ballı krakerler aslında evlerimizin en minik üyeleri için oldukça zararlıdır. Çünkü bayat yemler kullanılarak yapılır, ve bu yemlerin bir arada durması için bal yerine kimyasal maddeler ve tatlandırıcılar kullanılmaktadır. Bunlar da dostlarımızın hayatlarını zamanla riske atacak, hastalıklara sebep olacaktır.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Salıncakla hamak yoktu aslında yeni aldım onlara belki mutlu olurlar beraber oynaylar diye ama öyle diyorsanız çıkarıcam hemen 🙏 teşekkür ederim ❤🙏
Kuluçka dışında dediğiniz gibi oynarlar iyi olur ama kuluçka döneminde yuva ve eşi dışında bir şeyle ilgilenirse yumurta gelmesi çok zorlaşır. Kuluçka istiyorsanız çıkarın ama yapmasalar da olur derseniz dursun size bağlı yani 😇