• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyet ayrımı

leylabüşra

Paylaşımcı
:) valla ben öyle biliyorum :) ötüşte farklı galiba :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu fotoğrafta 2 dişi 5 erkek mi var 🙈 kanattan cinsiyet ayrımı oturtmaya çalışıyorum🤣
Bence kapalı kutu çünkü benek var dediğiniz henüz ergenliğe girmemiş yavrular. Bana göre şuan resimler bile yanlış çünkü en baştaki yavrunun sağ kanadının bu vaziyette nasıl içi görünüyor benim yaşlı gözlerim mi yanlış görüyor gençler bir göz atın lütfen 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence kapalı kutu çünkü benek var dediğiniz henüz ergenliğe girmemiş yavrular. Bana göre şuan resimler bile yanlış çünkü en baştaki yavrunun sağ kanadının bu vaziyette nasıl içi görünüyor benim yaşlı gözlerim mi yanlış görüyor gençler bir göz atın lütfen 😅
Hocam evet içi görünüyor gibi oynama vardır belki fotoda? Bize doğru olan kanadında benek yok çünkü, ya da ayrı bir mutasyon mu yoksa, bir kanat benekli diğer kanat düz :p

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Konu içinde bir soru daha sorayım. Fransız tüy hastalığı bulaşıcı mıdır?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Konu içinde bir soru daha sorayım. Fransız tüy hastalığı bulaşıcı mıdır?
Şöyle ki, yanında duran kuşa bulaştırdığı kanıtlanmış bir şey değil, daha çok genetik bir hastalık gibi. Yani bizdeki renk körlüğü gibi, hemofili gibi düşünebilirsiniz. Çevresindekilere bulaştırmıyor, ama bu kuşlar üretildiğinde ya yavrular aynı hastalıkla savaşıyor, ya da genlerinde bu hastalığı çekinik olarak taşıyor yani yavru hasta olmasa bile, onun yavrularında bu hastalığın görülme riski oluyor