• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyet Ayrımı ve Göz Kaşınması

Dilara2324

Aktif Üye
Herkese merhaba, satın aldığım petshop doğru bilgi verdi ise 2 aylık iken bir lutino sultan papağanı satın aldım ve şu an 6 aylık oldu. Ben işe gittiğimde yalnız kalmasına çok üzülüyorum. Bu nedenle, ona bir eş almak istiyorum ancak cinsiyetinden emin değilim. Çıkardığı sesleri görebilmeniz adına 2 adet videosunu, ayrıca, tünekte ve topu ile oynarken; 4 adet yakından çekilmiş fotoğrafını ekledim. Cinsiyeti için bana yardımcı olabilir misiniz? Bir de kuşum gözlerinden birini kafasını eğip, kanadına sürterek devamlı kaşımaya başladı. Baktığımda gözüne kaçan bir şey göremedim. Bunun için de 3 adet fotoğraf yükledim (gözleri arasında kıyas yapabilmeniz için 2 gözünü de çektim). Tam yan profil fotoğrafı kaşımadığı gözü, 2 adet hafif arkası dönük gibi duran fotoğraflar da kaşıdığı gözü. Sizce gözünde bir problem mi var? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
Watch WhatsApp Video 2024-09-06 at 17.28.31 | Streamable
Watch WhatsApp Video 2024-09-06 at 17.28.16 | Streamable

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben kuşunuzun erkek olduğunu düşünüyorum gözüne de ılık çay demiyle pansuman yapın 🙂 Yarın geçmezse gentagut göz damlası alın, sabah 1 akşam 1 damla beş gün boyunca damlatın alerji olmuş gibi 🙂 Çok tatlı sarı şeker maşallah 🧿🥰

Dilara2324

Aktif Üye
Ben kuşunuzun erkek olduğunu düşünüyorum gözüne de ılık çay demiyle pansuman yapın 🙂 Yarın geçmezse gentagut göz damlası alın, sabah 1 akşam 1 damla beş gün boyunca damlatın alerji olmuş gibi 🙂 Çok tatlı sarı şeker maşallah 🧿🥰
Çok teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻 😇

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Herkese merhaba, satın aldığım petshop doğru bilgi verdi ise 2 aylık iken bir lutino sultan papağanı satın aldım ve şu an 6 aylık oldu. Ben işe gittiğimde yalnız kalmasına çok üzülüyorum. Bu nedenle, ona bir eş almak istiyorum ancak cinsiyetinden emin değilim. Çıkardığı sesleri görebilmeniz adına 2 adet videosunu, ayrıca, tünekte ve topu ile oynarken; 4 adet yakından çekilmiş fotoğrafını ekledim. Cinsiyeti için bana yardımcı olabilir misiniz? Bir de kuşum gözlerinden birini kafasını eğip, kanadına sürterek devamlı kaşımaya başladı. Baktığımda gözüne kaçan bir şey göremedim. Bunun için de 3 adet fotoğraf yükledim (gözleri arasında kıyas yapabilmeniz için 2 gözünü de çektim). Tam yan profil fotoğrafı kaşımadığı gözü, 2 adet hafif arkası dönük gibi duran fotoğraflar da kaşıdığı gözü. Sizce gözünde bir problem mi var? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
Watch WhatsApp Video 2024-09-06 at 17.28.31 | Streamable
Watch WhatsApp Video 2024-09-06 at 17.28.16 | Streamable
Oy maşallah 🥰🧿
Öncelikle dış parazit damlası uygulayın
Vilmectin, zimec avromec yada baymec bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz

Bence dişi çünkü çıkardığı ses hırs sesi, canının yanma sesi tahminimce dış parazit var😔

Gözü de ufak bir enfeksiyon kapmış, önce çay demi pansumanı yapın, 2 - 3 gün(pamuk yada makyaj pedine çayın demini dökün ve hafif hafif silin ılık olsun)
Geçmezse gentagut alın eczaneden 7 gün 1 damla kullanın

Dilara2324

Aktif Üye
Oy maşallah 🥰🧿
Öncelikle dış parazit damlası uygulayın
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz

Bence dişi çünkü çıkardığı ses hırs sesi, canının yanma sesi tahminimce dış parazit var😔

Gözü de ufak bir enfeksiyon kapmış, önce çay demi pansumanı yapın, 2 - 3 gün(pamuk yada makyaj pedine çayın demini dökün ve hafif hafif silin ılık olsun)
Geçmezse gentagut alın eczaneden 7 gün 1 damla kullanın

Dilara2324

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Dediklerinizi yapacağım mutlaka 🙏🏻

Dilara2324

Aktif Üye
Dış parazit damlasını nasıl uygulayabilirim acaba? İlk kez kuş besliyorum, bilmiyorum o nedenle.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuş veterineri var mı bulunduğum yerde araştırayım hemen teşekkürler 🙏🏻
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 3-4 ay sonra tekrarlayın geçmiş olsun 😊🤲🐦

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuş veterineri var mı bulunduğum yerde araştırayım hemen teşekkürler 🙏🏻
Sizde yaparsınız, korkulacak bir durum yok veterinere gitmeyin bile, sadece temin edin ve 1 damla enseye damlatın, masaj yapın, 15 gün sonra tekrar uygulayın
Çok kolay😊
Bunu 3_4 ay sonra tekrarlayın

Dilara2324

Aktif Üye
Sizde yaparsınız, korkulacak bir durum yok veterinere gitmeyin bile, sadece temin edin ve 1 damla enseye damlatın, masaj yapın, 15 gün sonra tekrar uygulayın
Çok kolay😊
Bunu 3_4 ay sonra tekrarlayın
Tamamdır teşekkür ederim 🙏🏻 İlk kez kuş beslediğim için herhangi bir durumda panik oluyorum biraz🙈☺

Dilara2324

Aktif Üye
IMG_9580.jpegHerkese tekrar merhaba, bu sabah gagasının üstündeki tüylerin döküldüğünü ve gagasının üstünde bir açılma olduğunu farkettim. Böyle tek tek sordum ama, yardımcı olabilir misiniz? 🙏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 69101Herkese tekrar merhaba, bu sabah gagasının üstündeki tüylerin döküldüğünü ve gagasının üstünde bir açılma olduğunu farkettim. Böyle tek tek sordum ama, yardımcı olabilir misiniz? 🙏🏻
Merhaba, stres yapabilir, bakteri olabilir
1 tatlı kaşığı kekik, 1 su bardağı su ile kaynatın
Sprey kutusuna doldurup burnuna doğru püskürtün,
Kalan suyu suluğuna dökün
%50 su %50 keklisu karıştırın içsin
5-6 saat sulukta kalabilir
Bu tür bakteriler Suluktan yemlikten, çelme suyundan gelebilir
Kapalı şişe su kullanın lütfen mineral bakımından zengindir ve daha iyidir😊🤲

Dilara2324

Aktif Üye
Merhaba, stres yapabilir, bakteri olabilir
1 tatlı kaşığı kekik, 1 su bardağı su ile kaynatın
Sprey kutusuna doldurup burnuna doğru püskürtün,
Kalan suyu suluğuna dökün
%50 su %50 keklisu karıştırın içsin
5-6 saat sulukta kalabilir
Bu tür bakteriler Suluktan yemlikten, çelme suyundan gelebilir
Kapalı şişe su kullanın lütfen mineral bakımından zengindir ve daha iyidir😊🤲
İçme suyunu kendimize aldığımız içme suyundan koyuyorum, sürekli suluğunu yıkayıp; gün içinde suyunu tazelemeye çalışıyorum mutlaka. Gerçekten ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻 Minnoşumu çok seviyorum, o yüzden en ufak bir durumda endişeleniyorum onun için 😇

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İçme suyunu kendimize aldığımız içme suyundan koyuyorum, sürekli suluğunu yıkayıp; gün içinde suyunu tazelemeye çalışıyorum mutlaka. Gerçekten ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻 Minnoşumu çok seviyorum, o yüzden en ufak bir durumda endişeleniyorum onun için 😇
Her zaman yazabilirsiniz 😊🥰

Dilara2324

Aktif Üye
Merhaba, daha önce konuştuğumuz tüm tavsiyeleri uyguladım. Artık gözünü hiç kaşımıyor düzeldi. Ancak gaga üstündeki tüyler dökülmeye devam ediyor. Dışkıları normal, iştahı ve enerjisi oldukça yerinde. Bir veterinere danıştım. Çok önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum; açıklık olan bölgeye kulak çubuğu ile soda sürün ve vitamin takviyesi yapın dedi. Vitamin olarak Gervit multivitamin var ama tüy için önerebileceğiniz bir vitamin var mı? Veteriner hyperimmun44 önerdi ama bu vitamin sadece kuşlar için olmadığından çok emin olamadım. Bir de beyaz yuvarlak bir boncuk vardı, kuşum onu görünce gagasıyla altına ittirip, kabarıp üzerinde uyudu. Anne mi olmak istiyor? İç güdüsel bir hareket mi? IMG_9656.jpeg6b19cd77-42b6-4322-908e-2168b659aa7b.jpegIMG_9660.jpeg

Son düzenleme: