• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Çimlendirilmiş tohum dezenfektesinde Virkon S kullanılır mı?

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Merhaba. Tohum çimlendirirken mantar ve bakterileri veya virüsleri engellemek için Virkon S kullanmak mantıklı mı ya da zararlı mı? Bilen ustalarım yorumlarsa çok sevinirim. Araştırdığımda kuşunun suluğuna katan bile gördüm bir videoda. Bir tane firma buldum. O kadar çok kullanım alanı ve fayda yazmış ki sek olarak Virkon S'i içesim geldi. :) Ben sadece haftada bir defa odayı ve kafesi dezenfekte etmek için kullanıyorum normalde. Aşağı alıntılıyorum yazılanları. Yasak değilse direkt link de atabilirim.

*Kür Uygulaması İçin Kullanım:Kuşlar eşe atılmadan önce üst üste 7 gün boyunca 1 litre su için 1gr şeklinde kullanılmalıdır.Ürün 22 virüs ailesine etkili olduğu için üretim öncesi mutlaka kullanılmalıdır.Yapılan karışım 24 saat içersinde tüketilmeli ve kullanılacak olan su içme suyu olmalıdır.

Çimlendirilmiş Tohumların Dezenfeksiyonunda Kullanım:1 litre suyun içersine 10 gram atılır.Ürün güzelce karıştırılır.Spreyleme yöntemi ile sıkılarak kullanılır.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba tohum hiç çimlendirmediğim için yorum yapamıcam fakat içme sularına katılmasının uygun olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta içinde çeşitli kimyasal maddeler var. Bende sadece kafes temizliği için kullanıyorum. Bu arada foruma hoşgeldiniz. 🌸 Kendinizi forumun tanıtalım bölümünden tanıtır mısınız. Kaç yaşındasınız ne işle meşgulsünüz. Hangi kanatlı canlara ne zamandır sahipsiniz. Sizi tanımak isteriz 🌸 Sende Yorum Yap! - Tanışalım

Syessional

Aktif Üye
Merhaba. Tohum çimlendirirken mantar ve bakterileri veya virüsleri engellemek için Virkon S kullanmak mantıklı mı ya da zararlı mı? Bilen ustalarım yorumlarsa çok sevinirim. Araştırdığımda kuşunun suluğuna katan bile gördüm bir videoda. Bir tane firma buldum. O kadar çok kullanım alanı ve fayda yazmış ki sek olarak Virkon S'i içesim geldi. :) Ben sadece haftada bir defa odayı ve kafesi dezenfekte etmek için kullanıyorum normalde. Aşağı alıntılıyorum yazılanları. Yasak değilse direkt link de atabilirim.
Youtube üzerinde çok sevdiğim bir abim var kendisi her türlü kuşu üretiyor öyle canım sıkılınca açar videolarını izlerim kendisi çimlendirdiği tohumları önce virkons ile dezenfekte ediyor sonra öğütüyor kuşlarına veriyor. Kuşları da sağlıklı mükemmel. Hatta öyle bir adam ki tek kafeste 2 takım cennet papağanı üretimi yapıyor siz düşünün ciddi ciddi bir kafeste 4 kuş 2 yuvalık. Bence virkons kullanmanızda problem olmaz hatta daha iyi olur

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Youtube üzerinde çok sevdiğim bir abim var kendisi her türlü kuşu üretiyor öyle canım sıkılınca açar videolarını izlerim kendisi çimlendirdiği tohumları önce virkons ile dezenfekte ediyor sonra öğütüyor kuşlarına veriyor. Kuşları da sağlıklı mükemmel. Hatta öyle bir adam ki tek kafeste 2 takım cennet papağanı üretimi yapıyor siz düşünün ciddi ciddi bir kafeste 4 kuş 2 yuvalık. Bence virkons kullanmanızda problem olmaz hatta daha iyi olur

Bilgilendirme için çok teşekkürler. O arkadaşın videosunu izledim sanırım. Başka bir youtube kanalı misafir olarak gitmişti üretimhanesine hatırladığım kadarıyla. Gerçekten enteresan bir insan. 10-10 cm gibi düz ahşap takıyordu hatta kafeslere. "Kuşların düz zemine basmaya da ihtiyacı var, verim aldım" gibi bir şey de demişti aynı kişiyse.

Syessional

Aktif Üye
Bilgilendirme için çok teşekkürler. O arkadaşın videosunu izledim sanırım. Başka bir youtube kanalı misafir olarak gitmişti üretimhanesine hatırladığım kadarıyla. Gerçekten enteresan bir insan. 10-10 cm gibi düz ahşap takıyordu hatta kafeslere. "Kuşların düz zemine basmaya da ihtiyacı var, verim aldım" gibi bir şey de demişti aynı kişiyse.
Evet aynı kişiden bahsediyoruz mükemmel bir adam şuana kadar yaptığı her şeyi şüphesiz yaptım düz zemin olayı da aşırı doğru benim kuş sürekli yemliğin çatısına çıkıp düz yerde duruyordu düz tünek aldım full onda uyuyor geceleri. Karar sizin :D

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Virkon s dezenfekte aracı, bakteriler ve virüsler üzerinde etkili solunması bile tehlikeli içilmesi de öyle çimlendirme antibesinleri etkisiz hale getirir, çok değerli vitaminleri barındırır virkon da çimlendirmenin faydalarını etkisiz hale getirir. Bağırsak florasını çökertir kuş bir süre sonra eğer besleme ve bakımda yetersiz kalırsa bir anda düşmeye yaşam kalitesi bozulmaya başlar bu virkon s sandığınız kadar masum değil 🥲

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. O zaman virkon s ile dezenfekte olayına hiç girmiyorum. Tekrar teşekkür ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba sadece dezenfekte için kullanın lütfen
Sebze meyveye gıdaya suyuna vs vs katmayın lütfen

Üst Alt