• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Çiftleşmesini Bilmeyen Erkek Muhabbet Kuşu

kadersiz144

Aktif Üye
Merhaba bugün kuslarimi çiftleşirken gördüm erkek 1.5 yaşından buyuk dişi çiftleşme pozisyonu alıyor ama erkek çiftleşmesini beceremeyip bilmiyor yanlış yerlere saldırıyor bu durum duzelirmi bugün gün içinde 4. Yada 5 defa aynı durum söz konusu video atmadım resim atıyorum hep böyle başarısız oluyor tünek iki tane hem yuvarlar hem kare var tünek sıkıntısı yok bir iki denemeden sonra alışır umarım 😂😂😂😂😂😂 Screenshot_2024-01-26-19-54-02-085_com.miui.videoplayer.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yeni eşlemelerde bu durum görünebilir 👍 zamanla ve sabırla alışır 😊 Bu arada ikinci bir hesabınızı bu hesapla birleştirdim bilginize tek hesapla devam edelim 👍

kadersiz144

Aktif Üye
Bunu sabirsizca bekledik üstüne bu oldu bu erkek beni çok yordu diğeri çok prof çıktı ama bu beni yoruyor teşekkür ederim.d

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba bugün kuslarimi çiftleşirken gördüm erkek 1.5 yaşından buyuk dişi çiftleşme pozisyonu alıyor ama erkek çiftleşmesini beceremeyip bilmiyor yanlış yerlere saldırıyor bu durum duzelirmi bugün gün içinde 4. Yada 5 defa aynı durum söz konusu video atmadım resim atıyorum hep böyle başarısız oluyor tünek iki tane hem yuvarlar hem kare var tünek sıkıntısı yok bir iki denemeden sonra alışır umarım 😂😂😂😂😂😂 Ekli dosyayı görüntüle 59023
Merhaba, dipdibe 2 tünek mi var, ben mi yanlı gördüm? Öyleyse kare olan kalsın. Diğerini karşıya koyun. Yalnız tünek zemin arası mesafe bana çok uzak geldi. Bu kuşlar acemi, bol bol yere düşebilirler. Zemin çok alçaktaysa kuş bundan da korkar. Uygun pozisyona geçemeyebilir. Ayrıca tüneklerin hiç oynamaması lazım. Uygun ayarlamaları yapınız. Zamanla öğrenecektir

kadersiz144

Aktif Üye
Merhaba, dipdibe 2 tünek mi var, ben mi yanlı gördüm? Öyleyse kare olan kalsın. Diğerini karşıya koyun. Yalnız tünek zemin arası mesafe bana çok uzak geldi. Bu kuşlar acemi, bol bol yere düşebilirler. Zemin çok alçaktaysa kuş bundan da korkar. Uygun pozisyona geçemeyebilir. Ayrıca tüneklerin hiç oynamaması lazım. Uygun ayarlamaları yapınız. Zamanla öğrenecektir
Evet kafesin şekli sebebiyle yuva yukarda bu sebeple orda da tünek var kendi tunegi bende dusmesinler diye iki tunegi yüksek konumlandırmak zorunda kaldım erkek acemi yer çekimine dayanamıyor sanırım düşüyor :):))

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Evet kafesin şekli sebebiyle yuva yukarda bu sebeple orda da tünek var kendi tunegi bende dusmesinler diye iki tunegi yüksek konumlandırmak zorunda kaldım erkek acemi yer çekimine dayanamıyor sanırım düşüyor :):))
Dipdibe iki tünek olmaz. Yuvanın yakınına tünek, yere biraz daha yakın, arası açık şekilde 2.bir tünek koyun. Mesela akıllı yemlik sağdaki giyotin kapıya koyulabilir. Yemliğin şu anki oldupu yerin soluna da çiftleşme tüneği koyulabilir. Düzenleme yapmanız lazım.

kadersiz144

Aktif Üye
Bugün ilk yumurta geldi ama kafes içindeydi ızgaranın arasına girmiş halde gördüm ve acemice dokunmam üzerine kırıldı içi doluydu kızgınlık yumurtası değildi sanırım çok üzüldüm. Ne tür yem kullanmalıyım yardım edin sarı kızıl aspur yada yulaf. Nasıl bir karışım yapmalıyım ayrı ayrı her türlü yem var elimde tarif vermeniz yeterli. Umarım birdaha kafese yumurtlamaz oysaki yuvayi cok seviyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bugün ilk yumurta geldi ama kafes içindeydi ızgaranın arasına girmiş halde gördüm ve acemice dokunmam üzerine kırıldı içi doluydu kızgınlık yumurtası değildi sanırım çok üzüldüm. Ne tür yem kullanmalıyım yardım edin sarı kızıl aspur yada yulaf. Nasıl bir karışım yapmalıyım ayrı ayrı her türlü yem var elimde tarif vermeniz yeterli. Umarım birdaha kafese yumurtlamaz oysaki yuvayi cok seviyor
Bu konuda devam edelim eğer yuvada yumurta yapmadıysa yuvayı beğenmiyor yada rahatsızlık duyduğu birşey var güvenmiyor👍Bize yuvanın içi ve kuşların durumunu göreceğimiz video ekler misiniz görelim

kadersiz144

Aktif Üye
Tespit ettim yumurta kusun göğsüne yapismisti karismadim yuvadan çıkmasın diye ama bugün yuvadan çıkmış çıkarken de kırılmış neden yumurta göğse yapışır. 2. Yumurtam da kırıldı :(

Buda video

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tespit ettim yumurta kusun göğsüne yapismisti karismadim yuvadan çıkmasın diye ama bugün yuvadan çıkmış çıkarken de kırılmış neden yumurta göğse yapışır. 2. Yumurtam da kırıldı :(

Buda video
Üstune yatınca tüyüne yapışmiştır dışkı yapmak için dişarı çikinca farkında olmadan yumurtayı da beraberinde çıkarmıştır oluyor böyle durumlar binde bir de olsa o da sizin kadersizliğiniz yapacak bir şey yok hayırlısı olsun

kadersiz144

Aktif Üye
Üstune yatınca tüyüne yapışmiştır dışkı yapmak için dişarı çikinca farkında olmadan yumurtayı da beraberinde çıkarmıştır oluyor böyle durumlar binde bir de olsa o da sizin kadersizliğiniz yapacak bir şey yok hayırlısı olsun
Yine ismimin hakkını verdim ozaman hemde ikide iki şekilde ilk yumurta alisirlar

kadersiz144

Aktif Üye
Dün 3. Yumurta geldi şükür ki sağlam yuvada umarım girip çıkıp kirmazlar da yawru alabilirim

Eminyılmaz

Yeni Üye
Merhaba bugün kuslarimi çiftleşirken gördüm erkek 1.5 yaşından buyuk dişi çiftleşme pozisyonu alıyor ama erkek çiftleşmesini beceremeyip bilmiyor yanlış yerlere saldırıyor bu durum duzelirmi bugün gün içinde 4. Yada 5 defa aynı durum söz konusu video atmadım resim atıyorum hep böyle başarısız oluyor tünek iki tane hem yuvarlar hem kare var tünek sıkıntısı yok bir iki denemeden sonra alışır umarım 😂😂😂😂😂😂 Ekli dosyayı görüntüle 59023
Merhaba aynı sorun bendede var erkek üzerine çıkıyor ama çiftleşemiyor dişim şuan hamile sizin kuşların yumurtaları boş mu çıktı ?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba aynı sorun bendede var erkek üzerine çıkıyor ama çiftleşemiyor dişim şuan hamile sizin kuşların yumurtaları boş mu çıktı ?
Konu eski ama erkek tecrübesiz ise yumurtaların boş çıkmış olması yüksek ihtimal. Bende de çiftleşmeyi bilmeyen bir erkek var, iki kuluçkada da yumurtalar boş çıktı. Yavaş yavaş öğreniyor zaman lazım 😊

Eminyılmaz

Yeni Üye
Konu eski ama erkek tecrübesiz ise yumurtaların boş çıkmış olması yüksek ihtimal. Bende de çiftleşmeyi bilmeyen bir erkek var, iki kuluçkada da yumurtalar boş çıktı. Yavaş yavaş öğreniyor zaman lazım 😊
Teşekkür ederim ilk kuluçkadan kaç ay sonra tekrar çiftleşme olur bilginiz varmı?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yumurtaları aldıktan sonra yuva hazırlığı, çiftleşmeler direkt başlar. Dişi hazırsa aşağı yukarı 2-3 hafta içinde tekrar yumurtlar. Bir iki kuluçka sonrası yumurtalar hep boş çıktıysa yuvalığı söküp kuşları 2-3 hafta dinlendirmeye almanız iyi olur çünkü kuluçka süreci zor ve yıpratıcı bir süreç

Eminyılmaz

Yeni Üye
Yumurtaları aldıktan sonra yuva hazırlığı, çiftleşmeler direkt başlar. Dişi hazırsa aşağı yukarı 2-3 hafta içinde tekrar yumurtlar. Bir iki kuluçka sonrası yumurtalar hep boş çıktıysa yuvalığı söküp kuşları 2-3 hafta dinlendirmeye almanız iyi olur çünkü kuluçka süreci zor ve yıpratıcı bir süreç
Siz tecrübesiz erkek muhabbet kuşunuzdan yavru alabildiniz mi

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Benim tecrübesiz erkek sultan papağanıydı, henüz yavru alamadım ama yaşı da bunda etkili diye düşünüyorum. Ben yanlarına tecrübeli bir çift koydum. İnanır mısınız bilmiyorum ama izleyerek öğreniyorlar 😅. Şu anda daha iyi ve birkaç aya tekrar eşe atmayı düşünüyorum.