• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çiftleşmeden sonra yumurtlama her zaman olur mu?

bahark

Aktif Üye
Merhabalar,
Konuyu tam nasıl açmalıyım bilemedim fakat merak da ediyorum açıkçası bebeklerime yardımcı olabilmek adına.
Kuşlarım benim ilk gördüğüm güne göre 14 gündür çiftleşiyor. Görmediğim gün var ise süreç daha uzun. Yumurtlama durumu olabilir diye düşünerek yuvalık taktım. Taktığımdan beri yuvalığa hiç girmediler. Birlikte kafeste durdukları zaman asla çiftleşmiyorlar. Ben onları dışarı bıraktığımda kapının üzerine gidip orada birbirlerini temizledikten sonra çiftleşiyorlar her zaman.

Kuşlarımdan dişi olan zayıfladığı için kafesleri birkaç gündür ayırdım. Erkek kuşum dişi kuşumu yem yerken gagalayarak onun yemesine engel oluyordu, bu yüzden kafeslerini yanyana birbirlerine bakacak şekilde koydum, yuvalığı da dişinin kafesine taktım. Her fırsatta da dışarı çıkarıyorum ve yine kapı eşiğine gidiyorlar. Kapı eşiğinde de köşe kavgası yaptıkları için dakikalarca gagalarıyla kavga ediyor, sonra çiftleşiyorlar. Toksik ilişki gibi yorumluyorum. :)

Temel sorum şu: kuşlar çiftleştikten sonra yumurta her zaman oluşur mu? Ne zaman yumurtlar? Kızımın yumurtasının olup olmadığını nasıl anlarım? Öne eğilme hareketi vesaire yapmıyor çiftleşmeyi istediği zaman dışında.

İkinci sorum da kafesleri tekrar birleştirmeli miyim? Kızımın daha da zayıflamasından çekiniyorum.

Bilgilendirebilirseniz çok müteşekkir olurum. ☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar,
Konuyu tam nasıl açmalıyım bilemedim fakat merak da ediyorum açıkçası bebeklerime yardımcı olabilmek adına.
Kuşlarım benim ilk gördüğüm güne göre 14 gündür çiftleşiyor. Görmediğim gün var ise süreç daha uzun. Yumurtlama durumu olabilir diye düşünerek yuvalık taktım. Taktığımdan beri yuvalığa hiç girmediler. Birlikte kafeste durdukları zaman asla çiftleşmiyorlar. Ben onları dışarı bıraktığımda kapının üzerine gidip orada birbirlerini temizledikten sonra çiftleşiyorlar her zaman.

Kuşlarımdan dişi olan zayıfladığı için kafesleri birkaç gündür ayırdım. Erkek kuşum dişi kuşumu yem yerken gagalayarak onun yemesine engel oluyordu, bu yüzden kafeslerini yanyana birbirlerine bakacak şekilde koydum, yuvalığı da dişinin kafesine taktım. Her fırsatta da dışarı çıkarıyorum ve yine kapı eşiğine gidiyorlar. Kapı eşiğinde de köşe kavgası yaptıkları için dakikalarca gagalarıyla kavga ediyor, sonra çiftleşiyorlar. Toksik ilişki gibi yorumluyorum. :)

Temel sorum şu: kuşlar çiftleştikten sonra yumurta her zaman oluşur mu? Ne zaman yumurtlar? Kızımın yumurtasının olup olmadığını nasıl anlarım? Öne eğilme hareketi vesaire yapmıyor çiftleşmeyi istediği zaman dışında.

İkinci sorum da kafesleri tekrar birleştirmeli miyim? Kızımın daha da zayıflamasından çekiniyorum.

Merhaba, çifleşme olan kuşlar dışarı çıkmamalıdır😔
Yumurta 10-15 gün sonra gelir ve yumurta kalitesi artsın diye çifleşme devam eder
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız lütfen
Ve dişinin tünekte yandan ve sırttan bir fotoğrafını paylaşır mısınız

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar,

Kalamar kemigi Calsiyum deposudur
Gaga taşı da yerler
Eğer ki Calsiyum alımı azsa yumurta oluşumu olmayabilir yada içinde eritip dışkı ile atar, birde dişinin dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız

bahark

Aktif Üye
Kalamar kemigi Calsiyum deposudur
Gaga taşı da yerler
Eğer ki Calsiyum alımı azsa yumurta oluşumu olmayabilir yada içinde eritip dışkı ile atar, birde dişinin dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız
Şu an video için biraz kızımı strese sokarım gibi geldiği için henüz çekemedim. Kalamar kemiğini neredeyse hiç tüketmiyor, bu yüzden 2 günde bir yumurta beyazına yumurtanın kabuğunu toz haline getirerek ekliyorum, onu yiyor.

Dışkı fotoğraflarından ilk ortadakini şimdi yaptı, beyaz rengi de var bayağı. Diğeri salı gününden bu yana, yemle karışmış biraz.

bebiş.jpgbebiş2.jpggüncelkaka.jpgeskikaka.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şu an video için biraz kızımı strese sokarım gibi geldiği için henüz çekemedim. Kalamar kemiğini neredeyse hiç tüketmiyor, bu yüzden 2 günde bir yumurta beyazına yumurtanın kabuğunu toz haline getirerek ekliyorum, onu yiyor.

Dışkı fotoğraflarından ilk ortadakini şimdi yaptı, beyaz rengi de var bayağı. Diğeri salı gününden bu yana, yemle karışmış biraz.

Ekli dosyayı görüntüle 70825Ekli dosyayı görüntüle 70826Ekli dosyayı görüntüle 70827Ekli dosyayı görüntüle 70828
Maşallah, dışkı gebe diyor😊🤲

bahark

Aktif Üye
Sırt kamburlaşmış yumurta var maşallah SüphanAllah 😊🤲
Ayyyy ben çok panik oldum şu an, kafeslerini birleştirmeli miyim? Az yiyor gibi çekiniyorum, yuvalığa da hiç girmiyorlar. Yuvalığa girmeden nasıl yumurtlayacak bakacak mutluluk ve korku aynı anda oldu bende şimdi... Dışarı çıkarmazsam da isyan ediyorlar diye çıkarıyordum hiç çıkarmayayım mı? Çok darladım hakkınızı helal edin lütfen...

WhatsApp Görsel 2024-10-12 saat 18.41.34_ec3515e1.jpg

Kafesler böyle yanyana şu an bebişlerin işte ama, oğlum çok gagalıyor kıyamıyorum kızıma 🥺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ayyyy ben çok panik oldum şu an, kafeslerini birleştirmeli miyim? Az yiyor gibi çekiniyorum, yuvalığa da hiç girmiyorlar. Yuvalığa girmeden nasıl yumurtlayacak bakacak mutluluk ve korku aynı anda oldu bende şimdi... Dışarı çıkarmazsam da isyan ediyorlar diye çıkarıyordum hiç çıkarmayayım mı? Çok darladım hakkınızı helal edin lütfen...

Ekli dosyayı görüntüle 70830

Kafesler böyle yanyana şu an bebişlerin işte ama, oğlum çok gagalıyor kıyamıyorum kızıma 🥺
Estağfurullah 🥰
Yuvalığa önce erkek girer, dişi yumurtlayacağı zaman girecektir, birleştirin ve mümkünse çıkmasınlar, dikkatini yuvaya versin

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Ekli dosyayı görüntüle 70830

Geniş kafes daha iyi olur dişiyi oraya alabilirsiniz 😊🤲

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Sağdaki kafesin düzeni çok iyi, bence oradan devam edin. Erkek yuvayı ayarladıktan sonra dişiyi ikna etmesi lazım. Bu süreçte sıkıştırmalar, gagalamalar olur, normaldir. Kuşlarınız kaç yaşında acaba?

bahark

Aktif Üye
Sağdaki kafesin düzeni çok iyi, bence oradan devam edin. Erkek yuvayı ayarladıktan sonra dişiyi ikna etmesi lazım. Bu süreçte sıkıştırmalar, gagalamalar olur, normaldir. Kuşlarınız kaç yaşında acaba?
Erkek de yuvaya hiç girmedi, 10 gündür yuvalık var, 4 gündür kafesleri ayrı. Dişi olanı bana 6 aylık erkek diye verdikleri için tam bir bilgim yok, 2-2,5 yaşında diye tahmin ediyorum sadece. Erkek olan 1 yaşına girdi yine dediklerine göre, 13 aylık da olabilir. 😅

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yuvalığın önündeki tüneği kaldırın, yuvalığa dik şekilde gelen tek, kalın bir tünek kalsın. Tüneğin kalın olması önemli çünkü dişi tüneği iyice kavramalı, erkek üstündeyken tünekten düşmemeli. Kalın tünek bulamazsanız süpürge sapından kendiniz de yapabilirsiniz. Bu süreçte kuşları dışarı salmayın, uçarken yumurtanın dişinin içinde kırılma riski var. Haftada iki yumurta maması(yumurta, suyu sıkılmış havuç, tarçın, kekik, acı biber vs.)hazırlayıp verin. İlk yumurta gelene kadar taubenfit e50 de verebilirsiniz 5 gün boyunca yarım suluğa 5er damla olacak şekilde. Kalamar kemiğini bu dönemde çok tüketirler bu yüzden sürekli kafeste dursun. Geriye de sabırla beklemek kalıyor 😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yaşları uygun bu arada 👍🏻. Bazen yaşı gelmemiş kuşları eşe atanlar oluyor, bu sebepten sordum.

bahark

Aktif Üye
Yuvalığın önündeki tüneği kaldırın, yuvalığa dik şekilde gelen tek, kalın bir tünek kalsın. Tüneğin kalın olması önemli çünkü dişi tüneği iyice kavramalı, erkek üstündeyken tünekten düşmemeli. Kalın tünek bulamazsanız süpürge sapından kendiniz de yapabilirsiniz. Bu süreçte kuşları dışarı salmayın, uçarken yumurtanın dişinin içinde kırılma riski var. Haftada iki yumurta maması(yumurta, suyu sıkılmış havuç, tarçın, kekik, acı biber vs.)hazırlayıp verin. İlk yumurta gelene kadar taubenfit e50 de verebilirsiniz 5 gün boyunca yarım suluğa 5er damla olacak şekilde. Kalamar kemiğini bu dönemde çok tüketirler bu yüzden sürekli kafeste dursun. Geriye de sabırla beklemek kalıyor 😊
İlk çiftleştiklerini gördüğümden beri 15. gün bugün, dişi yuvalığa girmez ya da yumurtaya bakmazsa diye çekiniyorum. Ne zaman yumurtlar diye heyecandan öleceğim dünden beri, sağ olsun demet hanımdan sonra daha bi heyecanlandım. 🥰 Kalamar inatla tüketmiyor ama yumurta kabuğunu toz halinde vermemin faydası olur mu? Kalın tüneği de hemen halledeceğim, başka kalabalık dikkat dağıtıcı herhangi bir şey koymayayım değil mi?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
İlk çiftleştiklerini gördüğümden beri 15. gün bugün, dişi yuvalığa girmez ya da yumurtaya bakmazsa diye çekiniyorum. Ne zaman yumurtlar diye heyecandan öleceğim dünden beri, sağ olsun demet hanımdan sonra daha bi heyecanlandım. 🥰 Kalamar inatla tüketmiyor ama yumurta kabuğunu toz halinde vermemin faydası olur mu? Kalın tüneği de hemen halledeceğim, başka kalabalık dikkat dağıtıcı herhangi bir şey koymayayım değil mi?
Hayır koymayın. Hatta bir de dinlenme tüneği var sanırım, onu da çıkarın. Tek tünek, yemlik, suluk, kum, kalamar kemiği ve mineral blok olsun. Kafesi yüksek bir yere koyun ve kuşları rahatsız etmemeye çalışın. Sadece yem, su ve mama değişimi için kafese yaklaşın. Bu süreçte fazla ışık almaları iyi olur, bu sebeple UV lamba bulabilirseniz kullanabilirsiniz. Yumurta kabuğu da olur ama yine de kalamar kemiği kafeste bulunsun, kalsiyum yeterli gelmezse kendisi yer.

bahark

Aktif Üye
Sizlere çok çok teşekkür ederim, sağlıklı bebekleri olsun diye taşınma sürecimi erteledim 2 eve aynı anda kira ödeyerek çıkmaza girdim. Sağlıklı olmaları çok önemli benim için, fazla stres yapıyordum. Tekrar teşekkürler. 🥰

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Rica ederiz. İnşallah sağlıklı yavrularını da görürüz 😊.
Bu şekilde bir tünek kullanabilirsiniz:
IMG_7633.jpeg

Sizin yuvalığın boyutunu fotoğraftan tam anlayamadım ama sultan papağanı için uygun bir boyutta değil mi? Muhabbet yuvalıkları çok küçük gelebiliyor çünkü.

bahark

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 70837

Sizin yuvalığın boyutunu fotoğraftan tam anlayamadım ama sultan papağanı için uygun bir boyutta değil mi? Muhabbet yuvalıkları çok küçük gelebiliyor çünkü.
Ayyyy ilk sultan papağanıma çok benziyor ve maşallah o kadar parlak, canlı görünüyor ki, kocaman ısırasım geldi 🥰 Yuvalığımı sultan papağanı için diyerek aldım ama, eni kafesin eniyle aynı, boyu da papağanımın boyu gibi ama boyu biraz daha küçük. Eve gidince detaylı fotoğraf atabilirim. İçinde folluğu var, hamster talaşı koydum, bir de bir veteriner yumurtayı koyabileceği yerlerde yumurta kırılmasın diye talaşın altına hasır ip koymamı istedi, yuvarlak şekilde onu koydum bir yere.

bahark

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 70837

Tekrar merhaba, kafesi düzenledim ama otomatik yemlikten dolayı sıkıştılar mı bilemedim. Tüneğe asla konmayarak taşın üzerinde durma kavgası yapıyorlar. Köşede durma eğilimi var ikisinde de. Otomatik yemlik koymadığımda da açık yemliklerin üzerine oturma huyları var. Yemliklerin üst kapağını taktığımda yemiyorlar. Nasıl çözüm bulabilirim....

20241018_195141.jpg

bahark

Aktif Üye
Güncelde şu şekilde değiştirdim fakat dediğim gibi yemlerin üzerine çıkıyorlar... Hala tünekte durmak istememe olayı mevcut.

20241018_202527.jpg

Üst Alt