• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çiftleşme Sorunu

Aycaaa18

Aktif Üye
Merhabalar sultan papağanlarımdan erkek olan 2,5 yıldır bende son 9 aydır yanına bir eş aldık. Dişi gelene kadar erkek sultan papağanımız maalesef ayağımıza elimize koltuk kenarlarına sürtünerek tatmin oluyordu. Dişi geldi geleli bu huylarını terketmesi için çok mücadele veriyoruz çok sevmemize oyuncu bir kuş olmasına rağmen sırf elimize sürtünmesin diye elimize ayağımıza konmasına izin vermiyoruz çünkü hemen anında sürtünme moduna geçiyor. Her şeyi denedik;
1. Yanyana ayrı kafese aldık erkek kendisini parçaladı onun yanına gitmek ona ulaşmak için gece gündüz bağırıyor
2. Tek tünek takıyoruz yine olmadı
3. Tek yemlik aynı kaptan yemek yesinler alışsınlar olmadı
4. Yalnız sessiz ortama alma

Dişi kuşum son 3 aydır yukarıdaki videoda gibi. Hayvan eğilip cık cık cık benzeri sesler çıkartıyor erkek o sesi duyunca kanatları kalp yapıp melodik ötmeye başlıyor ama iş çiftleşmeye gelince bir türlü adım atmıyor. Eş değiştireyim diyeceğim ikisine de acıyorum asla başkasına veremem veya satamam çok alıştım bunlara 😭😭😭. Vicdanen rahatsız olurum.

yukarı videoda yolladığım manzara her gün aynı manzara çözüm bulamıyorum 😞😞

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sadece bir ve önemli bir tavsiyede buluncam bunu yaparsanız ihtimali yükseltirsiniz.. Kuşları salmayın kafeste yüksek bir yere koyup yuvalık ve tüm ihtiyaçlarını verin sabırla bekleyin olacaktır 👍