• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Çiftleşme sorunu

Şeyma D.

Aktif Üye
Muhabbet kuşlarımın çiftleşme sorunu hala devam ediyor. Erkek olan ev kuşu onların çiftleşmesi daha zor oluyormuş sanırım. Dişiye baskınlık kuramıyor kur yapıyor dişi gaga atınca bu seferde tünekle yapıyor 🤦🏻‍♀️
Diğer zamanda birbirlerine yem kusuyorlar kaşıyorlar birbirlerinden ayrılınca ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Dişim sanırım yumurta yapıyor kanatta düşme popo tarafında şişkinlik var. Yuvalığa gidiyor orada zaman geçiriyor. Bu konuda ne yapacağım yuvalığı çıkarsam mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Muhabbet kuşlarımın çiftleşme sorunu hala devam ediyor. Erkek olan ev kuşu onların çiftleşmesi daha zor oluyormuş sanırım. Dişiye baskınlık kuramıyor kur yapıyor dişi gaga atınca bu seferde tünekle yapıyor 🤦🏻‍♀️
Diğer zamanda birbirlerine yem kusuyorlar kaşıyorlar birbirlerinden ayrılınca ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Dişim sanırım yumurta yapıyor kanatta düşme popo tarafında şişkinlik var. Yuvalığa gidiyor orada zaman geçiriyor. Bu konuda ne yapacağım yuvalığı çıkarsam mı?
Tunege sürtünen kuşlara da kıl oluyorum 😬 Yani onlardan bişey olacağını sanmıyorum yinede isterseniz bir kuluçka deneyin belki çiftleşme olur 👍

Şeyma D.

Aktif Üye
Bende sanmıyorum açıkçası. Hayır dişi yanında tünek ne alaka yani 🤦🏻‍♀️😒 Gözlemlemeye devam edeyim o zaman ben biraz daha. Bir yandan da dişime damat arayayım. 😅

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Uretimde kullanacağınız erkek kuş biraz azimli olmalı. Iki gaga yiyince vazgeciyorsa olmaz. Dişiyi yıldırmalı surekli uğraşmalı onunla. Saglam takviye ve tohum karisimlariyla tamamdir oyle olursa.

Şeyma D.

Aktif Üye
Yavruları olsun sevelim dedik ama beyefendide iş yok korkak. Dişi de tam tersine deli cesareti var. Odada saldığım da girmediği yer kalmıyor. Erkek ondan görerek hareket ediyor. Yumurta oluşmaya başlamış belli bi yanım kalsın yuvalık diyor bir yanım boşa kuşu yorma diyor.
Dişime erkek arıyorum baskın olsun istiyorum rainbow olursa daha da iyi olur var mı bildiğiniz üreten birileri. İstanbul Üsküdardayım.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yavruları olsun sevelim dedik ama beyefendide iş yok korkak. Dişi de tam tersine deli cesareti var. Odada saldığım da girmediği yer kalmıyor. Erkek ondan görerek hareket ediyor. Yumurta oluşmaya başlamış belli bi yanım kalsın yuvalık diyor bir yanım boşa kuşu yorma diyor.
Dişime erkek arıyorum baskın olsun istiyorum rainbow olursa daha da iyi olur var mı bildiğiniz üreten birileri. İstanbul Üsküdardayım.
Yuvalığı cikarmayin dişi alışmışsa. Erkegi degistirmek istiyorsanız cevrenizde araştırın ancak şuradan ya da buradan alin diyemiyoruz malesef.

Şeyma D.

Aktif Üye
Erkek benimle yine kalacak dişiye eş arıyorum. Ben petshoptan sahiplendim oradayken eşi varmış ben alınca erkeği de satmışlar maalesef.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
4.levente gelirim derseniz yardımcı olurum 😊 özelden ulaşın 👍

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bekleyin belki siz görmeden halletmiştirler. Bi yumurta gelsin dolu mu değilimi görün sonra bakarsanız