• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çiftleşme oluyor ama yumurta gelmiyor

Çaylak

Paylaşımcı
Merhaba kuşlarım düzenli olarak çiftleşme halindeler ilk başta 2 hafta önce cuma günü çiftleştiler en sonda 2 gün önce
Dişi kuşum 4 gündür sürekli yuvada dışkısını yapmaya çıkıyor dışkısı da büyük ne yapmalıyım
(Bir de dişi kuşum 3 defa yumurtlamış 2 sinde boş çıkmış 1 inde yumurtaların üstünde yatarken kriz geçirmiş) aldığım kişiye sordum erkek sorunlu değil dişi yaşlı onun için olabilir dedi erkek 1,5 yaşında dişi kuşum 3-4 yaşında

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yuvada vakit geçirmesi, kanatların açılması ve dışkı büyümesi yumurta belirtisidir.. En kısa sürede yumurta haberinizi alacağız inşallah :) benim 8 yaşındaki kuşlarım oldukça sağlıklı bir kuluçka dönemi yaşadı yani yaşlı diye korkmayın bence. Kuşları sürekli kuluçkaya yatırmak bir çok sorunu yanında getiriyor maalesef dinlendirme yapmamış olabilir aldığınız yer... korkmayın,Siz bakımını vitaminlerini eksik etmeyin bu dönemde.

Çaylak

Paylaşımcı
Yuvada vakit geçirmesi, kanatların açılması ve dışkı büyümesi yumurta belirtisidir.. En kısa sürede yumurta haberinizi alacağız inşallah :) benim 8 yaşındaki kuşlarım oldukça sağlıklı bir kuluçka dönemi yaşadı yani yaşlı diye korkmayın bence. Kuşları sürekli kuluçkaya yatırmak bir çok sorunu yanında getiriyor maalesef dinlendirme yapmamış olabilir aldığınız yer... korkmayın,Siz bakımını vitaminlerini eksik etmeyin bu dönemde.
Sağ ol seda abla benim yaşım 16 bu forumdaki abiler ablalar hepsi bilgili insanlar kuşlarıma kendi imkanlarımla bakıyorum erkeğe e-50 taubenfit katkısı felan mı yapsam

Çaylak

Paylaşımcı
Bi de 2 gün önce gerwit entrobac siparişi verdim

Çaylak

Paylaşımcı
Onlar bu kuştan verim alamamışlar ne zamana yumurtlarlar acaba

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Onlar bu kuştan verim alamamışlar ne zamana yumurtlarlar acaba
Hoşgeldin aramıza. 😊
Sen Seda'nın dediği gibi gerekli bakımını yaptıktan sonra zaman ver onlara. Zamanı gelince yapar yumurta. Dişinin yuva ile ilgili olması olumlu yönde bir gelişme. 🤗

Çaylak

Paylaşımcı
çok teşekkür ederim acaba dişiyi değiştirsem mi demiştim o da ilk kuşum olduğu için çok özel istemiyorum bir danışayım demiştim

Çaylak

Paylaşımcı
Kardeşime öncelikle hoş geldin 😊
Bazen bu tarz sıkıntılar olabiliyor dişi kuş başka erkek ile yumurta veriyor yavru veriyor fakat başka bir kuş ile eş olduğunda çiftleşme olsa dahi yumurta gelmeyebiliyor. Ama siz bakıma devam edin inşâAllah sağlıklı yavrularını alırsınız. ✋🏻🤲🏻😊
Hoşbuldum abi bende değiştirmek istemiyorum ama yavrum olsun istiyorum bakım fazla iyi mi bilmiyorum sularını değiştiriyorum her gün haftada 2-3 mama yapıyorum 2 defa sebze veriyorum kafesi temizliyorum şuanlık yuvada hiç çıkmıyor bakalım ne olucak yumurtlarsa buraya yazarım inşallah

Üst Alt