• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çift hane kafes

skruhtp

Yeni Üye
Merhabalar, iki güzel kuşum var :) daha ferah bi kafese geçmek istediğimden ve bazen birbirilerine rahat vermediklerinden çifthane salma kafes aldım.Önceki kafesini de ekledim.
Alırken tellerinin dikey olduğunu fark etmedim, sizce bu bir problem yaratır mı? Avantaj ve dezavantajları nelerdir sizce? Çoğunlukla arası açık olacak ama bazen dinlenmeleri için ayırmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Mert G.

Eski Forumcu
Merhabalar, iki güzel kuşum var :) daha ferah bi kafese geçmek istediğimden ve bazen birbirilerine rahat vermediklerinden çifthane salma kafes aldım.Önceki kafesini de ekledim.
Alırken tellerinin dikey olduğunu fark etmedim, sizce bu bir problem yaratır mı? Avantaj ve dezavantajları nelerdir sizce? Çoğunlukla arası açık olacak ama bazen dinlenmeleri için ayırmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Bende çift hane kafes kullanıyorum. Dıkey telli olmasının bana bir zararı yok. Ama kafesi alırken çekmeceli olursa daha iyi olur temizliği daha kolay olur

Ece A.

Paylaşımcı
Merhaba, bende de çifthane kafes var dikey telli. Yatay olması tabiki daha çok tercih edilen, ama dikey olması da bir problem değil aslında :) Avantaj ve dezavantajına örnek bence yatay olsaydı tırmanma ve tutunma eylemleri daha sağlam olurdu, dikey telli olduğu için tutundukları yerde bir süre sonra kaymaya başlıyor ayakları😅 yatay olduğunda rahatça daha uzun süre durabilirler. Ekstra olarak söyleyebileceğim bir dezavantaj yok benim :) Bir de bazı kuşlar arası fazla açık tellerin arasından kafasını sokabilme eyleminde bulunabiliyormuş. Ben bir süre gözlemledim, kendi kuşumdan böyle bir efor görmedim ama siz de bir süre gözlemleyin, bazı kuşlar yaparmış bazıları yapmazmış :)