• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papağanımın hastalığı nedir

Volkan ince

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yukarıya bakar gibi durması
Sulu dışkı
Halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
1 Kas 2024
Merhaba, erkek cennet papağanımın kafası yaklaşık 5-6 gündür hafif yukarı bakıyormuş gibi duruyor, dışkısıda normale göre sulu bir şekilde. Yem yiyor, ama hem keyifsiz hem de dediğim gibi kafası değişik duruyor. Ne sorunu olabilir acaba?

Ekli dosyalar

kusoz22

Yeni Üye
Evde yapabilecekleriniz:

1. Ortamı Sıcak Tutun: Kuşunuzu 25-28°C’de tutarak rahatlamasını sağlayın.

2. Elektrolit Takviyesi: Suya hafif tuzlu su veya hazır elektrolit çözeltisi ekleyin.

3. Vitamin Desteği: Multivitamin veya bağışıklık destekleyici damlalar kullanın (veteriner önerisi varsa).

4. Dinlenme ve Stres Azaltma: Kuşunuzu sessiz bir ortamda dinlenmeye bırakın.

5. Hijyen: Kafes ve yemlikleri düzenli olarak temizleyin.

6.Temiz hava ortamı sağlayın sigara parfüm v.s kokular yer almasın kuşunuzun bulunduğu ortamda.

Ancak bu önlemler geçicidir, veteriner kontrolü şarttır.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba, erkek cennet papağanımın kafası yaklaşık 5-6 gündür hafif yukarı bakıyormuş gibi duruyor, dışkısıda normale göre sulu bir şekilde. Yem yiyor, ama hem keyifsiz hem de dediğim gibi kafası değişik duruyor. Ne sorunu olabilir acaba?
Video ve dışkı resmi ekler misiniz bir görelim 👍

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Streamble.com üzerinden video ekler misiniz? Dışkı resmi ekler misiniz? Bir de kusması var mı veya denge kaybı var mı?

Volkan ince

Yeni Üye

Kuşlar şu an taşınma durumumdan dolayı geçici olarak annemde olduğu için kendim bir video çekemedim, pazar günü getireceğim,sorun hala devam ediyor olursa daha ayrıntılı bir video çekebilirim. Gagası çok az açık duruyormuş ve diğer kuşuma göre daha sık nefes alıp veriyormuş bugün. Ama yem yeme ve suç içmesine sorun yokmuş.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Kuşlar şu an taşınma durumumdan dolayı geçici olarak annemde olduğu için kendim bir video çekemedim, pazar günü getireceğim,sorun hala devam ediyor olursa daha ayrıntılı bir video çekebilirim. Gagası çok az açık duruyormuş ve diğer kuşuma göre daha sık nefes alıp veriyormuş bugün. Ama yem yeme ve suç içmesine sorun yokmuş.
Boyunda bir fıtık olabilir bunu röntgen de görebiliriz bide peçete üzerine yapmış dışkı görebilir miyiz