• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

CENNET PAPAĞANIMA ARKADAŞ ALMAK İSTİYORUM

SULEB

Yeni Üye
Cennet papağanım dişi 1 yaşında, Birkaç hafta önce yumurtladı. Yumurtladığından beri hırçınlaştı. Kafesten dışarı çıkmak istemiyor. Elimi ısırmaya çalışıyor. Evde bütün gün yalnız. İkinci bir kuş almak istiyorum. Ama çiftleştirmek istemiyorum. Önerebileceğiniz kuş türü var mı? Yeni kuş alırsam bana hiç alışamamasından da endişeliyim. Ne önerirsiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Cennet papağanım dişi 1 yaşında, Birkaç hafta önce yumurtladı. Yumurtladığından beri hırçınlaştı. Kafesten dışarı çıkmak istemiyor. Elimi ısırmaya çalışıyor. Evde bütün gün yalnız. İkinci bir kuş almak istiyorum. Ama çiftleştirmek istemiyorum. Önerebileceğiniz kuş türü var mı? Yeni kuş alırsam bana hiç alışamamasından da endişeliyim. Ne önerirsiniz?
Merhaba, dişi alabilirsiniz yanına 1 yaşında uygun olur
Evcil bir dişi, alışık olursa endişe etmeyin

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu türler başka türlerle pek anlaşamıyorlar. Evet anlaşanları da var ama geneli aynı türle bile zor anlaşıyor. Ben yinede eş almanızı öneririm. Çiftleşmeleri üremeleri anlamına gelmiyor. O ortamı hazırlamazsanız çiftleşseler bile üremezler. Eşi olması yada olmaması kuşunuzun yumurtlamasına engel değil. Doğası gereği yumurtlar. Yumurtlarsa hemen alın atın. Yumurta durdukça hırçınlaşır.