thetouchofmidas
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Yumurtlama, tüy dökme
- Hastalık Belirti Tarihi
- 28 Ağu 2026
Merhaba değerli forum kullanıcıları, direkt konuya geçeyim: cennet papağanım 3.5 yaşında ve bu sabah yumurtladığını gördüm. Bu bizim için yeni değil 1.5 sene önce ilk kez yumurtlamıştı. Daha sonra düzensiz bir şekilde birkaç kere daha yumurtladı, kışın kafesini üşümesin diye örterdik o örtüyü kaldırdık ve ona bağladık bi miktar. Ayda 3 kere yumurtladığı da oldu, ancak bu sabahkinden önceki aylar önceydi. Şaşırdım çünkü normalde yumurtlayacaksa içine kapanır, kafesten çıkmak istemez, saldırganlaşır ve kuluçkaya yatardı bir iki gün. Oysaki dün çok neşeliydi. Yaşadığım ilde kuşlara bakabilecek bi veteriner yok, kuşum halihazırda çok ısıran bi tip elde tutmak imkansız sadece o isterse sevdirebiliyor.
Öte yandan bu dönem çok tüy döktü, bedenini küçük ölçüde de olsa görebiliyorum. Bu beni endişelendiriyor. Kanat altı, boyun kısmı özellikle açıldı. Bunun dışında kuşum törpülemeyi de bilmiyor pek gagasını ve tırnaklarını. Tırnakları uzun, onları kesmek istemedim bilgisizliğimle zarar veririm diye. Kalamar kemiği, gaga taşı, kireç taşı gibi birçok şey de denedim ama hiçbirini kullanmadı ve sevmedi.
Tüm bunlar ışığında bana yardımcı olursanız sevinirim, onu en iyi koşullarda yaşatmaya devam etmek istiyorum.
Ayrıca belirteyim kuşum bir şeylere sürtünerek tahminimce mast yapıyor, kızgınlık dönemine sıkça giriyor anlaşılacağı üzere dişi de.
Öte yandan bu dönem çok tüy döktü, bedenini küçük ölçüde de olsa görebiliyorum. Bu beni endişelendiriyor. Kanat altı, boyun kısmı özellikle açıldı. Bunun dışında kuşum törpülemeyi de bilmiyor pek gagasını ve tırnaklarını. Tırnakları uzun, onları kesmek istemedim bilgisizliğimle zarar veririm diye. Kalamar kemiği, gaga taşı, kireç taşı gibi birçok şey de denedim ama hiçbirini kullanmadı ve sevmedi.
Tüm bunlar ışığında bana yardımcı olursanız sevinirim, onu en iyi koşullarda yaşatmaya devam etmek istiyorum.
Ayrıca belirteyim kuşum bir şeylere sürtünerek tahminimce mast yapıyor, kızgınlık dönemine sıkça giriyor anlaşılacağı üzere dişi de.