• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papağanım kursak mantarı mı

dalya

Yeni Üye
Arkadaşlar lütfen yardım edin. Dişi 6-7 yaşlarında bir cennet papağanım var. Birkaç gündür halsiz davranıyordu ve boş yumurta yaptı. Hayvanın sesi soluğu kesildi normalde çok haylazdır aşırı öter sesinden duramayız. Üstüne kuluçkaya yatıp daha da halsizleşince yumurtayı attım. Tekrarlamadı. Gece kafesinin üstünü hırkayla kapatıp uyutmuştum ama ne yazık ki kuşun bulunduğu odanın camı sabaha kadar açık kalmış. Hava oldukça sıcak ve üzeri örtülüydü. Kuşumuz normalde çok sever esintiyi, soğuğu, etkilenmez. Sabah baktığımda ağzında kusmuk benzeri bir şeyler vardı. Kusmuş gibiydi ve halsizdi. Üzerini örttüm, sıcakta bütün gün kabarıp uyudu. Şimdi saat 10 civarı ve kendisini kafesten çıkardım daha enerjik görünüyor. Dışkı ve kendi fotoğraflarını ekleyeceğim. Kursak mantarı ya da başka bir şey olmasından çok korkuyorum. Usne gano veya versele laga calcilux vermeyi düşünüyorum. Lütfen acilen yardım edin. 1000031529.jpg1000031533.jpg1000031532.jpg

Mert G.

Eski Forumcu
Streamble. Com üzerinden video görelim. Ve yem şu dısında birşey yerimi? Vitamin kullanıyormusunuz. Ağzında koku varmı

dalya

Yeni Üye
Yem dışında bir şey yemez ama günde kaç kere değişirsek değişelim suyunun icine yem çekirdek gibi şeyler karıştırır o suyu içer. Şu ana kadar bir sıkıntısını görmedik. Zehirlenmesinden korkuyorum.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Poposunu kontrol edin şişmi? Şişse sert mi? Yumurtası olabilir. Üç gün üst üste her gün tazeleyerek entrobac probiyotik verin. Ağız kokusu vs varmı? Kusmupu salyalı mı? Bunlar yoksa kursak mantarı değildir. Şuan görsel olarak iyi görünüyor.

Yalnız yumurtaya yattı demişsiniz. Eğer tek kuşsa ,eşi yoksa, kızgınlık yumurtasıdır. Onun için yumurtaya yatmasına müsade etmeyin. Yapar yapmaz alıp atın. Boşuna yorulur, yem tüketimi azalır. Halsizleşir.

dalya

Yeni Üye
Poposunu kontrol edin şişmi? Şişse sert mi? Yumurtası olabilir. Üç gün üst üste her gün tazeleyerek entrobac probiyotik verin. Ağız kokusu vs varmı? Kusmupu salyalı mı? Bunlar yoksa kursak mantarı değildir. Şuan görsel olarak iyi görünüyor.

Yalnız yumurtaya yattı demişsiniz. Eğer tek kuşsa ,eşi yoksa, kızgınlık yumurtasıdır. Onun için yumurtaya yatmasına müsade etmeyin. Yapar yapmaz alıp atın. Boşuna yorulur, yem tüketimi azalır. Halsizleşir.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Poposunda sertlik yoktu. Yumurtayı da attım dün. Ağzında koku da yok. Kusmuğunu sabah gördüm en son başka olmadı. Salyalı mı hatırlayamıyorum ne yazık ki. Entrobac vereceğim dediğiniz gibi çok teşekkür ederim.

Mert G.

Eski Forumcu
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Poposunda sertlik yoktu. Yumurtayı da attım dün. Ağzında koku da yok. Kusmuğunu sabah gördüm en son başka olmadı. Salyalı mı hatırlayamıyorum ne yazık ki. Entrobac vereceğim dediğiniz gibi çok teşekkür ederim.
3 gün arkaya probiyotik verin sonra tekrar dıskı görelim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba hafif soğukalgınlığı olabilir, Cennetler dirençli ve güçlüdür😊🤲benimde fazlaca var😊🤲kekik çayı yapın az bişey, sabah suyuna katın,kulak pamuğu ile burun deliklerine kekik çayından sürün, (1 çay kaşığı kekik, 1 çay bardağı su ile kaynatın /suluğa dökün aynı miktarda su doldurun toplam yarım suluk olsun, antibakteriyeldir😊🤲) öğleden sonra alın lütfen, kafesinde kalamar kemiği gaga taşı mutlaka olsun, Calsiyum hem yumurta için hem direnç için önemli, Cennetler serinliği çok sevmez, sıcak onlar için idealdir😊🤲

dalya

Yeni Üye
Merhaba hafif soğukalgınlığı olabilir, Cennetler dirençli ve güçlüdür😊🤲benimde fazlaca var😊🤲kekik çayı yapın az bişey, sabah suyuna katın,kulak pamuğu ile burun deliklerine kekik çayından sürün, (1 çay kaşığı kekik, 1 çay bardağı su ile kaynatın /suluğa dökün aynı miktarda su doldurun toplam yarım suluk olsun, antibakteriyeldir😊🤲) öğleden sonra alın lütfen, kafesinde kalamar kemiği gaga taşı mutlaka olsun, Calsiyum hem yumurta için hem direnç için önemli, Cennetler serinliği çok sevmez, sıcak onlar için idealdir😊🤲
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden

Üst Alt