• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! cennet papağanım bitlendi

freouqners

Yeni Üye
merhaba, pazar gecesi kuşumun bitlendiğini farkettim ve kafesinde kumaş yatak vardı yanında üstünde gezen bitlerde gördüm.

pazartesi sabahı kuşumu bir veterinere götürdüm ensesine pamukla bir ilaç sürdü ama ismini söylemedi.

eve döndüğümde kuşumu taşıma çantasından çıkarmadan önce kafesteki herşeyi çöpe attım kafesi kaynar suyla her yerini temizledim ve yeni tünekleri takarak kuşumu tekrar kafesine koydum.

kafesin altına da gözlemlemek için beyaz kağıt koydum. bir halsizlik iştahsızlık görmedim kuşumda hareketli yem yiyor denge sorunu yok, pek fazla kaşınmasıda yok ama yine de endişeliyim 10-14 gün sonra zaten tekrar veterinere gidip ilaç sürdürücem ama bitten kurtulup kurtulmadığına emin değilim ve dışkısında birşey olup olmadığından da emin değilim o yüzden buraya kafesin altına koyduğum kağıdın 2 günlük olan fotoğrafını bırakacağım.

kuşum 2,5 aylık cennet papağanı

eklemeyi unutmuşum, bazen kendi kendine birşeyden korkuyor kafes içinde başka yere kaçıyor ama kısa süre sonra normale dönüyor

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba, pazar gecesi kuşumun bitlendiğini farkettim ve kafesinde kumaş yatak vardı yanında üstünde gezen bitlerde gördüm.

pazartesi sabahı kuşumu bir veterinere götürdüm ensesine pamukla bir ilaç sürdü ama ismini söylemedi.

eve döndüğümde kuşumu taşıma çantasından çıkarmadan önce kafesteki herşeyi çöpe attım kafesi kaynar suyla her yerini temizledim ve yeni tünekleri takarak kuşumu tekrar kafesine koydum.

kafesin altına da gözlemlemek için beyaz kağıt koydum. bir halsizlik iştahsızlık görmedim kuşumda hareketli yem yiyor denge sorunu yok, pek fazla kaşınmasıda yok ama yine de endişeliyim 10-14 gün sonra zaten tekrar veterinere gidip ilaç sürdürücem ama bitten kurtulup kurtulmadığına emin değilim ve dışkısında birşey olup olmadığından da emin değilim o yüzden buraya kafesin altına koyduğum kağıdın 2 günlük olan fotoğrafını bırakacağım.

kuşum 2,5 aylık cennet papağanı

eklemeyi unutmuşum, bazen kendi kendine birşeyden korkuyor kafes içinde başka yere kaçıyor ama kısa süre sonra normale dönüyor

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba geçmiş olsun, 14 gün beklemeyin 7 gün sonra yumurtalar tekrar canlanır, 7/8. Gün tekrar dış parazit damlası uygulayın lütfen
Bitler kan ile beslenir, 3 gün içinde yapışamadıkları için açlıktan ölür
Kafes içinde onu ısırmak isteyen bitler vardır korkuyor olabilir, ani sesten de korkarlar,
♦ Dış parazit damlasından sonra kuşunuzu 3/4 gün banyodan uzak tutun lütfen
Veteriner hekim pamuk ile cildine tam temas etti mi?
Dış parazit damlası cilde temas etmelidir
Yapılma şekli :
Ensesine 1 damla damlatılır ve bölge masaj yapılır cilt iyce damlayı çeker
Bitlenmede 7 gün sonra tekrar uygulanır
Rutin olarak yapılmalıdır
Vilmectin 6 ay ara ile 2 doz yapılır
Zimec
Avromec
Baymec
İvermectin etkin maddeli dış parazit Damlaları 3 ay ara ile 2 doz şeklinde uygulanır

freouqners

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, 14 gün beklemeyin 7 gün sonra yumurtalar tekrar canlanır, 7/8. Gün tekrar dış parazit damlası uygulayın lütfen
Bitler kan ile beslenir, 3 gün içinde yapışamadıkları için açlıktan ölür
Kafes içinde onu ısırmak isteyen bitler vardır korkuyor olabilir, ani sesten de korkarlar,
♦ Dış parazit damlasından sonra kuşunuzu 3/4 gün banyodan uzak tutun lütfen
Veteriner hekim pamuk ile cildine tam temas etti mi?
Dış parazit damlası cilde temas etmelidir
Yapılma şekli :
Ensesine 1 damla damlatılır ve bölge masaj yapılır cilt iyce damlayı çeker
Bitlenmede 7 gün sonra tekrar uygulanır
Rutin olarak yapılmalıdır
Vilmectin 6 ay ara ile 2 doz yapılır
Zimec
Avromec
Baymec
İvermectin etkin maddeli dış parazit Damlaları 3 ay ara ile 2 doz şeklinde uygulanır
kafesin içini kuşumun etrafını sürekli kontrol ediyorum ama gözüken hiç birşey yok,
veteriner ilacı damla şeklinde değil pamuğa döktü ve ensesine sürdü, ensesi nerdeyse 2 gün ıslak şekilde kaldı yeni kurudu ilaç masaj gibi birşey yapmadı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
kafesin içini kuşumun etrafını sürekli kontrol ediyorum ama gözüken hiç birşey yok,
veteriner ilacı damla şeklinde değil pamuğa döktü ve ensesine sürdü, ensesi nerdeyse 2 gün ıslak şekilde kaldı yeni kurudu ilaç masaj gibi birşey yapmadı.
Farklı bir damla kullanmış olabilir, adını öğrenirseniz iyi olur

Üst Alt