• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papağanı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar
Arkadaşım yaklaşık bir ay önce bir aileden cennet papağanı almış. Aldığında kafasında gözlerinin üstünde hafif döküntüler varmış ama giderek artmış. Şimdi yara kabuğu şeklinde. Hiç sulu şekilde bir yara olmamış. Önceleri mantar ilacı travazol kullanmış bir hafta sonra bir hafta da terramycin deri kremi kullanmış. Ama giderek göz arkasına doğru yayılmaya devam ediyormuş. Ben sizin tavsiyelerinizle kendim için aldığım vitaminleri verdim birer kez kullandı henüz hepsinden. Yemesinde hareketlerinde vs sorun yok. Ürkek bir kuş zaten. Ekstra ne yapılabilir. Vitaminlere devam edeceğiz ama yeterli olacakmıki. Tavsiyeleriniz nelerdir. Hep beraber iyileştireceğiz inşallah bu minnoşu. 🙏🏻 Fotoğrafları ekledim inşallah anlaşılır olmuştur.

Ekli dosyalar

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhabalar
Arkadaşım yaklaşık bir ay önce bir aileden cennet papağanı almış. Aldığında kafasında gözlerinin üstünde hafif döküntüler varmış ama giderek artmış. Şimdi yara kabuğu şeklinde. Hiç sulu şekilde bir yara olmamış. Önceleri mantar ilacı travazol kullanmış bir hafta sonra bir hafta da terramycin deri kremi kullanmış. Ama giderek göz arkasına doğru yayılmaya devam ediyormuş. Ben sizin tavsiyelerinizle kendim için aldığım vitaminleri verdim birer kez kullandı henüz hepsinden. Yemesinde hareketlerinde vs sorun yok. Ürkek bir kuş zaten. Ekstra ne yapılabilir. Vitaminlere devam edeceğiz ama yeterli olacakmıki. Tavsiyeleriniz nelerdir. Hep beraber iyileştireceğiz inşallah bu minnoşu. 🙏🏻 Fotoğrafları ekledim inşallah anlaşılır olmuştur.
Kıyamam üzüldüm ya. Bakım setinizde güçlüymüş. @Şehmus BAKIR şu güzeli iyileştirelim. 🤗

Mert.

Eski Forumcu
Bana mantar var gibi geldi ama o kadar şey kullanmisiniz mantar ilacı geçmesi lazımdı bir kanatlı uzmanına basvurdunuzmu yada bilen kişiye sordunuzmu

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kanatlı uzmanına götürmenizi tavsiye ederim. Bir test yapsın bakalım neymiş sorunu

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana mantar var gibi geldi ama o kadar şey kullanmisiniz mantar ilacı geçmesi lazımdı bir kanatlı uzmanına basvurdunuzmu yada bilen kişiye sordunuzmu
Normal veteriner yönlendirmesi ile bu tedaviyi uygulamış. Ama kanatlı uzmanı değil.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanatlı uzmanına götürmenizi tavsiye ederim. Bir test yapsın bakalım neymiş sorunu
Normal veterinere götürmüş ama kanatlı uzmanı değil. Yeri gelmişken Anadolu'da yakasından önereceğiniz kanatlı uzmanı varsa buraya yazılırsa sevinirim.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Buyrun buradan inceleyebilirsiniz. Hangisi uygun gelirse 🤗

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Buyrun buradan inceleyebilirsiniz. Hangisi uygun gelirse 🤗
Teşekkür ederim 🙏🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Normal veterinere götürmüş ama kanatlı uzmanı değil. Yeri gelmişken Anadolu'da yakasından önereceğiniz kanatlı uzmanı varsa buraya yazılırsa sevinirim.
Tuzla'da var bu tarafa getirme şansınız varsa, kuşlarla da ilgileniyorlar röntgen vs her şeyi var çok pahalı da değil ilgisi de güzel. İsmimi de verirsiniz :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Teçhizatlı bir kanatlı uzmanina götürmeniz gerekir.kilosu ne durumda? Ayaklarında var mı? Tırnak uzama başladı mı?