• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papağanı yumurtlama problemi

berkin

Yeni Üye
merhabalar, kız arkadaşımın cennet papağanı 3-4 gündür hafif karın şişliği, yer yer ıkınma, vajina genişlemesi, yuva yapma eğilimi gösteriyor. önceki yumurtladığı sefer 1 haftaya yakın sürmüştü yumurtlaması. yumurta sıkışması yaşadığını düşünüyoruz tavsiyeleriniz ya da adıyaman çevresinde önerdiğiniz kanatlı veterineri var mıdır? teşekkür ederim.

Mert G.

Tutkulu
Merhabalar, kuşun videosu görmek isteriz . streamble üzerinden yükleyebilirsiniz. Kanatlı uzamanı en yakın nerde var diye.arastırdım ama. bulamadım. Bılen arkadaşlar yazacaklardır.

Son düzenleme:

Mert G.

Tutkulu
Açıkçası yumurta sıkışması olan bir kuş okadar hareketli olacağını, tahmin etmiyorum. Muhabbet kuşu beslıyorum, onlarda öyle olay olunca kabarıyorlar ve hareket etmekte zorlanıyor. Ve bu kafes uygun deıl diye düşünüyorum. Kafes tülü kullanmanızı önermıyorum. Baya ayakları takıla biliyorlar, oyüzden sağlıklı olmuyor.

Son düzenleme:

berkin

Yeni Üye
Açıkçası yumurta sıkışması olan bir kuş okadar hareketli olacağını, tahmin etmiyorum. Muhabbet kuşu beslıyorum, onlarda öyle olay olunca kabarıyorlar ve hareket etmekte zorlanıyor. Ve bu kafes uygun deıl dıye düşünüyorum. Kafes tülü kullanmanızı önermıyorum. Baya ayakları takıla biliyorlar, oyüzden sağlıklı olmuyor.
epey neşeli ve enerjik, yine de yumurtlama süreci standarttan uzun sürdü diye endişelendik.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurta olduğuna eminsiniz değil mi 🙂

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sıkışma yok. Gayet normal bir süreç yaşıyor. Yumurta olduğuna eminseniz kafes dışına salmayın. Ani harekette konarken vs yumurta kırılabilir bu onun hayatını tehlikeye sokar. Yumurtadan emin değilseniz sorun yok tabii. Eşi yok sanırım. Eşi yoksa kafeste ona yuva hissiyatı verecek ve yumurtlama eylemini gerçekleştirecek ortam oluşturmasını engelleyin. Ayrıca silindir kafes kuşlar için uygun olmadığınıda belirtmek isterim.