Partiyapankuş
Yeni Üye
Merhaba ve günaydın arkadaşlar, 2 hafta önce 2 çift cennet papağanı aldım, ele alışık ve yetişkindiler. Petshop sahibi bana yakın zamanda yumurtladıklarını söyledi. Zaten o gün bile kafesten bana doğru geliyordu. 2 haftadır benimle beraberler. Velhasıl kelam, dişi olan oyuncu. Elime, omzuma ve kafama falan geliyor insanlardan korkmuyor hatta suyla bile oynuyor ama çok ısırıyor. Erkek olan ise sürekli kaçıyor ve ele hiç gelmiyor. Son 1 haftadır çiftleşirken gördüm, ben geldiğimde 1-2 kez ayrıldılar ama ben yokken çiftleşmiş olabilirler. Son 3 gündür dişi sürekli A4 kağıdını şerit hâlinde kesip kafesin köşesine yerleştiriyor. Isırıyor, benim geldiğimi görünce koşa koşa geliyor o tarafa doğru. Kestiği kağıtları bazen sırtına yerleştiriyor. Çok fazla ötüyorlar, ayrıca dişi takla atar gibi yapıyor ve eğilip kaçlasına bakıyor. Dünden beri dişi ve erkek kafesin köşesinde tabanda uyuyor gibiler. Erkek olana elimi uzattığımda ya da dişinin yaptığı kağıtların oraya elimi uzattığımda ısırmaya çalışıyor, koşa koşa o tarafa gidiyor. Dışkısını fotoğraf olarak ekleyeceğim. Sizce yumurtlar mı? Ne yapmalıyım? İlk defa sevda papağanı bakıyorum. 

Son düzenleme: