• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papağanı nefes sorunu

bulut53

Yeni Üye
Öncelikle merhaba, bugün petshoptan cennet papağanı aldım 4 aylık daha yavru olduğunu söylediler
Gagası, tırnakları gayet sağlıklı. Kabarma, iştahsızlık gibi bi durumda yok.
Tabi geldiğinde biraz avucuma alıp baktım bi kaç kez bi sorunu varmı diye
Daha sonrasında aşırı derecede yem yedi. Sindirmesi için kum uzattığımda kumdan korktu yemedi .
beni gördüğü zamanlar nefes alışverişi değişip hırıltılı nefes almaya başladı
Akşam 10 da odaya koyup ışığını kapadım uyusun diye. Odaya sessizce girdiğimde nefesi gayet normaldi ama beni gördüğü zaman yine tık tık ses çıkarıp hırıltılı nefes almaya başladı
Gözlemlemeye devam ettim ve aynı odada yattım 2 saat boyunca hiç bişekilde öyle nefes almadı şuandada yapmıyo fakat bi ara annem kuşa bakmak için odaya girdiğinde yine aynı hareketi yapmaya başladı hemen veterinere götürmek istemiyorum çok ilaç veriyolar size danışmak istedim sizce normal mi bi sıkıntısı var mı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Öncelikle merhaba, bugün petshoptan cennet papağanı aldım 4 aylık daha yavru olduğunu söylediler
Daha sonrasında aşırı derecede yem yedi. Sindirmesi için kum uzattığımda kumdan korktu yemedi .
Akşam 10 da odaya koyup ışığını kapadım uyusun diye. Odaya sessizce girdiğimde nefesi gayet normaldi ama beni gördüğü zaman yine tık tık ses çıkarıp hırıltılı nefes almaya başladı
Gözlemlemeye devam ettim ve aynı odada yattım 2 saat boyunca hiç bişekilde öyle nefes almadı şuandada yapmıyo fakat bi ara annem kuşa bakmak için odaya girdiğinde yine aynı hareketi yapmaya başladı hemen veterinere götürmek istemiyorum çok ilaç veriyolar size danışmak istedim sizce normal mi bi sıkıntısı var mı
Daha çok yeni olduğu için stres yapıyor olabilir, bir hafta kendi haline bırakın size ve ortama alışsın ☺

bulut53

Yeni Üye
Teşekkür ederim yapmayı bıraktı nefesi düzeldi fakat arada sırada hapşırıyo sabah hapşırdığında su çıktı burnundan bide dışkısı direkt su, dün normaldi
Yemi ağzında zor çeviriyo iştahı çok iyi sürekli yemeye çalışıyo fakat iki saat ağzında çeviriyo
Üşüttüğünü düşünüyorum kabarık değil keyfi yerinde, hareketli. bi kaç sebze uzattım ama hepsinden korkuyo yaklaşmıyor kum bile yemedi hiç. Probiyotik ve vitamin takviyesi yapmalı mıyım? Yavru olduğu için zarar verir mi? Hangi marka probiyotik önerirsiniz nerden temin edebilirim? parası önemli değil yeterki iyi olsun

Son düzenleme:

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kuşun hırıltılı nefes aldığı zamanda bir videosunu kuyruğu ve kendisi net gözükücek şekilde yollayabilir misiniz?

bulut53

Yeni Üye
Merhaba kuşun hırıltılı nefes aldığı zamanda bir videosunu kuyruğu ve kendisi net gözükücek şekilde yollayabilir misiniz?
Yapmayı bıraktı alıştı ötüp duruyor ama yaparsa yine çekip atarım
dışkısı böyle biraz daha toparladı şimdide daldarı verdim onu yemeye başladı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba tık tık sesi panik yaptıklarında, sinirlendiklerinde oluyor, alışsın düzelir endişe etmeyin😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim yapmayı bıraktı nefesi düzeldi fakat arada sırada hapşırıyo sabah hapşırdığında su çıktı burnundan bide dışkısı direkt su, dün normaldi
Yemi ağzında zor çeviriyo iştahı çok iyi sürekli yemeye çalışıyo fakat iki saat ağzında çeviriyo
Üşüttüğünü düşünüyorum kabarık değil keyfi yerinde, hareketli. bi kaç sebze uzattım ama hepsinden korkuyo yaklaşmıyor kum bile yemedi hiç. Probiyotik ve vitamin takviyesi yapmalı mıyım? Yavru olduğu için zarar verir mi? Hangi marka probiyotik önerirsiniz nerden temin edebilirim? parası önemli değil yeterki iyi olsun
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz güvenilir sitemizin sponsorudur 🤲😊

bulut53

Yeni Üye
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz güvenilir sitemizin sponsorudur 🤲😊
Ne sıklıklarla kullanmalıyım yanlış bişi yapmak istemiyorum 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ne sıklıklarla kullanmalıyım yanlış bişi yapmak istemiyorum 😊
BtAmin forte de eklerseniz çok daha iyi olur, tüy zamanı rahat geçer😊
Kullanım şekli buyrun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
teşekkür ederim ilginiz için kendisi böyle
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu 🥰🤲😊
Mutasyon bir yavru, büyüdükçe burun delikleri küçülüp tüy içine girecek🤲😊

bulut53

Yeni Üye
BtAmin forte de eklerseniz çok daha iyi olur, tüy zamanı rahat geçer😊
Kullanım şekli buyrun
Evet onu görmemişim sonradan sipariş verdim teşekkür ederim herşey için mutasyon olması bi sorun olurmu kuş için😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet onu görmemişim sonradan sipariş verdim teşekkür ederim herşey için mutasyon olması bi sorun olurmu kuş için😊
Hayır tabiki renk mutasyonu 🥰🤲
İlerde çifleştiği zaman rengarenk bebişler olur😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
4 aylık olduğunu söylediler ama ne kadar doğru bilmiyorum
Daha minik olabilir, Şehmus hocamızdan da onay aldım veee o birrr
TURKUAZ CENNET 🥰💓
tüyde btAmin forte gelince hemen yarım suluğa 8 damla damlatın, 8 saat kalsın ve taze kapalı şişe su ile değiştirin
Haftada 2 defa verin
İlk tüy dönemi kolay geçsin
Cinsiyeti için de net çözüm çatı kontrolü yapın
İki bacak arası anüs üzerinde işaret parmağı ile hafifce bastırın, iki ucu topcuk kemik var, birbirine 0,5 cm kadar yakınsa erkek, 1 cm kadar ise dişidir
%99 net sonuç verir
Tüyleri kadar ömrü uzun ve sağlıklı afiyetli olsun inşallah 🥰💓🤲

Üst Alt