• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet Papağanı Mutasyonları

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Cennet Papağanı Mutasyonları

Cennet papağanlarının 36 türü olduğu tespit edilmiştir.Bunların birkaç tanesini sıralayalım...

IMG_20220914_123434.jpg

Şeftali Yüzlü Cennet Papağanı

Vücut renkleri yeşil, baş kısmı kırmızı ve kanatları ise koyu yeşildir. Ancak çeşitli mutasyonlardan dolayı daha farklı renklerde de görülebilir. Bu kuş türünün ağırlıkları 55 grama kadar, boyları ise 15 cm’e kadar çıkabilmektedir. Ev için ideal bir türdür. Ancak çoğu zaman oldukça sessiz olurlar.
indir.jpeg

Maskeli Cennet Papağanı

Maskeli cennet papağanlarının kökeni, Orta Afrika ile Tanzanya’ya kadar dayanır. Oldukça hareketlilerdir. Deyim yerindeyse bir saniye yerinde duramazlar. Bu nedenle kesinlikle büyük boy kafeslere ihtiyaç duyarlar.
Ülkemizde de en fazla görülen cennet papağanı türlerinden biridir. Ötüşleri oldukça güzel ve insanı rahatsız etmeyecek şekildedir. Boyları ise 15 cm’e kadar çıkabiliyor. Ağırlık olarak da 50 gr’a kadar ulaşabiliyorlar.
images (13).jpeg

Fisher’in Cennet Papağanı

Bu kuş türü de diğer cinsleri gibi 15 cm boy, 50 gr ağırlığa kadar çıkabiliyor. Anavatanları Tanzanya ile Victoria Gölü’nün güneyine kadar olan bölgelerdir. Fisher’in cennet papağanı türü, yüksek rakımlarda yaşamayı sever. Yaşam ömürleri yaklaşık 10 sene civarıdır. Hem dişi hem de erkeklerin renkleri aynıdır. Sadece ebat olarak birbirlerinden farklılık gösterebilirler.
fisherin-cennet-papagani.jpg

Siyah Yanaklı Cennet Papağanı

600 ile 1000 metre yükseklikte yaşam alanı oluşturan siyah yanaklı cennet papağanlarının boyları 13 cm, ağırlıkları ise 45-50 gr’a kadar çıkabilmektedir. Vücut renkleri daha çok yeşil ve tonlarını içerir. Ayakları gri renk olan bu kuş türünün göğsünün üst tarafı kırmızı ile portakal, göğüs altı ise yeşil renge sahiptir. Gözlerinin kenar kısmı beyaz renkten oluşur. Siyah yanaklı cennet papağanının cinsini öğrenmek için DNA testi ya da endoskopi gerekmektedir.

images (11).jpeg

Nyasa Cennet Papağanı

Nyasa cennet papağanları, grup halinde gezmeyi seven bir türdür. Bu yüzden evde bakılması çok zor ve önerilmemektedir. Doğada ve Fisher’in cennet papağanı türü gibi yüksek rakımlarda yaşamayı seven Nyasa cennet papağanları, günde birkaç kez su ihtiyacını karşılamak için nehirlere gelir.
Gagaları kırmızı, dış tüylerinin alt ve yukarısında kalan bölgeler ise portakal ve sarı şeritlerden oluşur. Ortalama yaşam hayatı yaklaşık 10 sene kadardır. 20 ile 100’lü gruplar halinde görülürler.

nyasa-cennet-papagani.jpg

Albino Cennet Papağanı

Cennet papağanlarının içinde en az rastlananlardan birisi olan Albino cennet papağanları, bembeyaz renkleri ve kırmızı gözleri ile öne çıkarlar.14 Cm boyları ve 50 Gr ağırlıklarındadırlar.

images (12).jpeg
Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hepsini yazsaydın da keyifle okunurdu abi. 😍
Cennet papağanları muhabbetler ile anlaşabilir mi peki? Forpus yerine cennet papağanı alayım bari. 😅
Çok çığlık atıyorlar, zaten ötüşü çığlık gibi olduğu için keyifliyken de çığlık atıyor 😂 ayrıca mubişler gibi akşam olunca uykuya dalmıyor, sürekli enerjik gece 3te keyifle ötmeye başlıyor 🤣🤣

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Benim mubiş uykusunu mutlaka almalı. Davul çalsan duymuyor. Uykusunu alıncada ötüp hoplayıp zıplıyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Farklı tür kuşlarda beslemek istiyorum ama olmayacak galiba.🤣 Ben en iyisi mubişlerde farklı mutasyon besleyim. 😅
En azından cennet papağanı için, apartman ortamında zor diyorum Kübra'cım 🤷 gerçekten asla enerjisi tükenmiyor, benimki odada en tepeye çıkıp kafasını yukarı dikip avazı çıktığı kadar bağırıyordu sanki külhanbeyi nara atar gibi 🤣 bize tepeden tepeden bakıyordu tabiri caizse 😅 elemana karpuz dedik ceviz çıktı, en çetininden 😂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Büyük bir bahçede büyük bir salmada ihtimal veriyorum 😊
En büyük hayallerimden biri ya bahçe ya da terası kocaman olan bir çatı katı evi.İnşallah olurda rahat rahat kuş ve çiçek beslerim. 🤭

En azından cennet papağanı için, apartman ortamında zor diyorum Kübra'cım 🤷 gerçekten asla enerjisi tükenmiyor, benimki odada en tepeye çıkıp kafasını yukarı dikip avazı çıktığı kadar bağırıyordu sanki külhanbeyi nara atar gibi 🤣 bize tepeden tepeden bakıyordu tabiri caizse 😅 elemana karpuz dedik ceviz çıktı, en çetininden 😂
O apartman dairesinde 19 kuş besliyorum. 😀 Kimsede bir şey diyemez ama zaten bizim komşularımız, komşuluk yönünden aile gibiler o yüzden bir sıkıntı olmaz apartmanda yaşaması. Tek endişem muhabbetler ile aynı ortamda olabilir mi?😁

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
En büyük hayallerimden biri ya bahçe ya da terası kocaman olan bir çatı katı evi.İnşallah olurda rahat rahat kuş ve çiçek beslerim. 🤭

O apartman dairesinde 19 kuş besliyorum. 😀 Kimsede bir şey diyemez ama zaten bizim komşularımız, komşuluk yönünden aile gibiler o yüzden bir sıkıntı olmaz apartmanda yaşaması. Tek endişem muhabbetler ile aynı ortamda olabilir mi?😁
Kız aynı şeyi ben de yaptım hatırladın mı :D ama cennetle aynı değil gerçekten, cennet hepsinin toplu ötüşünü bastıracak tek bir çığlık atıyor :D hani ben duysam derim ki kuşu boğazlıyorlar 🤣 🤣 🤣