• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Cennet papağanı kursak mantarı

dalya

Yeni Üye
Merhabalar iyi günler dilerim yaklaşık birkaç ay önce cennet papağanımda kilo kaybı gördüm. Normalde epey kilolu kuş zayıfladı. Ama enerjisinde ve ötmesinde bir problem yoktu. Şimdilerde yemleri yere döktüğünü ve fazla yemediğini fark ettim. Sabah da uykulu ve yorgun gibiydi normalde öten capcanlı kuş uyukluyordu Şimdi daha iyi görünüyor enerjik gibi ama kafesin tellerinde ve duvarda kusulmuş yem gördüm. Kursak mantarı olmasından şüpheleniyorum. Daha önce de böyle kötülemişti. Kendi kendine boş yumurta yapacağı zamanlarda. Sizce başka bir sey mi ya da triflucan mi başlayayım hemen?

dalya

Yeni Üye
İki ayrı kafeste bir çift ve bir tek sultan papağanım var. Tek olan ne yazık ki fransız tüy dökümü hastası ve bütün tüylerini kaybetti. Cennet onlarla yan yana ayrı bir kafeste duruyor ve ne yazık ki vitamin verdigim zamanlarda suluklarını aynı kaşıkla karıştırıyordum. Önlem olarak onlara da mı triflucan vermeliyim?

Sati

Tutkulu
Merhabalar,
Tedavi için birşey demek istemiyorum belki farklı bir durum vardır yanlış öneride bulunabilirim.
Ama kursak mantarından şüpheniz var ise öncelikle ve acil bir şekilde diğer kuşlardan mevcut kuşunuzu ayırın, bulaşmasın.
Kursak mantarı şüpheniz var peki kusmuk salyamsı ve kokuyor mu ?
Belki de sindirim sıkıntı var sadece o sebeple kusuyordur. Belki üşütmüştür ihtimal çok

Kuş kömürü (meşe kömüründen) temin etmenizi tavsiye ederim.
Hem sindirime faydalı hem de antifungal etkiye sahiptir.

Geçmiş olsun.

dalya

Yeni Üye
Diğerlerinden ayırdım. Sirke verdim 4 kuşumun hepsine. Kusmugu bilmiyorum ne yazık ki kurumustu. Kusum da simdi çok daha canli görünüyor. Tedaviye baslasam yanlışsa diye de korkuyorum ama bir yandan da kötüleşirse diye korkuyorum

Sati

Tutkulu
Sirke de çok yanlış bir uygulama.
@Mehmet Gürbüz hocamın çok güzel bir yazısı mevcut sirke ile alakalı.
Siz kuşun guncel dışkılarını beyaz peçete de yuklermisiniz, tünekte 25-30 sn gibi kısa bi video da eklerseniz daha net yorumlar alırsınız.

Sati

Tutkulu
okumanızı tavsiye ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Diğerlerinden ayırdım. Sirke verdim 4 kuşumun hepsine. Kusmugu bilmiyorum ne yazık ki kurumustu. Kusum da simdi çok daha canli görünüyor. Tedaviye baslasam yanlışsa diye de korkuyorum ama bir yandan da kötüleşirse diye korkuyorum
İlaç vermeyin lütfen
Sirke hiç vermeyin
Asidiktir bağırsak florasını bozar, sindirim sisteminini bozar ishal yapar yararlı bakteriyi söküp atar
Yemi değiştirin, kafesi temizleyin, kızıl daldarı, yulaf verin yesin
Kapalı şişe su kullanın lütfen

dalya

Yeni Üye
Çok kilo kaybetti fazla yem de yemiyor yere atıyor sürekli. İlaç olmadan kursak mantarı ilerlemez mi?

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Sirke de çok yanlış bir uygulama.
@Mehmet Gürbüz hocamın çok güzel bir yazısı mevcut sirke ile alakalı.
Siz kuşun guncel dışkılarını beyaz peçete de yuklermisiniz, tünekte 25-30 sn gibi kısa bi video da eklerseniz daha net yorumlar alırsınız.
Çok teşekkür ederim hocam sindirim sistemi bozulmuş bir canlıya önerilecek herşey yanlış olur önce sindirim sistemini toparlaması lazım

Sati

Tutkulu
Çok teşekkür ederim hocam sindirim sistemi bozulmuş bir canlıya önerilecek herşey yanlış olur önce sindirim sistemini toparlaması lazım
Ben teşekkür ederim hocam, siz değerli üstadlarımız sayesinde öğrendik bunları,
İlk kuşumu aldığım arkadaş bana "abi ayda bir sirekli su ver içini temizlesin, hakiki elma olsun haaa" diye tembihliyordu :) araştırmasak, sizleri tanımasak sirkeyi bizde basardık herhalde :)

Demet hocamın tavsiyelerini uyguladınız mı ?
Yem yedi mi ?
Son durumu nedir ?

Cennet hiç bilmem ama videodaki hareket kusma veya sindirim zorluğuna da benzetemedim açıkcası.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Ben teşekkür ederim hocam, siz değerli üstadlarımız sayesinde öğrendik bunları,
İlk kuşumu aldığım arkadaş bana "abi ayda bir sirekli su ver içini temizlesin, hakiki elma olsun haaa" diye tembihliyordu :) araştırmasak, sizleri tanımasak sirkeyi bizde basardık herhalde :)

Demet hocamın tavsiyelerini uyguladınız mı ?
Yem yedi mi ?
Son durumu nedir ?

Cennet hiç bilmem ama videodaki hareket kusma veya sindirim zorluğuna da benzetemedim açıkcası.

Rica ederim keşke iyi etse sirke bende paylaşırım ☺

Üst Alt