• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papağanı kanat altı yaraları nasıl geçer?

alperennk

Yeni Üye
Arkadaşlar cennet papağanımın kanatlarının altında kırmızı yaralar belirdi. Bunun üzerine veterinere gittim. kot bayoun adlı bitkisel antidepresan verdiler. suyuna karıştırıyorum her gün. Başlarda ufak bir iyileşme yakalasak da hayvan sürekli bir kaşınma halinde. Şimdi de sırtından kanat arkalarını gagasıyla kaşıyor. Bu sefer de sırtında kanamalar başladı. sürekli kaşınıp sirkeleniyor. beyaz beyaz kepekler döküyor. Bitten şüphelenip vilmectin ense damlası yaptım. Ancak hayvanın kaşıntısı ısrarla devam ediyor. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Boyunluk takın kaşımamasi gerekir

alperennk

Yeni Üye
Peki kuşta bit varsa nasıl anlarız? Uzun zamandır kafesi inceliyorum. Defalarca kaynar suda da yıkadım. Hiç bit göremedim. Çırpındıkça dökülen beyaz kepekler bit değildir dimi? Bit varsa hayvan kendini temizliyodur diye boyunluk takmaya yanaşmadım açıkçası pek

alperennk

Yeni Üye
Peki kaşıyıp yara yaptığı yerlere ne uygulamam gerekir. Teramicyn sürüyorum devam edeyim mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Vilmectin yapmışsınız zaten eğer bozuk değilse tarihî geçmediyse etki eder.. kepeklerin bitle alakası yok Biotin eksikliği ve iyot eksikliğinden oluyor tüydeykende kepek atarlar yani boyunluk takmanız şuan en mantıklısı çünkü yaraların iyileşmesi lazım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Peki kaşıyıp yara yaptığı yerlere ne uygulamam gerekir. Teramicyn sürüyorum devam edeyim mi?
Aslında yaralar varsa boyunluk taktıktan sonra batıkon ile bir kere pansuman yapın yeterlidir Krem önermiyorum ben suyuna b vitamini ve probiyotik verin ve alerji yapacak hicbisey vermeyin sadece karışık yem

alperennk

Yeni Üye
teşekkür ederim hocam. Boyunluk yapıp taktım ancak hayvan iyice strese girdi. Sizce buna alışması ne kadar sürer?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arkadaşlar cennet papağanımın kanatlarının altında kırmızı yaralar belirdi. Bunun üzerine veterinere gittim. kot bayoun adlı bitkisel antidepresan verdiler. suyuna karıştırıyorum her gün. Başlarda ufak bir iyileşme yakalasak da hayvan sürekli bir kaşınma halinde. Şimdi de sırtından kanat arkalarını gagasıyla kaşıyor. Bu sefer de sırtında kanamalar başladı. sürekli kaşınıp sirkeleniyor. beyaz beyaz kepekler döküyor. Bitten şüphelenip vilmectin ense damlası yaptım. Ancak hayvanın kaşıntısı ısrarla devam ediyor. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun.
Stress belirtileri bu kardeşim hayvana b vitamin takviyesi yapın öncelikle hem stress hem tüyleri için. Çekirdek vs verebilirsin bu süreçte stressini azaltır. Boyunluk yapman lazım. Kendine zarar vermemesi için