• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papaganı cinsiyeti

cennetkusu

Yeni Üye
Merhaba iyi akşamlar, kendim bir takım yapmak istedim ancak cinsiyetlerinden emin değilim bir tanesi sürekli kuyrugunu kaldırıyor diğeriyle sürekli ağız ağıza ama 1 aydır hiçbir şekilde yumurta yok

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Soldaki erkek sağdaki dişi gibi duruyor. Kuyruğunu kaldıran kesin dişidir de diğer kuş için çatı kemiğini kontrol etmek ya da tünekte uzun bir videosuna bakmak lazım.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba iyi akşamlar, kendim bir takım yapmak istedim ancak cinsiyetlerinden emin değilim bir tanesi sürekli kuyrugunu kaldırıyor diğeriyle sürekli ağız ağıza ama 1 aydır hiçbir şekilde yumurta yok
Merhaba, kur ötüşü yapar erkek ve anüs üzerinde karnın alt kısmında iki minik kemik ucu var, buna çatı denir dişilerde 1cm ve üzeri olur, erkeklerde çok yakın olur 1 cm altında olur
Yumurta olunca dişide çatı genişler, 2 cm ye yakın olur ve sonra daralır
Erkeğin kuyruk tarafından da fotoğraf paylaşırsanız sevinirim
Çiftleşme sesi dinleyin erkek başını yukarı kaldırıp ötüyor, gözlemleyin

cennetkusu

Yeni Üye
Merhaba, kur ötüşü yapar erkek ve anüs üzerinde karnın alt kısmında iki minik kemik ucu var, buna çatı denir dişilerde 1cm ve üzeri olur, erkeklerde çok yakın olur 1 cm altında olur
Yumurta olunca dişide çatı genişler, 2 cm ye yakın olur ve sonra daralır
Erkeğin kuyruk tarafından da fotoğraf paylaşırsanız sevinirim
Çiftleşme sesi dinleyin erkek başını yukarı kaldırıp ötüyor, gözlemleyin
Çok baktım ama acemiligimden herhalde anlayamıyorum bana ikiside aynı geliyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba tahminimce ikiside dişi, ayrı bir özellikte dişilerine kanatları genelde yanlarda olur, çok sırta çekmezler😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuyruklarda sivrilik yok küt, dişiye işaret erkekler çok sivri olur, tek çatı kontrol kaldı onu işaret parmağınızla net anlarsınız örn
Erkek :/ - /
Dişi:/ - - -/ aralıkları bu olur genelde dişi yumutlayınca aralık/------------ / açılır , sonra eski halini alır

cennetkusu

Yeni Üye
Merhaba tahminimce ikiside dişi, ayrı bir özellikte dişilerine kanatları genelde yanlarda olur, çok sırta çekmezler😊
Merhaba benimde şüphem o yönde sadece diğerine yem kusup sürekli birbirlerini kasidiklari için kararsız kaldım teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba benimde şüphem o yönde sadece diğerine yem kusup sürekli birbirlerini kasidiklari için kararsız kaldım teşekkür ederim
Rica ederim 😊Dişiler de yem kusar, çatıyı bir kaç kez kontrol edin isterseniz

Üst Alt