• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

çarpma, iç kanama

beyyza02

Müdavim
merhaba, kuşum dün akşam bu saatlerde fotoğraftaki hale gelmiş. Nasıl olduğunu bilmiyoruz bir kuşumla kavga ettiğini düşünmüştük. Bugün veteriner hekime gitti kardeşim, hekim kuşun bir yere çarptığını, tramvatik bir kaza geçirdiğini, gagasının hafifçe sallandığını söylemiş. boynu mosmormuş. gagası acıdıgı ve korkrtugu icin yemek yemiyomus. krem vermiş gagasını rahatlatsın diye, her gün onu kullanıcaz. önüne kabuksuz yem ve darı koyduk yarın da cici bebeyi lapa yapıcaz ve yumurta sarısı koyucaz. sıcakta ayakkabı kutusunda dursun demiş. önümüzdeki iki gün çok riskli, iç kanama riski var demiş. biz ne olursa iç kanama ihtimalini düşünmeliyiz, veterinerin dedikleri dışında ne yapmamız gerektiğine dair bir bilgisi olan var mı?

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bence besleme maması ve aparatı temin ediniz ve besleyin

beyyza02

Müdavim
Bence besleme maması ve aparatı temin ediniz ve besleyin
cici bebeyi ağzına doğru(kursağa değil) verin demis veteriner zaten hayvan aç olduğu için yiyormus ben öyle yapmayı istiyorum. ben sizden mama almıştım ama onu uzattığında tadı kötü olduğundan yememiş. biz de kursaktan beslemek istemiyoruz bir kuşumu kaybettim o yüzden. birkaç gün versem çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum yeniden o riski almak istemiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Besleme maması varsa onu vermeniz daha sağlıklı olur cicibebe de süt ve şeker var o yüzden çok mecbur kalmadıkça vermeyelim yakınlarda petshop veya kuşçu varsa besleme için onlara götürün derim

Mert.

Eski Forumcu
Bu kuş nasıl bu hale geldi şaşkınım geçmiş olsun Şehmus abinin dediğigi mamayi illah kursaktan beslemeniz gerek yok ağızdan yavaş yavaş besleyin yoksa cici bebe yle olmaz

beyyza02

Müdavim
Besleme maması varsa onu vermeniz daha sağlıklı olur cicibebe de süt ve şeker var o yüzden çok mecbur kalmadıkça vermeyelim yakınlarda petshop veya kuşçu varsa besleme için onlara götürün derim
biliyorum ama maalesef elimden başka bir şey gelmiyor. kuşumu aldığım sürekli gittiğim bir pet shop var,beslenmeyen yavrularını elle beslediğini ama benim kuşumu (ki kuşu da ondan almıştım) besleyip risk almak istemediği söyledi.... zaten kötü durumda olduğu için ben de çok zorlamak istemiyorum i :(

beyyza02

Müdavim
Bu kuş nasıl bu hale geldi şaşkınım geçmiş olsun Şehmus abinin dediğigi mamayi illah kursaktan beslemeniz gerek yok ağızdan yavaş yavaş besleyin yoksa cici bebe yle olmaz
işte sorun o tadı kötü olduğu için hayvan yemiyor geri atıyor. zaten değişik uçan bir kuş yani çok kontrolsüz ani hareketler yapar bildim bileli. sürekli de oynadığı yer nasık becerdi bilmiyorum ama çarpmış maalesef....

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bana da kavga değil de bir yere çok sert çarpmış gibi geldi. Ah yavrum canı nasıl da acıyordur ama kime nasıl anlatsın 😥 çok geçmiş olsun. Tez vakitte sağlığına kavuşup özgürce kanatlanması dileğimle 🙏🏻

Bahar Y.

Müdavim
merhaba, kuşum dün akşam bu saatlerde fotoğraftaki hale gelmiş. Nasıl olduğunu bilmiyoruz bir kuşumla kavga ettiğini düşünmüştük. Bugün veteriner hekime gitti kardeşim, hekim kuşun bir yere çarptığını, tramvatik bir kaza geçirdiğini, gagasının hafifçe sallandığını söylemiş. boynu mosmormuş. gagası acıdıgı ve korkrtugu icin yemek yemiyomus. krem vermiş gagasını rahatlatsın diye, her gün onu kullanıcaz. önüne kabuksuz yem ve darı koyduk yarın da cici bebeyi lapa yapıcaz ve yumurta sarısı koyucaz. sıcakta ayakkabı kutusunda dursun demiş. önümüzdeki iki gün çok riskli, iç kanama riski var demiş. biz ne olursa iç kanama ihtimalini düşünmeliyiz, veterinerin dedikleri dışında ne yapmamız gerektiğine dair bir bilgisi olan var mı?
Canım benim... Çok üzüldüm geçmiş olsun şuan biraz kan gitmiştir diye düşünüyorum güncel fotoğraf alabilir miyiz, gaga koparsa çok sıkıntı

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani acıkınca mamayı illa yiyecektir. Cici bebe içindeki şeker iç organlarını yıpratır gagayı düzeltirken bir de iç organların tahribatıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz 😢 ben kendi kızıma bile vermedim cici bebe, gerçekten insana bile zararlı kuşa daha da çok 😔 geçmiş olsun inşallah bir an önce sağlığına kavuşur, 😢

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yani acıkınca mamayı illa yiyecektir. Cici bebe içindeki şeker iç organlarını yıpratır gagayı düzeltirken bir de iç organların tahribatıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz 😢 ben kendi kızıma bile vermedim cici bebe, gerçekten insana bile zararlı kuşa daha da çok 😔 geçmiş olsun inşallah bir an önce sağlığına kavuşur, 😢
Bu cici bebe üzerine bir makale yazmak lazım. Anti tez gibi.

beyyza02

Müdavim
şu anki durumumuz bu maalesef hala yemek yemiyor. kafeste pek hareket etmek istemediği için zaten yemliğe pek gitmiyor. şimdi kutu hazırlanıyor ona koyup önüne yemeklerini koyacağız. yulafı suyla kaynatıp da verdi kardeşim onu yemiş çok az. zaten ilk çarptığında çok da kan yutmuş ve çok korkmuş, pek kendinde değil gibi.

Ekli dosyalar

Bahar Y.

Müdavim
şu anki durumumuz bu maalesef hala yemek yemiyor. kafeste pek hareket etmek istemediği için zaten yemliğe pek gitmiyor. şimdi kutu hazırlanıyor ona koyup önüne yemeklerini koyacağız. yulafı suyla kaynatıp da verdi kardeşim onu yemiş çok az.
Halsiz düşmüş o yüzden tellere tutunuyor, k vitamini verilse çok iyi olur aslında

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hocalarıma katılıyorum gerekli vitamin ve takviyeyi verirseniz toparlar. Bahar hocam k vitamini demiş ilk kez duyuyorum sayelerinde her şeyi burdan öğreniyorum 🙏🏻 ve dünkü attığınız foto bugüne göre çok daha kötüydü. Gerekli desteği sağlarsanız kuş iyileşir diye düşünüyorum 🙏🏻

beyyza02

Müdavim
Hocalarıma katılıyorum gerekli vitamin ve takviyeyi verirseniz toparlar. Bahar hocam k vitamini demiş ilk kez duyuyorum sayelerinde her şeyi burdan öğreniyorum 🙏🏻 ve dünkü attığınız foto bugüne göre çok daha kötüydü. Gerekli desteği sağlarsanız kuş iyileşir diye düşünüyorum 🙏🏻

Halsiz düşmüş o yüzden tellere tutunuyor, k vitamini verilse çok iyi olur aslında
önceliğim kutuya alıp dinlenmesini ve yemek yemesini sağlamak. elimde bu vitamin yok maalesef pet shoplarda olmuyor intetnetten alsam minimum 2 güne gelecek zaten o yüzden biraz yemek yemeye başlayınca multivitamin vericem onu beklemeden.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Haklısınız iki güne anca gelir. Yalnız kutuya koymak onu daha da strese sokmaz mi. Kafesinde kalması daha iyi olur sanki. Birde eğer yemiyorsa mama yapıp mamanın içine çok az probiyotik koyup siringayla da yedirebilirsiniz.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Haklısınız iki güne anca gelir. Yalnız kutuya koymak onu daha da strese sokmaz mi. Kafesinde kalması daha iyi olur sanki. Birde eğer yemiyorsa mama yapıp mamanın içine çok az probiyotik koyup siringayla da yedirebilirsiniz.
Sanırım uçmaya çalışıp daha da yıpranmasın diye demişler, ama bence de, tünekler çıkarılıp tabana bir havlu serilerek kafesinde kalması daha mantıklı olur

Üst Alt