• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Canim Kuşumu Kaybettim

boncukilepınar

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Fıtık
Hastalık Belirti Tarihi
31 Ağu 2024
Kullanılan İlaç
-
Merhaba. Yaklaşık 1.5 ay önce canımın içi 5 senelik can yoldaşımız muhabbet kusumuz Boncuk'umu kaybettim. Aslında kuzenimin kusuydu . Kuzenim üst katimizda oturuyordu ben her gün kuşu bizzat kendi evime alır onunla dertleşir,konusur,ona şarkılar söyler ,onunla türküler dinlerdim. Birbirimize çok bağlıydik. Kimsenin hatta sahibinin yanına bile gitmek istemez benim elimde uyurdu. 3 sene böyle yanyanydik. Sonra isim gereği 2 senedir farklı bir yere atandım ama her fırsatta gider görürdüm minigimi son aylarda eski neşesini olmadığını, ucamadigini, sürekli kafesin köşesinde durduğunu gözlemledim. Kuzenimden kuşu 2 sene önce istemiştim yanımda götürmek için ama vermedi hasta olduğunu görünce veterinere götürmek istedim kendisinin götüreceğini söyledi söz verdi yaklaşık 3 ay kadar kimse goturmemis ve kuşum o şekilde kalmış. Geldiğimde popo kısmında bir şişlik olduğunu gördüm ve kavga gürültü aldim kuşu veterinere götürdüm zaten onlar da artık hastalığının ilerlediğini görünce verdiler. Veteriner incelerken kuşum zaten halsizdi adım dahi atamıyordu kalp krizi geçirdi ve kaybettim prensesimi. Bembeyaz disi bir kustu. Dünyam başıma yıkıldı. Defalarca kalp masajı yapmalarını istedim ama yok olmadi. Atropin iğnesi de yapıldı ama kalbi geri donemedi yavrumun. Yumurtladi mi diye soruldu hiç yumurtlamadi dedim şişliği tümör ya da fıtık olabilirmiş. Gramaji da düşmüş dediler. Ben o gün kusumu gömerken kalbimden bir parçayı da gömdüm. O günden sonra eski halim kalmadı. Gündüz gece karıştı sanki bende. Aglamadigim Bir günüm yok. Nasıl toparlanirim bilmiyorum çok acı çekiyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba. Yaklaşık 1.5 ay önce canımın içi 5 senelik can yoldaşımız muhabbet kusumuz Boncuk'umu kaybettim. Aslında kuzenimin kusuydu . Kuzenim üst katimizda oturuyordu ben her gün kuşu bizzat kendi evime alır onunla dertleşir,konusur,ona şarkılar söyler ,onunla türküler dinlerdim. Birbirimize çok bağlıydik. Kimsenin hatta sahibinin yanına bile gitmek istemez benim elimde uyurdu. 3 sene böyle yanyanydik. Sonra isim gereği 2 senedir farklı bir yere atandım ama her fırsatta gider görürdüm minigimi son aylarda eski neşesini olmadığını, ucamadigini, sürekli kafesin köşesinde durduğunu gözlemledim. Kuzenimden kuşu 2 sene önce istemiştim yanımda götürmek için ama vermedi hasta olduğunu görünce veterinere götürmek istedim kendisinin götüreceğini söyledi söz verdi yaklaşık 3 ay kadar kimse goturmemis ve kuşum o şekilde kalmış. Geldiğimde popo kısmında bir şişlik olduğunu gördüm ve kavga gürültü aldim kuşu veterinere götürdüm zaten onlar da artık hastalığının ilerlediğini görünce verdiler. Veteriner incelerken kuşum zaten halsizdi adım dahi atamıyordu kalp krizi geçirdi ve kaybettim prensesimi. Bembeyaz disi bir kustu. Dünyam başıma yıkıldı. Defalarca kalp masajı yapmalarını istedim ama yok olmadi. Atropin iğnesi de yapıldı ama kalbi geri donemedi yavrumun. Yumurtladi mi diye soruldu hiç yumurtlamadi dedim şişliği tümör ya da fıtık olabilirmiş. Gramaji da düşmüş dediler. Ben o gün kusumu gömerken kalbimden bir parçayı da gömdüm. O günden sonra eski halim kalmadı. Gündüz gece karıştı sanki bende. Aglamadigim Bir günüm yok. Nasıl toparlanirim bilmiyorum çok acı çekiyorum.
Merhaba başınız sağ olsun
Rabbim in cennetinde özgürce kanat çırpsın uçsun🤲😔
Acınız çok taze Rabbim sabır versin
İçinizi rahatlatacak tek şey
Ufacık bir can dostu sahiplenmenizdir
Ona verdiğiniz sevgiyi ihtiyacı olan bir başka cana verin😊🤲
Mutlu olacağınıza eminim😊

boncukilepınar

Yeni Üye
Merhaba başınız sağ olsun
Rabbim in cennetinde özgürce kanat çırpsın uçsun🤲😔
Acınız çok taze Rabbim sabır versin
İçinizi rahatlatacak tek şey
Ufacık bir can dostu sahiplenmenizdir
Ona verdiğiniz sevgiyi ihtiyacı olan bir başka cana verin😊🤲
Mutlu olacağınıza eminim😊
Amin teşekkür ederim. Fakat şuan kendimi de çok suçlu hissediyorum. Bir de bir can sahiplensem ona haksızlık ihanet mi etmiş olurum bilmiyorum şuan kafam o kadar karışık ki. Diyorum ki acaba veterinere goturmeseydim şuan hayatta olur muydu çünkü sanırım orda strese girdi kriz geçirdi.

Deryakıcı11

Yeni Üye
Amin teşekkür ederim. Fakat şuan kendimi de çok suçlu hissediyorum. Bir de bir can sahiplensem ona haksızlık ihanet mi etmiş olurum bilmiyorum şuan kafam o kadar karışık ki. Diyorum ki acaba veterinere goturmeseydim şuan hayatta olur muydu çünkü sanırım orda strese girdi kriz geçirdi.
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim de Sultan papağanım 12 gün önce öldü. 6 yıllık can dostumdu. Hâlâ ağlıyorum. Uyku yok, iştah yok. Çok çok üzgünüm. 😭

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Siz Elinizden Gelenin En İyisini Yavrunuz İçin Yapmak İstemişsiniz. Kendinizi Suçlamayın Lütfen. 🙏🌸

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ne bir saniye önce nede bir saniye sonra
Takdiri ilahi
Ömrü o kadarmış
Kendinizi sorgulamayın lütfen

boncukilepınar

Yeni Üye
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim de Sultan papağanım 12 gün önce öldü. 6 yıllık can dostumdu. Hâlâ ağlıyorum. Uyku yok, iştah yok. Çok çok üzgünüm. 😭
Çok üzgünüm. Sizlerin de basi sagolsun insallah şuan cennetin en güzel yerlerinde bizleri izliyorlardir ve gittikleri yerde çok mutlulardir. İçim paramparca

boncukilepınar

Yeni Üye
Siz Elinizden Gelenin En İyisini Yavrunuz İçin Yapmak İstemişsiniz. Kendinizi Suçlamayın Lütfen. 🙏🌸
Eski fotoğraflara videolara bakıyorum. Boş kafesi sürekli kokluyorum. Şuan psikolojik olarak çok kötüyüm. Çevremdeki bazı şahıslar "bir kuş "diyor ve yas sürecimi benim için daha zorlu duruma getiriyor. Bir kuştan fazlasıydi benim için. Arkadaş, evlat gibiydi. Bir daha oni görememek düşüncesi beni mahveden şey. Çok seviyorum minigimi,"seviyorum"diyorum çünkü sevgi ruhen yapılan bir eylem ve ruhlar ölmez. İşte bu gerçek sevgiyi tatmayan şahıslara anlatamıyorum ona duyduğum Özlemi. Nasil düzelirim hiç bilmiyorum tesadüfen bu siteyi gördüm ve artık içinden çıkamadığım durumunu halimden anlayan sayfada dökmek istedim. Kendimi suçluyorum yani bilmiyorum acaba benden razı olmuş mudur? O kadar kötüyüm ki bu bir buçuk ay nasıl gecti bisey anlamadim . İlk kez böyle birsey yaşıyorum belki bu sebeple bu kadar etkilendim ilk evcil dostumdu ve ilk kaybım oldu. 5 koca sene can yoldasimdi

boncukilepınar

Yeni Üye
Ne bir saniye önce nede bir saniye sonra
Takdiri ilahi
Ömrü o kadarmış
Kendinizi sorgulamayın lütfen
Boyutundan büyük iz bıraktı kalbimde. Bu yara hep benimle olacak . Kalbimde büyütüyor öpüyorum minigimi . Onu bir daha görememek düşüncesi beni bitiriyor. Boş kafesini koklayıp konuşuyorum. İlk evcil dostum ilk kaybım. Bu sayfayı tesadüfen gördüm ve gerçekten içinden çıkamadığım bu yangın yerinden beni anlayanlara içimi dökmek istedim. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir kitapta şöyle yazıyordu " ölene kadar sorumlusun gönül bağı kurduğun her şeyden.." o benim güçlü bir gönül bagim ölene kadar içimde bu hüznü taşıyacağım. Ama hayatın akışına ne zaman uyarım bilmiyorum inanın yemek yemek istemiyorum su içemiyorum. Yağmur yağıyor aklımda o . Kis aylarında üşümesin diye dikkat ederdim şimdi böyle içim cız ediyor . Allah'in emanetiydi bizlere inşallah emaneti benden razı olmuştur onu çok seviyor çok ozluyorum😔🪽

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Boyutundan büyük iz bıraktı kalbimde. Bu yara hep benimle olacak . Kalbimde büyütüyor öpüyorum minigimi . Onu bir daha görememek düşüncesi beni bitiriyor. Boş kafesini koklayıp konuşuyorum. İlk evcil dostum ilk kaybım. Bu sayfayı tesadüfen gördüm ve gerçekten içinden çıkamadığım bu yangın yerinden beni anlayanlara içimi dökmek istedim. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir kitapta şöyle yazıyordu " ölene kadar sorumlusun gönül bağı kurduğun her şeyden.." o benim güçlü bir gönül bagim ölene kadar içimde bu hüznü taşıyacağım. Ama hayatın akışına ne zaman uyarım bilmiyorum inanın yemek yemek istemiyorum su içemiyorum. Yağmur yağıyor aklımda o . Kis aylarında üşümesin diye dikkat ederdim şimdi böyle içim cız ediyor . Allah'in emanetiydi bizlere inşallah emaneti benden razı olmuştur onu çok seviyor çok ozluyorum😔🪽
Evet onlar
Rabbimin sessiz kulları🤲
Minicik kalpleri çok büyük iz bırakıyor 🤲
Üzüntünüzü hepimiz çok iyi anlıyoruz ve yaşıyoruz, karanlık, çirkin, kötülerle dolu dünyaya neşe huzur sevgi veriyorlar🤲🥰
Rabbim sabır versin inşallah kardeşim 🤲

bahark

Aktif Üye
Bu razı oldu mu acaba sorgulayışı, vicdan azabı bende de var. İlk kuşum benim cahilliğimden, hasta olduğunu anlamamamdan öldü. Emanet ettiğim kişiler de iyi bakmadı bebeğime. Ve ben son hafta götürebileceğim kuş veterineri 23 km uzakta, aracım yok, maddi durumum da o ara iyi değil diyerek "cumartesi sabah erkenden veteriner kapanmadan otobüsle götürürüm" düşüncesiyle 3 gün erteledim. Cuma akşamı geldiğimde yatar ve zor vaziyette nefes alırken buldum. Yakındaki 3 veteriner ilgilenmedi. Veteriner fakültesi 7/24 açık dediler cebimdeki son parayla gittim, tadilattaymış almadılar içeri. Taksi durağından rica ettim borç yazdırarak o 23 km uzaktaki veterinere gittim. Kadın da bugünü atlatırsa bir umut var ama sanmıyorum, günü ağrısız geçirmesini sağlayacağım dedi. Gece 2'de de öldüğünü söylediler. Elime bebek kefeni gibi beyaz sarılı şekilde verdiler. Mezarına gidip kafayı yerim diye düşündüğümden yerini bildiğim ama bana çok uzakta olan bir yere götürüp gömdüm.

Sizi ne denli anladığımı hissettirebilmek için anlattım bunları, normalde hala yüzleşemiyorum yaptığım hatayla çünkü. İnşallah benden razıdır. İnşallah bilinçsizce yaptığım davranışlar ona "terk edilmişlik" hissi uyandırmamıştır.

Sonrasında bunun ağırlığıyla baş edemeyeceğimi düşündüm. Kendimi iyi hissetmek için kuşçular çarşısına gittim. Gözümün içine bakan bir kuş gördüm, yüzümde gülümseme oldu aldım hemen. Yalnız kalmasın diye de 1 ay sonrasında yanına bir eş aldım. 1 senedir benimleler, bana pek alışık değiller hala -çünkü ilk kuşum aklıma geldiğinden elime alıp sevme cesaretim olmamıştı-. Birbirlerine alıştılar ve onları izlemek, onlara seslenmek, bazen beni anlıyormuşçasına bakmaları bana çok iyi geliyor.

En son da 1-2 gün önce yeni bir bebek sahiplendim, şu an üçü arasındaki kavgayı ayırmaya çalışıyorum hatta.

İlk kuşum aklıma daha az geliyor, diğer kuşlarımın davranışlarını ara ara ona benzettiğimden buruk hissediyorum. Diğer 3'ü asla onun yerini dolduramıyor. Ama düşününce şu an herhangi birisini kaybetsem onun yeri de dolmayacak. Hepsinin ayrı anıları, güzelliği olacak hayatımızda.

Bu yüzden sultan papağanları için ne iyi ne kötü düzenli araştırıyorum. Bence siz de bir bebek sahiplenin tekrar. Hem size, hem ruhunuza iyi gelecek, hem de düzenli olarak kuş bakımını araştırarak çok daha iyi bir hayat sunacaksınız yavruya. Petshoplarda çok kötü koşullarda yaşıyorlar çünkü.

gamzebstsnn

Yeni Üye
Eski fotoğraflara videolara bakıyorum. Boş kafesi sürekli kokluyorum. Şuan psikolojik olarak çok kötüyüm. Çevremdeki bazı şahıslar "bir kuş "diyor ve yas sürecimi benim için daha zorlu duruma getiriyor. Bir kuştan fazlasıydi benim için. Arkadaş, evlat gibiydi. Bir daha oni görememek düşüncesi beni mahveden şey. Çok seviyorum minigimi,"seviyorum"diyorum çünkü sevgi ruhen yapılan bir eylem ve ruhlar ölmez. İşte bu gerçek sevgiyi tatmayan şahıslara anlatamıyorum ona duyduğum Özlemi. Nasil düzelirim hiç bilmiyorum tesadüfen bu siteyi gördüm ve artık içinden çıkamadığım durumunu halimden anlayan sayfada dökmek istedim. Kendimi suçluyorum yani bilmiyorum acaba benden razı olmuş mudur? O kadar kötüyüm ki bu bir buçuk ay nasıl gecti bisey anlamadim . İlk kez böyle birsey yaşıyorum belki bu sebeple bu kadar etkilendim ilk evcil dostumdu ve ilk kaybım oldu. 5 koca sene can yoldasimdi
Benim de kuşum 14kasımda kaybettim videoları kafesi oyuncakları kaldı.yanına gittiğim zaman gel derdi.çıkıp uçmak istediği zaman oyuncaklara vurup bana bakardı.1hafta oldu.

gamzebstsnn

Yeni Üye
Başınız sağolsun

TheCure

Yeni Üye
Başınız sağolsun, sizi ve acınızı çok ama çok iyi anlıyorum, 2022'ye girdiğimiz 31 Aralık günü ben de aynı acıyı çok derinden yaşamıştım. Toparlanmam 3-5 ay arası sürdü diyebilirim, ama ilk 1-1,5 ay bayağı bayağı ölü gibi bişeydim. Çevremde benim de "alt tarafı bir kuş" diyenler vardı, hepsinin kafasını gözünü yarmak istiyordum, başın sağolsun bile demeyip utanmadan "geçmiş olsun" diyenler vardı. Geçmiş olsun nedir ya? İş güç hayatı içerisinde gereken tepkiyi de veremiyordum bu hadsiz kifayetsizlere, malum nazik olmamız gerektiği için... Sinir ettiler beni insanlar. Zaten o zamandan sonra insanları değil de kuşları ve genel olarak hayvanları daha çok sevmeye, değer vermeye başladım. İnsan bu dünyanın kanseri ama hayvanlar, benim için özellikle kuşlar yaşama sebebi, yaşam sevgisi, şevki.

Bu yılbaşında 4 sene olacak, ben hâlâ Şanslı'nın videolarını açıp izleyemiyorum, kötü oluyorum. Zannımca kronik hasta gelmişti bana petshoptan, emin değilim, yapabildiğim kadar iyi bakmaya çalıştım ama beceremedim, 1 yaşına kadar yaşatabildim, o öldükten 5 ay sonra yeni bir cana kucak açabildim, onu direkt üreticisinden aldım, şu anda 2,5 yaşında Çiko'm, canımdan can oldu, Şanslı'nın yeri başkaydı, meleğim gücenmesin ama Çiko canımın canı oldu, öyle bağlandım ona. Çok korkuyorum bir gün Çiko'yla da aynı acıyı yaşayacağım diye, maalesef. Düşünmek bile istemiyorum. Ağlayın bol bol, acınızı yaşayın, kimseyi de umursamayın, insanoğlu o kadar umursanacak bir mahlukat değil, her türlü kötülüğün ardında olan, dünyayı mahveden, hiçbir şeyi paylaşamayan, baş belası bir mahluk insanoğlu, ben inanmıyorum en değerli varlık olduğuna falan, önemsemeyin o yüzden başkalarını ve düşüncelerini, zerre önemi yok hiçbirinin.