• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

burun tıkanıklığı

Asdfg

Aktif Üye
İyi akşamlar normalde ayrı kafeslerde duran kuşlarımı evin içinde saldım biraz yakınlaştılar kusma oldumu tam görmedim sonrasında kafese tıkarken fark ettim ki dişi kuşum tıksırıyor kuyruğu sallanıyor çarpıntı gibi göğsü pır pır olmuş burun delikleri normeldede küçük bı hayvandı biraz vazelin ve tuzlu su sürdüm hâlâ kuyruğu aşağı yukarı sallanıyor sebebi nedir ciddiye almalı mıyım

Asdfg

Aktif Üye
Nefesi rahatladı biraz ama kuyruk sallanması devam ediyor. yemesi yerinde kabarık değil çarpıntı arada fark ediliyor

Asdfg

Aktif Üye
Çiftleşme oldumu görmedim eğer olduysa dişinin hareketleri normal midir yoksa hastalık belirtisimi

Asdfg

Aktif Üye
Geçen erkek kuş ishal olduğu için veteriner vitaform vermişti iki Kuşada vermemi söylemişti bugün üçüncü gün dişide kesmelimiyim ilacı

Asdfg

Aktif Üye
Dişinin dışkısı şekli normal etrafına yeşil renk veriyordu sadece. şuan normale döndü dışkısı.keseyimmi ilacı veteriner 10 gün kullan demişti

Asdfg

Aktif Üye
Lütfen acil bakar mısınız bazen ciddi derece hızlı sallıyor bazen yavaş yavaş

Asdfg

Aktif Üye
İkisini aynı kafese koydum kafasını sırtına koymuş uyuyorlar kuyruğu hafif hafif sallanıyor hâlâ

Asdfg

Aktif Üye
Arada hapşırık tarzı pınk tarzı ses çıkarıyor oda normalmi. Vazelin sürmeden önce ağzını açıyordu. İlk defa böyle gördüm korktum ciddi olmadığına emin misiniz.

Asdfg

Aktif Üye
Video çektim ama yükleyemedim

Asdfg

Aktif Üye
Dişi başka kafeste duruyordu normalde. Sürekli kafes boyalarını kemirip yiyordu bugünde yemiştir mutlaka üzerinde dururken

Asdfg

Aktif Üye
Ben bir sorun göremedim dediğim gibi diğer üstatlar ne düşünüyor acaba. Zehirlenme ihtimali varsa boyadan vs bol su içebilirsiniz
Suyunda vitaform var hala. döküp taze su koyayım mi yoksa ilaç dursunmu

Asdfg

Aktif Üye
Birde kafesi yemesine engel olamıyorum öneriniz varmı

Asdfg

Aktif Üye
Genelde kafes boyaları kuşlara zarar vermez kuşlarda kemirir genelde döker ancak yemez onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum ona carede yok maalesef
Kafesinin altında boya döküntüsüne denk gelmiyorum bana yiyor gibi geliyor

Asdfg

Aktif Üye
Çok şükür kuşum şuan nomale döndü neden böyle yaptı hâlâ çözemedim inşallah bir daha olmaz. yorumlarınız için teşekkürler Taha bey.

Asdfg

Aktif Üye
Hayirli sabahlar kusum yanina gidince fis fis ses cikarip kuyrugunu salliyor hala. sakinlesince geciyor surekli olan bisey degil. saniyorum ki dunde nefes sıkıntısından dolayi oyle oldu. Daha once bu durum olmustu veteriner fotografina bakarak mantar damlasi vermisti ama onunla alakali oldugunu dusunmuyorum.

Üst Alt