• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Burnu yarık kuş

Mlkmlkkk_124

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Burunda yarık
Hastalık Belirti Tarihi
1 Mar 2022
Kullanılan İlaç
Kuruluk için ilaç kullanıyor
Kuşumuzu aldığımızdan beri burun deliği hafif çatlaktı. Gittikçe o çatlak büyüdü ve kocaman bir yarığa dönüştü. Veteriner hayatına bu şekilde devam edebiliyor bir sorun yok dedi ama benim içime sinmedi. Burnunun içinde bir şeyler oluşmaya başladı. Kir mi şişlik mi anlayamıyorum. Sadece sağ burnu böyle. Soldan tamen normal görünüyor. (Tüyündeki şey kan değil. Dut yemiş sadece) Bu durumda ne yapmam gerekiyor bilemedim. Arasıra kaşıyor gagasını. Daha çok zarar verecek diye korkuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Ekli dosyayı görüntüle 46052

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Fotoğraf net değil. Daha net bir fotoğraf çekip atabilir misiniz? Burun deliğinin içi görünmediği için bir şey demek zor. :)

Mlkmlkkk_124

Yeni Üye
Tabi hemen atıyorum. Telefonum çok iyi çekmiyor. En net fotoğraflarım bunlar.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba. Alttan yeni doku oluşuyor gibi geldi bana. Eğer iltihap, kızarıklık tarzı bir şey hissederseniz, burun deliği kapanmayacak şekilde terramisin göz merhemini kulak temizleme çubuğu ile, gece tam ışıkları söndürmeden önce sürebilirsiniz. Ama enfeksiyon belirtisi yoksa, müdahale etmemek daha iyi.gibi. kremi çıkaracağım diye kendini kaşırken, yeni dokuya zarar verebilir. Mutlaka iyi bir markanın kalsiyum, d vitamini, mineral takviyesini kullanmanızı öneririm devamlı olarak. Nekton msa olabilir. Yine röhnfried gerwit, entrobac, bt aminle destekleyelim. Ürünleri bölünmüş olarak mamaist den alabilirsiniz. Bildiğimiz, güvendiğimiz bir yer. Ürünler gelince yazarsanız dozaj ve kullanım sıklığını anlatalım

Mlkmlkkk_124

Yeni Üye
Merhaba. Alttan yeni doku oluşuyor gibi geldi bana. Eğer iltihap, kızarıklık tarzı bir şey hissederseniz, burun deliği kapanmayacak şekilde terramisin göz merhemini kulak temizleme çubuğu ile, gece tam ışıkları söndürmeden önce sürebilirsiniz. Ama enfeksiyon belirtisi yoksa, müdahale etmemek daha iyi.gibi. kremi çıkaracağım diye kendini kaşırken, yeni dokuya zarar verebilir. Mutlaka iyi bir markanın kalsiyum, d vitamini, mineral takviyesini kullanmanızı öneririm devamlı olarak. Nekton msa olabilir. Yine röhnfried gerwit, entrobac, bt aminle destekleyelim. Ürünleri bölünmüş olarak mamaist den alabilirsiniz. Bildiğimiz, güvendiğimiz bir yer. Ürünler gelince yazarsanız dozaj ve kullanım sıklığını anlatalım
Şuan iltihap yada kızarıklık yok. Sadece orası büyüyor. Şuan kuruluk tedavisi görüyor. Tedavisi bitince kilo alması için ilaç yazılacak. Ama bir zararı olmayacaksa sizin önerdiklerinizi de alıp kullanırım aynı zamanda. Kullandığı ilaçlardan biri origanum vuigare diğeri ise truflucan

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Şuan iltihap yada kızarıklık yok. Sadece orası büyüyor. Şuan kuruluk tedavisi görüyor. Tedavisi bitince kilo alması için ilaç yazılacak. Ama bir zararı olmayacaksa sizin önerdiklerinizi de alıp kullanırım aynı zamanda. Kullandığı ilaçlardan biri origanum vuigare diğeri ise truflucan
Triflucan ı kim önerdi? Veterinerse uzmanlığı kanatlılar mı? Kusuyor muydu? Şimdiden ürünleri alalım ama tedavi bittikten sonra kullanacaksınız. grit kum yoksa, onu da temin edelim

Mlkmlkkk_124

Yeni Üye
Triflucan ı kim önerdi? Veterinerse uzmanlığı kanatlılar mı? Kusuyor muydu? Şimdiden ürünleri alalım ama tedavi bittikten sonra kullanacaksınız. grit kum yoksa, onu da temin edelim
Veteriner önerdi evet. Kusma yok sadece karın bölgesinde sertlik vardı. Kuruluk dediler. Bu ilaçları verdiler. 5 gündür kullanıyorum. 10 günü kaldı. Şuan ürünleri alacak durumum yok. Grit kumu alabilirim ancak. Şuan kullandıkları yetmez mi?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Veteriner önerdi evet. Kusma yok sadece karın bölgesinde sertlik vardı. Kuruluk dediler. Bu ilaçları verdiler. 5 gündür kullanıyorum. 10 günü kaldı. Şuan ürünleri alacak durumum yok. Grit kumu alabilirim ancak. Şuan kullandıkları yetmez mi?
15 gün triflucan tedavisi çok fazla. Kuşun karaciğerini çok yıpratır. Kanatlı uzmanı mı gittiğiniz veteriner? Birikmiş.dışkısını beyaz kağıt üzerine görebilir miyim? Tedavi sonrası zaten 3 gün entrobac (probiyotik), 1.gün gerwit (multivitamin) kullanmanız gerekecek. Yoksa bağırsak florası alt üst olur, diğer hastalık yapıcı patojenlere gün doğar. Ama dışkıları en kısa zamanda bekliyorum